Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

suwka

Obalamy mity

Polecane posty

Gość dubidubidabdab
nie. czy mielenie siemienia lnianego jest szkodliwe?

Gość kama 22
Nie tylko sięnie tyje ale bardzo dobrze poczujesz się na żołądek.

Gość LajzaMinelli
bzdura ma wiele białka, cudownie działa na żołądek, ma trochę kalorii ale żeby zrobił kleik wystarczą DWIE ŁYŻECZKI suchego siemienia na duży kubek wody.Mi - wyleczyło żołądek. Zabija głód. Polecam.

Gość maturks4
Glutowate świństwo dla wrzodowców

Gość ptasiek nastroszony
mozecie zadłuzone niedomyte robole jedynie flaszkie taniego trunku obalić

Hym, trunek, powiadasz? :D Ale jaja X 3 :D Tyje się, chudnie się, likwiduje wrzody i zabija głód? Tyle zastosowań? :D

Gość LajzaMinelli
goowno wiecie, gdy siedzisz w pracy a głód cię gniecie taki kleik daje uczucie sytości. Mi pomógł schudnąć. Durne teksty debili ignoruję.

Hym, ale wielu też pomógł przytyć, innym wyleczył wrzody, a jeszcze innym skleił gardło (a to ci dopiero!), a w internecie nie znalazłam jakiejś sensownej odpowiedzi :classic_cool:

Gość dubidubidabdab
siemie lniane ma bardzo wartosciowy tluszcz, i duzo witaminy e, wiec wplywa takze na cere pozytywnie. a co z tym mieleniem go, czy naprawde jak sie mieli siemie to jakies szkodliwe zwiazki sie wytwarzaja?

Gość zależy od lokalizacji
mielone siemie lniane bardziej podrażnia żołądek, dlatego wrzodowcy powinni pić tylko ten przecedzony przez sitko śluz

Gość dubidubidabdab
jak masz niedowage, to siemie odzywi troche organizm. ponadto jest bardzo dobra odzywka dla bakterii jelitowych, gdy jestes za chudy bo masz zle wchlanianie przez zaburzona flore jelitowa, to wtedy moze pomoc przytyc. a tak, to taki glutek daje uczucie sytosci, mniej sie je, ma bardzo dobrze tolerowany blonnik, wiec usprawnia trawienie, wiec takze moze pomoc schudnac. ponadto gdy jesz za duzo przez zla flore (bo zle wchlanianie znowu - u kazdego inaczej moze sie objawiac) to gdy jelita lepiej przyswajaja skladniki odzywcze, to jesz mniej.

super. Tak se piję. Nie mam problemów z wrzodami :D ale skoro poprawia cerę, paznokcie, to czemu nie spróbować, jeśli jeszcze po tym nie rzygam ;)