Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość foczkaaa

kiedy do ginekologa???

Polecane posty

Gość foczkaaa

Hej dziewczyny:). Mam pytanie a mianowicie robiłam test 22 Lipca czyli 5 dni przed planowanym @... jest pozytywny:). Moje pytanie brzmi mieszkam w UK i jeżeli 27 czyli dzień planowo ,w którym powinna być @ mogę iść do ginekologa i On potwierdzi mi ciążę???... Bo pewnie na USG za wcześnie prawda???. Buziaczki::)

za wcześnie. poczekaj jeszcze przynajmniej 2 tygodnie od daty okresu. na początku ciąży narządy mogą wyglądać dokładnie tak samo jak przed miesiączką, więc lepiej poczekać.

Gość waga73
Gratuluję :) Widziałam gdzies topik-ciąża w Uk,tam Ci powinny dziewczyny pomóc. Ja jestem w 22 tyg ciąży.Trzymaj się!

Gość Gosiaczkowo
najlepiej wstrzymać się do 7-8tc, ale z tego co wiem w UK ciążę prowadzi położna

Gość foczkaaa
Tak ,też się dowiedziałam ,że położna :))... No cóż zostaje mi tylko czekanie :)!!!

Gość foczkaaa
waga73 !!! gratuluję ciąży:))).... !!!

Do ginekologa sie nie ma po co isc w UK, idziesz do GP mowisz mu ze jestes w ciazy, ale lepiej poczekac z tydzien po dacie miesiaczki. On cie skieruje do poloznej, ktora bedzie ci prowadzila cala ciaze. U niej pierwsza wizyte bedziesz miala tak ok 8-9 tygodnia ciazy, na poczatku zbada ci mocz, krew, wypelni troche papierkow i powie kiedy zapisac sie na kolejna wizyte. Ustali ci tez date pierwszego usg, ktore tutaj jest wykonywane ok 12 tygodnia ciazy.

Gość foczkaaa
anitia dziękuję bardzo za pomoc !!!.... Dobrze to teraz się wstrzymam !!:).. a czy położna robi ,tylko USG czy także zagląda wewnątrz??. Bo jakaś dziewczyna mi pisała ,że ponoć położna nie bada od wewnątrz??

Ja juz jestem na koncowce ciazy i do tej pory nie mialam zadnego badania ginekologicznego. Tylko usg, ale to bedziesz miala zrobione w szpitalu w 12 tyg ciazy, razem z innymi badaniami typu na syndrom downa, hiv, itd, oczywiscie jesli sie na nie zgodzisz, bo tutaj na kazde badanie wymagana jest twoja zgoda.