Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hussssssssssssssssssssj12

jestem w 30 tyg. mam skurcze, nie sa bolesne

Polecane posty

ale regularne. mniej wiecej co 3 lub 4 minuty. czy to normalne?

Jeśli to będzie trwać kilkanaście minut, pół godziny i nie będzie często się powtarzać- to normalne. Jeśli będą często wracać, trwać dłużej lub zrobią się bolesne- lepiej to sprawdzić

Gość oooojjj nie dobrze
ja bym na twoim miejscu jechała na izbę przyjęć lepiej to sprawdzić... JA tez miałam skurcze i za każdym razem jechałam na izbę aby to sprawdzić i na szczęście wszystko było ok dostałam nospę i czopki i magnez i ładnie ciążę donosiłam bo jestem już w 39 tyg ciaży

ale ponoc to moga byc skurcze przepowiadajace ktore sa normalne w ciazy bo macica cwiczy? jak uwazacie? a jak sa nieregularne to tez sie martwic? mam tak tylko co pare dni

Ja podejrzewam, że to przepowiadające. Jeśli są sporadyczne i nie trwają długo to raczej nie są groźne. Na wszelki wypadek powiedz o tym lekarzowi na najbliższej wizycie. ub-jeśli ma Cię to uspokoić- zadzwoń do niego

Skurcze faktycznie w ciąży są bardzo groźne dlatego nie można nic lekceważyć. Ale jak wypada trochę bezbolesnych skurczy raz czy dwa razy w tygodniu to zwykle jest to norma

sa bezbolesne i nie towarzysza im twardnienia brzucha. po prostu sa czeste i trwaja juz okolo 20 minut

Ja poprzednią ciążę cały czas miałam skurcze- mój lekarz to zbagatelizował nieco. U mnie skończyło się kiepsko ale mi od ponad 20tc brzuch twardniał tak, ze gołym okiem widać.

mieszkam w norwegii. tu nikt mnie nie przyjmie, chyba zebym wczolgala sie na izbe, wiec nawet nie jade ani tez nie mam gdzie zadzwonic. dlatego pytam na forum

No to ja Ci mogę odpowiedzieć tylko tyle co mi się wydaje.JA bym z tym nigdzie jeszcze nie leciała

tez slyszalam ze poki nie boli i nie ma plamien to zeby nie siac paniki... nie mniej jednak dereruja mnie tak czeste skurcze

Najlepiej położyć sie , odpocząć. Jak masz pod ręka jakiś lek rozkurczowy niegroźny dla ciężarnych to dla spokoju można łyknąć

Gość fghbnjm,
Skurcze co 3 minuty nie są normalne ! Ja bym nie czekała tylko gnała do szpitala. Zrób jak uważasz. Ja przepowiadające miałam raz na godzinę.

Gość khfds
co 3 minuty to nie jjest normalne.W ciagu dnia mozna miec jakos okolo 10 skurczy bezbolesnych

To, ze Wy czegoś nie miałyście nie znaczy, ze innym nie może się zdarzyć. Ludzie- gdyby każda ciężarna po 30 min. skurczy leciała na izbę przyjęć top te naprawdę potrzebujące w życiu nie dostałyby pomocy. Skurcze dziewczyna miała bezbolesne, bez twardnienia brzucha. Gdyby trwały naprawdę długo- można iść to sprawdzić. Ale po 20min. zrywać się z domu i lecieć do kontroli??

Gość lhjlk
jakie to sa skurcze BEZBOLESNE I BEZ TWARDNIENIA BRZUCHA????nie slyszalam o takich!!skoro nic nie boli i brzuch nie robi sie twardy to o czym my tu mowimy??nie kumam.....