Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bylam na imprezie

Zaklamane towarzystwo

Polecane posty

Gość bylam na imprezie

Zaprosił nas znajomy na imprezę do siebie, mieliśmy ot tak po prostu posiedzieć i pogadać. Byli jeszcze inni znajomi, którzy do mnie nagadywali na tego co zaprosił, ogólnie wszyscy tam na siebie nagadują :O a w cztery oczy nikt nic nie powie, tylko wielka przyjaźń i czułości a jak opuszcza mieszkanie to nagadywanie :O Zle się czuje w takim towarzystwie i nie lubię takiego zachowania. Poszłam po prostu do domu :O ehhh...nie wiem co robić w takich sytuacjach...poradźcie

Gość siri
Ja jak sie żle czuję w jakimś towarzystwie to wychodzę po angielsku...

Gość bylam na imprezie
No tez wyszłam...Zastanawiam się co zrobić następnym razem, najchętniej ucięłabym znajomość nimi już teraz, wiem, ze się z nimi nie dogadam i nie ma sensu udawanie życzliwości...Dac do zrozumienia, ze mi nie pasuje czy ściemniać ze nie mam czasu?

Gość __kawalec__
nie "nagadują", ale "obgadują" tak samo jak nie: "wartałoby" "w temacie" "weszłem" tylko "warto by było" "na temat" "wszedłem". ludzie co za język....

Gość bylam na imprezie
Kawalec dzieki ;) Dzisiaj mam moralniaka - źle się czuje, przezywam takie sytuacje. Ucieczka to nie rozwiązanie, jednak w tej sytuacji chyba nie ma innego wyjścia. Ja zaufalam a oni obrabiaja mnie tylek, zupelnie bezpodstawnie. Na siebie gadaja takie rzeczy, a wczoraj nie bylo jednej dziewczyny i taka jedna mowi jak szkoda ze jej nie ma, ona jest taka fajna...a pare dni wczesniej wyzywala ja od pizd :O matko co za... :(

Gość bylam na imprezie
up up up

Gość bylam na imprezie
czytalam nieco o ludziach dwulicowych i zaklamanych :/ widze ze jest masa takich osob i mysle sobie, ze nie mam bratniej duszy i przyjaciol :( ehhhh

Gość a co!
tez znam masę takich ludzi, strach się z nimi zadawać, patrząc jak obrabiają tyłek innym rzygać mi się chce, mi mówią że mnie lubią, a innym pewnie jaka to jestem beznadziejna:D śmiać mi się tylko chce z takiego zachowania

Gość ijieyrio7
urodzilas sie wczoraj? tak jest z duza iloscia ludzi 1) to jeden z tematow rozmowy- ludzie, ktorych znamy. zeby nie gaac o pogodzie ludzie gadaja o innych- wola to niz milczenie 2) mozna sie dowartossciowac czyims kosztem 3) ktos cie np wkurzyl i przemilczales to, zeby nie bylo klotni- z osoba trzecia mozna tego kogos "zniszczyc" nie wszczynajac prawdziwego konfliktu 4) walor poznawczy- sprawdzamy, czy inni mysla podobnie, mozemy naprostowac swoje opinie, przekonac sie np. o swojej madrosci psychologicznej, zdolnosci oserwacji albo zobaczyc czyjes zachowanie z innej perspektywy (uczymy sie) 5) dzieki niecheci do jakiejs osoby manifestujacej sie w obgadywaniu mozemy sie zaprzyjaznic :D z kims, kto podobnie jak my nie trawi tej osoby- co laczy bardziej niz wspolny wrog etc. reasumujac- obgadywanie jest wlasciwie tym, co myslenie dla osoby ktora jest sama z soba, to jest takie glosne myslenie duzej iolosci ludzi. kurcze, skomplikowana mysl, ale moze zlapiesz o co mi chodzi

Gość ijieyrio7
ahha, i moze najwazniejsze czesto ludzie nie sa tacy, jakbysmy chcieli, ci co as otaczaja nie spelniaja naszych oczekiwan i stad frustracja

Gość bylam na imprezie
Ja wole konfrontacje w cztery oczy - jeśli coś do kogoś mam mowie to wprost (na stronie), a ze znajomymi gdy sie spotykamy to mamy rożne zajęcia, jakieś gry, rozważania filozoficzne :P itp. Moze dlatego w takim towarzystwie źle sie czuje. Tak myślę...olać bez sensu, bo to po sąsiedzku, przyjąć ich sposób bycia - nie, to nie dla mnie...czyli symboliczne 2 godzinki na imprezie i do domu?

Gość bylam na imprezie
do ijieyrio7 tu chodzi o te osoby, które były na imprezie, wszystkie do mnie mówili negatywnie (przekleństwa, wyzwiska) na innych, którzy tez tam byli a gdy sie wszyscy spotkali to wielkie love... :O Jeśli się nie lubią to po co sie spotykaja, a jesli sie spotykaja bo sie lubia, to po co za plecami sie wyzywaja?