Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mężatka z lubelskiego

chcę rozwodu a on nie

Polecane posty

niby mnie za bardzo kocha , ale ciągle robi mi kosmiczne awantury , o byle co . Czasami mam wrażenie , że przeszkadza mu nawet to ,że mrugam czy oddycham . Już od 2 lat wspominam o rozwodzie , ale on nie chce mi go dać . Twierdzi ,że mnie bardzo kocha i wybaczy mi nawet zdradę .Mamy dwoje dzieci . Znajomi uważają nas za idealne małżeństwo.A ja mam jego już serdecznie dosyć Jak się go pozbyć? Pomożecie?

Cześć. Czy chodzi Ci o to żeby się od Ciebie wyprowadził, czy żeby dał rozwód ? Chcesz żeby się odkochał ? Napisz coś więcej, czy to wasze wspólne mieszkanie, czy sypiacie, czemu chcesz się rozwieść. Bo napisałaś "wspominam o rozwodzie". Wspominanie to tylko mówienie. Jeśli chcesz rozwodu, to po prostu składa się się pozew w sądzie i tyle. Jacek.

Gość kiedyśbyłamróżą
Ja wachałam sie ok 5 lat.Nie warto tak długo czekac szkoda zycia.Teraz jestem wolna i wreszcie mam świety spokój chociaz wiecej obowiazków.

"Czy chodzi Ci o to żeby się od Ciebie wyprowadził, czy żeby dał rozwód ? Chcesz żeby się odkochał ?" 3x tak! Mieszkanie należy do mnie . Sypiamy ze sobą sporadycznie , przeważnie dobiera się do mnie gdy spię . Chcę by on w końcu doszedł do wniosku ,że to nie ma sensu i żeby sam zdecydował sie na rozwód . Inaczej go nie dostanę. Jeśli chodzi o rozwód to boje się tylko o dzieci . On zarabia dużo i systematycznie. Ja mam własna działalnośc i wtedy gdy on nie pracuje ja moge się jej poświęcić (wtedy on zajmuje się dziećmi) Boję się ,że z racji tego ,że nie będę miała czasu na pracę to nie będę zarabiać , a jak nie będę zarabiać to nie utrzymam dzieci. Błędne koło. Żebym mogła swobodnie pracować , nie myśląc o dzieciach , muszę wytrwać jeszcze rok , ale ja już dłużej nie dam rady . Jestem juz słaba psychicznie.

Gość amalletta
.A ja mam jego już serdecznie dosyć Jak się go pozbyć? Masz kogoś? Bo jeśli nie, polecam terapię szokową - z wielkiej miłości też rób mu awantury o wszysko.. albo otrzeźwieje albo zarządzi ewakuację :D Oba rozwiązania są dla ciebie korzystne :)

Ale ja mam już dosyć kłotni , wszystko może być zapalnikiem. Mnie to już męczy. Chciałabym stabilnego związku połączonego z przyjaźnią i szacunkiem .A z nim się tak nie da. Czy mam kogoś? Hmm Tak, ale to dla niego nie problem , wybaczy.

Gość amalletta
Tak, ale to dla niego nie problem , wybaczy. jesteśmy w domu :( Obstawiam że to jest przyczyna jego zachowania. Tym bardziej,że mając kogoś strona zdradzająca najczęściej nieświadomie ( albo i świadomie) opędza się od partnera Chciałabym stabilnego związku połączonego z przyjaźnią i szacunkiem A z nim się tak nie da. Ja bym to zimterpretowała: w tych warunkach z nikim się tak nie da...A przyjaźni i szacunku trudno kogoś nauczyć pakując was do trójkąta

Więc masz sprawę załatwioną:) Powiedz mu to,opowiedz najlepiej ze szczegółami jaki to kochanek jest super w łóżku. Bo rozumiem, że jest;)

Gość edytkowanie na 100%
hmm jestem w podobnej sytuacji i tez jestem z wojewodztwa lubelskiego,moze poznamy sie blizej????nie mam z kin gadac na ten temat.jestem matka rocznego dziecka a nie czuje abym miała meza:(

amaletta nie rozumiesz. On mi od początku znajomości wmawiał ,że kogoś mam , a tak nie było.Na początku mi to imponowało , ta jego zazdrość , ale z czasem zaczęło to byc męczące do tego stopnia, że nie mam żadnych znajomych . Już nie mówę o facetach, ale i koleżanki go irytują . Siedzę w domu 24/24 , nie mamy o czym rozmawiać , bo nie mamy wspólnych znajomych, wslnego hobby, czy wspomnień . Siedzimy tylko w domu. A jak juz mnie weźmie do kawiarni to oczekuje za to opłaty w formie seksu. Mój kochanek pokazał mi inny wymiar seksu , ale to nie jest najważniejsze. Łączą nas też inne sprawy , zawsze możemy porozmawiać o wszystkim , bez problemu.To fakt, przez niego nie chce współżyć z mężem , ale to już zaczęło się 5 lat temu , zanim miałam jakie kolwiek myśli o innym facecie, sex z moim mężem jest okropny .Niedobrze mi sie robi gdy np myje naczynia , a on wyskakuje z pokoju z wystającą kuśką . Mdli mnie na ten widok.

Zhana to zabrzmi okropnie , ale ja mężowi mówiłam ,że wolałabym iśc do dentysty na rwanie bez znieczulenia , niż z nim baraszkować , po prostu mnie obrzydza, ale on nie rozumie jak żona nie może dawać d. mężowi . Przecież od tego jestem.

Edytkowanie , daj na siebie namiar to się odezwę w wolnych chwilach :) Ostrzegam mam ich mało.

Gość belerofront
wychodź z domu jak najczęściej mówiąc, że idziesz do kochanka

Gość edytkowanie na 100%
www.edzia2512@gg.pl czekam:)

Gość amalletta
no nie rozumiem... nie rozumiem szarpania się w trójkątach. Albo faceta sobie wychowujesz albo kładziesz lagę i do widzenia. To co opisujesz to jakiś horrorek. Nie macie płaszczyzny porozumienia, facet sfrustrowany bo wyposzczony :D, a ty, mając kochanka pytasz się na kafe jak wykopać męża.. może arszenik? :D

belerofront zartujesz? ja nie moge nigdzie sama wyjsc , nawet na zakupy, a co dopiero gzdiekolwiek . uprzedzając pytanie. Spotykam się z kochankiem , kiedy mąz jest w pracy

Gość amalletta
nie mamy o czym rozmawiać , bo nie mamy wspólnych znajomych, wslnego hobby, czy wspomnień . macie dzieci i NIE MACIE WSPÓLNYCH ZNAJOMYCH ANI WSPOMNIEŃ? :O Zrobił ci te dzieci i wyjechał do Afganistanu? A teraz wrócił?

Gość amalletta
ja nie moge nigdzie sama wyjsc , nawet na zakupy, MOżesz. Mowisz: zaopiekuj się dziećmi, będę o 20. I WYCHODZISZ. Zamków nie zmieni, bo chałupa twoja, a więc będziesz miała gdzie wrócić :D

amaletta a ile mozna rozmawiac co bylo w domu , w pracy? tak sie nie da ostatnio bylismy na dwoch wypadach , gdy chce opowiedzieć swoje emocję to on zaraz wszczyna awantury, bo przeciez on za to płacił , albo wmawia mi ze ja go namówiłam i ze jemu się wcale nie podobało , choć milion razy mowił ze było zaje... I weź dotrzyj do takiego faceta

Gość belerofront
no właśnie, jak to nie możesz wyjść, przykuwa cię do kaloryfera? a jak bedzie chciał iść za tobą to jeszcze lepiej, zobaczy, że faktycznie kogoś masz:)

amaletta gdy raz wyszłam z domu na zakupy o 8 rano (on wrócił z nocki) przebudził się i wyskoczył przez balkon mnie szukać . Stał na rogu ulicy i mnie wypatrywał . BYłam w szoku go widząc , bo chciałam mu tylko zrobić śniadanie . Jak powiem ,że idę na zakupy to i tak będzie mnie śledził a potem awantura. To jest chore

Gość amalletta
I weź dotrzyj do takiego faceta Sądzę, że koleś kompletnie nie zna kobiecej psyche i frustruje go fakt, że nie myślisz jak on. Jedyna droga - tłumaczenie jak chłop krowie na rowie. JA bym zaczęła od: mam dość i się duszę. Albo relacje się pozmieniają, na co daję nam rok, dwa lata ( pracujemy nad tym oboje, to podstawowe założenie) albo składam papiery rozwodowe...

nie spotykam się z kochankiem o kazdej porze dnia , on ma swoją firmą i mieszka w innym mieście niz ja , więc takie spontaniczne spotkania nie wchodzą w rachubę. A po drugie po co mu nieprzyjemności związane z poznaniem mojego męża? On go i tak zna , oni sa dalszą rodziną tylko ,że mąż nie wie o jego istnieniu

Gość amalletta
Jak powiem ,że idę na zakupy to i tak będzie mnie śledził a potem awantura. To jest chore owszem, nawet bardzo :O Widziałabym tu miejsce dla specjalisty...

amaletta masz rację to jest rozwiązanie . Prosiłam go żeby poszedł ze mną na terapię rodzinną , ale bez skutku . Ciągle obiecuje ,że zmieni się , ale nadal jest tak samo. Wiem ,że ja tez muszę nad sobą popracować ,ale coraz mniej widzę to w jasnych barwach. Po prostu opadam juz z sił. Nie chciałąbym przekreślać tak od razu tylu lat wspólnych , ale czy jest sens męczyć się z cholerykiem ? W imię czego?

Gość amalletta
w imię rodziny? miłości jaka was łączyła? przysięgi małżeńskiej? Moje zdanie jest takie - próbuj wszystkiego ile dasz radę, ale jak już nie dasz rady wal szybkie chirurgiczne cięcie - mniej boli i łatwiej się goi ;) Sadzę, że powinaś zacząć od terapeuty w tym wypadku

w imie rodziny dzieci się go boją , bo nie potrafi z nimi rozmawiać , aby się na nie drze i wymaga by postępowały jak dorosłe osoby.Dobrym ojcem , a nawet kochanym jest jak ze mna się pokłoci , wtedy jest bardzo milutki dla nich. w imię miłości miłośc we mnie już dawno się wypaliła, a w nim nie ma miłości tylko myśl, że nie znajdzie innej w imię przysięgi Tak , kiedys myślałam ,że to ten jedyny , wymarzony , byłam młoda i głupia, nie dostrzegałam jego wad (licznych wad), tez myslę ,że nie chciałam zostać sama. To chyba się nazywa " niestabilność emocjonalna" i tym podobne

Gość ksieg.m
on ma kompleksy a Ty sie boisz,ze nie bedziesz miec z kim zostaeic dzieci. temu ze soba jestescie Wspolczuje

nie wiem czy on ma kompleksy, ale faktem pozostaje to , ze nie będę miała z kim zostawić dzieci, żebym mogła zarabiać na ich utrzymanie. Na rodziców nie moge liczyć , bo matka jest ciagle za nim , a ojciec mimo ,że mnie popiera nie ma nic do powiedzenia