Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobietaaaaaaaaa

Z czym wam się kojarzy Dolny Śląsk?

Polecane posty

Gość kocham bo znam
dobry wujek - to zapraszam na winobranie;)

ja znam LGOM i miejscowości po drodze do Wrocławia ;d ale byłem 2 razy w okolicach JG jak jechałem do Kudowy ;d

I byłam na Lecie Agatowym :D i kilka razy w Lubomierzu na tym festiwalu. I to tyle jeżeli chodzi o imprezy regionalne :P

Gość kocham bo znam
Wielka Sowa, nie raz zdobyta ;)

Gość kocham bo znam
Sobótka...urocza miejscowosc

masę ich jest Środa Śląska ma piękny rynek, Karpacz, Kudowa i Polanica Zdrój, Głogów, Świdnica

Ale sama nie byłam dalej na zachód niż w Lubaniu. Więc przyjeżdżajcie w nasze rejony i zwiedzajcie, bo turystyka trochę kuleje :P

Głogów? Rynek? przecież ona ma jak Polkowice imitację starówki;)

Gość higher tribute
a ja z glogowa! a w lwowku mam pol rodziny :) na lecie agatowym bylam nie roz ;)

Gość kocham bo znam
tak wiec ogolnie - Dolny Slask jest wart zachodu...a nieee...to lubuskie jest warte zachodu:D ale chetnie oddam to haslo, bo kocham Wroclaw i cały D.S:) pozdrawiam dolnoslazakow🖐️

Ja lubię Sobótkę z górą w tle za całokształt. Duże miasto to NAJ - wiadomo;) Góry: kocham Sowie. Ze zdrojów: Polanica i Kudowa, choć uwielbiam historie i dawną wielkość Lądka. Mała miejscowość: Miedzygórze (najpiekniejsza górska miejscowość w Polsce). Średnie miasto: Swidnica. I smaczki takie jak: bruk w centrum Boboszowa, zamek Marianny Orańskiej w Kamieńcu Ząbkowickim, kolej gór sowich itp.

Gość kama 22
Mnie kojarzy się z przepięknego miasteczka w którym się urodziłam i wychowałam, z okna mojego domu widać bylo góry i prawie co roku odwiedzam, mimo że nie mieszkam tam wiele lat. Ale sentyment pozostał i co roku miasteczko jest piękniejsze.

Gość higher tribute
a jest ktos w ogole z Glogowa?

Mi się kojarzy z idiotami, którzy pobudowali chałupy w terenach zalewowych a potem mają pretensje do innych że im domy zmyło

Gość xz
z grubymi hanysami !

Gość legnica mi sie kojarzy
z syfem totalnym. to miasto byłoby ładne jakby je odnowić, a tak w centrum straszą poniemieckie budynki nieremontowane od wojny, obwieszone bilboardami. drogi też macie dziurawe i garbate. Ogólnie mocno zaniedbane miasto, w którym odpieprzono kawałek centrum, co wygląda jak kwiatek wetknięty w gówienko. i jeszcze prezydent eks-nauczyciel, co obiecuje biskupom zburzenie bloków żeby odsłonić jakiś kościół.

Bory dolnośląskie, stawy z pstrągami w Kletnie, jaskinię niedźwiedzią, twierdza Srebrna Góra, szczególnie ostry podjazd, ścieżka rowerowa z Czarnej Góry, masyw Śnieżnika, ceramikę bolesławiecką, w Jeleniej - okolice wzgórza Partyzantów, strome podejścia i ciasne uliczki zapełnione zgrabnymi szeregówkami, Nysę Szalona i Białą Lądecką, płaczę za hutą kryształów w Stroniu "Violettą"....

Takich idiotów, prosze mądrali, to znaleźć mozna w całej Polsce: przypominam niesmiało zeszłoroczną powódź na Wiśle: jaki lament był w innych województwach: małopolskim, mazowieckim, oj działo się działo, budowano na polderach domy, uprawiano ziemię....nie tylko Kozanów stoi na terenie zalewowym:P:P:P