Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pseudonim ;)

Ciasta, alkohole itd. Co i ile na wesele?

Polecane posty

Gość Pseudonim ;)

Witam. Mam pytanie glownie do tych co juz sa po weselu. Ile kupiliscie ciast, alkoholu (jakiego), napoi? Na ile osob? O czym jeszcze powinno sie pomyslec czego nie napisalam? Pozdrawiam i czekam na odp.

Ciasto było na blaszkach piekarskich - takich naprawdę dużych i było 12 takich blaszek, ale u nas goście dostają paczki do domu no i były poprawiny. A wódkę liczyliśmy 2 butelki na osobę i też jeszcze zostało :)

Gość panna mloda 2012
2 butelki na osobe ?? nie za duzo tego, ja myslalam zeby zamowic 0.5 l na glowe, bo mysle ze to i tak duzo, przeciez dzieci nie pija, u mnie w rodzinie generalnie nie ma osob duzo pijacych, czesc pewnie bedzie prowadzic wiec mysle ze to starczy

No tak, ale my woleliśmy żeby zostało i zostało mniej więcej 1/3 więc dawaliśmy jeszcze po flaszce do domu żeby kierowca mógł sobie wypić bo wiadomo że na weselu nie mógł :) no i u nas zatrzymują po drodze do kościoła :o i też chcą wódę a dzieci czekoladę.

Gość mrzene
"Co i ile na wesele" po co więc pytasz ile skoro sama sobie odpowiedzialas, ze 0,5 na głowę. Skoro wiesz ile kupisz to po co zaśmiecać forum takimi tematami?

Gość panna mloda 2012
przeciez to ktos inny zalozyl watek, ja mowie co ja mysle a propos alkoholu :P

My kupiliśmy 0,5 l wódki na głowę (licząc tylko pijących) + 25 butelek na bramki, oczepiny i poprawiny w domu. Sporo wódki zostało, każda para dostała po flaszce do domu i jeszcze mamy 2 kartony w domu. Ale u nas ostatecznie dużo osób nie piło, większość chciała od razu po weselu wracać do domu. Tortu zamawiałam 10 dag na głowę. Na 60 osób bodajże 6 czy 7 dużych blach ciasta + kilka rodzajów ciastek. Ciast trochę zostało, rozdaliśmy gościom do domu, u nas taki zwyczaj. Napoje - 2 litry na osobę. W restauracji kazali kupić mniej, ale obawialiśmy się, że w upale wszyscy będą pić więcej niż zazwyczaj. Połowę z tego stanowiły soki (u nas w rodzinie piją dużo soków, kobiety preferują też proste drinki - wódka i sok), ćwierć napoje gazowane (większość coca coli, trochę sprite i mirindy - najlepiej w litrowych butelkach, bo z dużych często napoje się rozlewają albo nie są wypite do końca i marnują się), ćwierć wody (w tym 2/3 niegazowanej, 1/3 gazowanej). U nas zeszło najwięcej soków pomarańczowych, coca coli i wody mineralnej.

Gość Pseudonim ;)
Dzieki za odpowiedzi. Czyli 0,5 wodki na glowe plus okolo blacha ciasta na 10 osob. A co z innymi alkoholami jak np. wino?

Gość Aśka*
Na 120 osób max,tort 5 kodygnacji 5kg-3,5kg-2,5kg-1,5kg-0,80dkg pięknie ubrany jakieś 600 zł,blacha ciasta(blacha cukiernicza)to od około 5kg (ciasta z bitą śmietaną lub kremem),10 kg(serniki,jabłeczniki,seromakowce).W zależności jakie są ceny w wybranych przez Ciebie cukierniach.NIe wiem jak biorą gospodynie domowe.W mojej cukierni jest tak,jak opisałam.Pozdrawiam:)