Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem co robić,pomocy!

POOMOCYY! Dziecko wymiotuje i ma wysoką gorączkę! Prosszę! ; (

Polecane posty

Gość llllllllllllllllkjka
nie stresuj sie 6 lat to nie tak zle, poradzi sobie :) zdrowka.pewnie cos zjadła i sie zatruła.

Gość xzxxz
a potem bek i lament bo dziecko zmarł i winny lekarz a nie mamuśka która ma w c.i.p.i.e. własne dziecko i woli siedzieć na forum niż działać. takie rzeczy tylko w pl

no bez przesady żeby zmarła to musiała by pare dni wymiotować i sie odwadniac. Małe dziecko jesli wymiotuje to jest bardzo niebezpieczne ale 6 lat to bez przesady

Gorączka trochę spadła bo robiliśmy jej chłodna kąpiel . Nie,nie ma żadnych innych objawów . Ostatni jej posiłek to był obiad u dziadków,ale wczoraj byliśmy nad morzem i tam jedliśmy w knajpie . Może tam się czymś zatruła :(

Gość najlepszym lekiem jest siedzen
ie na kafe ...durna idiotko zadzwoń po karetkę TO JEST MAŁE DZIECKO!!! :O

Nawet mnie nie znacie,więc nie mówcie,ze mam w nosie to co sie z nią dzieje. Bo tak nie jest ! Fajnie sie kogoś ocenia,jak się go nie zna , nie ? Ciekawe,czy wy takie idealnr jesteście,frustratki!

Chyba zadzwONILAM PO LEKARKĘ ! NIEDŁUGO PRZYJEDZIE!

Gość xzxxz
to zapytaj lekarza ile trzeba aby dzieciak się odwodnił. niedawno było w tv że dziecko przez kilka godzin wymiotowało a gdy mamusia wreszcie ruszyła zapryszczoną dupę to już nie było co ratować.

Gość housewiveandmom
A włozyłaś jej tego czopka? Jeśli nie to musisz to zrobić na siłe niech mąż trzyma a ty rób swoje. Ja tez tak czasami niestety musze. A jak wysoka jest gorączka? Mierzyłaś? A masz jakaś Smecte albo coś w tym rodzaju?

no to na bank nad morzem zatruła sie . na wymioty to diphergan a na gorączke zwykły paracetamol, itg I pewnie dostanie nifuroksazyd czy jakos tak.

Gość xzxxz
zresztą może dzieciak już kipnął bo mamusia zajęta kłóceniem sie na kaffe co robić.

Czopek,właśnie jej wcisneliśmy :O . Mam smectę,ale ona chyba na biegunke jest .

A gorączkę ma 38,1 .

Gość housewiveandmom
Przy wymiotach też można podawać smecte tylko jeśli ją zwymiotuje to juz gorzej. Niech pije dużo wody, dawaj jej na siłę.

Gość sssssssdsa
Taka gorączka to nie gorączka... zatruła się czymś na bank... jutro już będzie git :)

podaj smecte ,nie tylko jest na biegunkę ,orsalit jak masz albo gastrolit ,niech pije dużo małe łyczki nawet jak to zaraz zwymiotuje ,miętową herbatkę

odgazowana cola ,dobra na zatrucie bo na bank się zatruła.

Cały czas jej dajemy coś do picia,małymi łyżeczkami.. Ok,to podam smectę .

wiem kiedys mi córa odwodniła sie w 3 godz do stanu krytycznego miała 1,5 roczku ale to przez wine lekarzy bo musieli najpierw skierowanie do szpitala, potem sratatata o godz 3 w nocy z nia pojechalam na izbe a o 8 dopiero ja podłaczyli do kroplówki:( jak wspominam to to łzy mi lecą prze tych jebanych kretynow:( do dziś modle sie żeby ich spotkało to samo smieciarów. O may włos nie straciłam dziecka przez jeebany polski system. jak jej krew pobierali była juz nie przytomna i nie mieli nawet jak paluszka nakłuc z tego odwodnienia.

Gość housewiveandmom
:) 38,1 to nie tak źle :) Mój 2 letni syn jak miał angine to miał 38 prawie cały czas przez 3 dni. Gorzej jeżeli temp wzrośnie powyżej 39 (wtedy od razu na pogotowie albo do lekarza) Nie martw się będzie dobrze.

Gość takaaaa mamaaaaa
to zabrzmi dziwnie ale dziala lec po zimna cole i daj jej wypic niewiele i malenkimi lyczkami kiedys moja pediatra mi poradzila i to naprawde dziala ale musi byc gazowana i po malenku niech pije.

olga.m - dzięki bardzo,zaraz odgazuję cole i jej podam. Dziękuję!

Gość madomma
Nie rozumiem tego wyzywania. dziecko ma 6lat. To nie niemowlę. Mama pyta jak pomóc, b pewnie chce uniknąć szpitala- dla dziecka to olbrzymi stres!! Po co z byle bzdetą tam się pchać? Opamiętajcie sie dziewczyny :/ Zatruc może się każdy i rzadko kto z tego powodu umiera. Zdrówka dla córci :) jutro na pewno będzie lepiej.

Gość housewiveandmom
o właśnie olga ma rację a jak nie macie w domu coli to wodę z cukrem.

mie dawaj smekty bo itak ja zaraz wyrzyga i znów spowoduje skurcze żaładka, to itak nic nieda bo ona nie ma biegunki. Małe łyżeczki herbatki co 2-3min. ona musi dostac leki juz jej nie mecz tyle:)

Gość daj jej colę
nawet nie odgazowana i nie podawaj nic ciepłego do picia dopuki wymiotuje, ciepłe napoje pobudzają wymioty

Gość hafaba
Od 16 jak dziecko zaczelo wymiotowac do 21 jak dopiero na kafe zapytalas co robic minelo kilka godzin. O telefonie do lekarza piszesz o 21.20. Zadzwonilas bo na kafe ci to poradzono, w innym wypadku dalej dziecko byloby zostawione bez pomocy lekarskiej. Ty jestes gorzej niz szurnieta :O Przyklad niefrasobliwej i glupiej matki!!!!

Właśnie,o to chodzi,żeby uniknąć szpitala,bo wiadomo jak dziecko przeżywa pobyt tam.. Dziękuję dziewczyny,kochane jesteście!!

Gość housewiveandmom
A cola lepsza będzie gazowana. Kobietom w ciąży na mdłości zaleca się wodę gazowaną :) Tylko trzeba podawać po troszku.