Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

antywszystko

jak nauczyc dziecko przesypiac cala noc lub jej wiekszosc?? 3 m

Polecane posty

a może ma refluks?i to też może być przyczyną niespokojnego snu...pisałaś,że mu się ulewa,więc może tu jest przyczyna?

ale ulewa mu sie normalnie po piciu czy zadkim jedzeniu, zageszczam mu i nie ulewa. a wlasciwie jak sie rozpoznaje refluks?

Hm...ulewanie jest b.nasilone i występuje nie tylko bezpośrednio po karmieniu,ale np.2-3 godz. po..i ogólnie dziecko jest niespokojne,płaczliwe...Tak mniej więcej to wygląda,choć tylko badanie może to potwierdzić,np.usg w trakcie karmienia

to on potrafil ulac pred kolejnym karmieniem ale jak mu sie slabo odbije ale jest spokojny jak aniolek o ile ktos go na rekach za dlugo nie nosi i nie buja.

No właśnie to ulewanie przed karmieniem jest dość charakterystyczne dla refluksu,ale dobrze,że spokojny:)ciesz się!I dobrze że zagęszczasz,a może na noc podaj Gastrotuss(to taki syrop przeciwrefluksowy)

Skoro mu się ulewa,tak jak opisujesz,to nie zaszkodzi,a refluks to cofanie się pokarmu z żołądka do przełyku,różnie bywa,jak łagodny,to nie ma powikłań,jak bardzo nasilony,to są...fizjologiczny mija ok.3-6 m-ca

bez recepty-Gastrotuss baby,mojemu też herbatka się nie trzyma,od razu wylatuje...

No to spróbuj z tym syropem,ale poczytaj sobie najpierw ulotkę,to się dowiesz więcej!

Gość spraaaaaaaaaaaajtt?!!!
ja małego kąpię o 18,potem karmienie(też w ciszy,półmroku) aby nie rozpraszał go tv,kręcący się mąż.Usypia mi ok 19,kilkanaście minut po północy budzi się na jedzenie i zjada ok 150-200 ml zależy jaki jest głodny.Budzi się z płaczem ale je już na śpiocha.Potem budzi się około 4:30 chociaż czasami potrafi przespać do 5:30, 6:00.Potem kolejne karmienie,chwile się pośmieje,pomacha kończynami,pogęga i idzie spać i przesypia mi od powiedzmy 7:00 do 9:00, ostatnio dość regularnie dopomina się o ułożenie do snu w okolicach 11, i prześpi tak godzinkę.Potem karmienie,ubieranie i spacer.