Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nina kokosiewicz

Po ilu latach dorobiliście się własnego domu/mieszkania?

Polecane posty

Gość nina kokosiewicz

Mam 30 lat, dopiero od 2 jestem mężatką, ale ze swoim jeszcze wtedy chłopakiem/narzeczonym zbieraliśmy przez około 4 lata pieniądze na wesele itp no i przede wszystkim na dom. Planujemy oczywiście wziąć kredyt, bo nie chce czekać na wymarzone miejsce do życia 10 lat czy więcej :O A wy kiedy i jak się dorobiliście własnego?

mój mąż jak był jeszcze młody dostał w spadku po babci jej mieszkanie w mieście i tak sobie mieszkamy tam. Zbieramy kasę, ale zawsze przyjdzie jakaś sytuacja że się wyda, albo weźmie trochę i tak chyba już będziemy mieszkać w tym mieszkanku. Póki nie mamy dzieci jest ok. A potem to nie wiem :O

Gość jakakolwiek trutututut
ja jestem ciekawa tego bo niby kurwa taka bieda i co zapytam ludzi to nie mają kasy na budowanie domu a tyle się tych nowych osiedli mnoży i domów itd ;/ widocznie to nie takie trudne mieć dom, albo ludzie mi kłamią w oczy że to takie trudne

Gość sds3r3erfwf
W Polsce są takie realia że człowiek dorabia się dopiero po 40, 50tce .

Gość nina kokosiewicz
my mamy tyle pieniędzy, że wystarczy na zakup działki i na fundamenty ;/ bardzo bym chciała mieć dom tak za 3 lata jeśliby się dało, ale będzie hardkorowo ;/ choć mąż dobrze zarabia są jeszcze inne wydatki itp

Gość kacze opowieści iiii
po 40? 50? co ty pieprzysz? jak się ma bogatych i hojnych starych to niektórzy świeżo po ślubie się budują albo nawet przed ślubem. wystarczy wziąć kredyt ot cała filozofia

Gość kacze opowieści iiii
hojny oczywiście

Według naszych obliczeń domu dorobimy sie za 6 lat i wtedy będziemy go mogli postawić całkowicie za swoje pieniądze, bez pomocy rodziców :) W sumie dorobi siego mój mąż bo ja dopiero zacznę wtedy pracę, chyba że zdecydujemy sie na dziecko i moja "kariera" sie opóźni :p ale to nie będzie miało wpływu na budowę domu :) na razie mamy działkę :D

Gość nina kokosiewicz
a ile macie lat?

Gość pampkina na na
mam 44 lata i dom budowałam przez 7 lat, z tym że mieszkałam też tam w trakcie remontów, więc tak jakby 4 lata.

Gość nina kokosiewicz
łał to jesteś młodziutka jeszcze, fajnie że już jesteś na swoim

Gość jakakolwiek trutututut
ja wzięłam kredyt z mężem, rok po ślubie, po 4 latach już mięliśmy dom postawiony na full razem z ogrodem itp- tempo ekspresowe teraz go po prostu spłacamy ale dom mamy super