Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brandddyyyy

obiad weselny - pomóżcie proszę

Polecane posty

Gość brandddyyyy

Otóż zamiast wesela chcemy zorganizować obiad weselny dla najbliższych na ok 20/25 osób i teraz mam problem i proszę was o pomoc. 1. na którą godzinę msza powinna być (mogę uzgodnić z księdzem ) myśleliśmy gdzieś na 15/16 2. czy jak o godz 17 byśmy byli w restauracji to nie zbyt późno na obiad? 3 ile czasu ma potrwać taki obiad tzn do której zarezerowować? myśleliśmy od 17 do 21 . 4. jak ma wyglądać menu myślimy na początek symbolicznie lampka szampana potem ciepła zupa, poźniej danie główne póżniej kawa ciasto i jakieś drinki. 5. jak z jedzeniem czy po 3 opcje na obiad do wyboru wysztarczą?

Gość klallalalaa
Dobre pytanie :) Też bym chciała wiedzieć.

Gość brandddyyyy
podbijam :)

Gość moim zdaniem ok ale ja zamiast
drinków wybrałabym wino ;) Wystarczy spokojnie, to nie wesele a obiad więc zupa + danie głowne a pozniej ciasto wystarczy

Gość brandddyyyy
doradzi ktoś jeszcze?

A mi się wydaje, że na 4 godziny siedzenia to za mało. Zamówiłabym jeszcze jakieś przystawki.

Gość brandddyyyy
nie wiem jak to ma wyglądać dlatego pytam tutaj. Myślałam ze 4 godz to tak akurat bo nie bedzie zadnego zespołu, a tak można spokojnie zjesc i chwile porozmawiac pośmiac się itp

Gość klallalalaa
Byłam raz na takim obiedzie. Było max 10 osób, więc mało. Ale atmosfera była trochę napięta między rodzicami pary młodej. Zjedliśmy obiad, posiedzieliśmy. Pobyt w restauracji trwał max 2 godziny. Ale nie polecam. Lepiej zaprosić trochę więcej osób - szczególnie takich, którzy potrafią rozweselić atmosferę :) I wydaje mi się, że obiad, deser, jakaś kolacja dodatkowo w formie przystawek by się przydała.

Gość brandddyyyy
czyli np na poczatek szampan potem 1 danie i 2 potem kawa tort ciasto, i tak gdzieś godzine przed koncem kolacja? a co na kolacje jakie przystawki? jakieś wedliny? sałatki? poradzcie

Gość klallalalaa
Do ciasta jakiś alkohol - toasty czy coś. Fajnie jakby muzyka grała. Nie chcesz tego rozważyć? Nie mówię o takiej muzyce typowo weselnej, ale aby nie było głuchej ciszy. Od razu atmosfera inna :) Jak byłam na tym obiedzie weselnym to brakowało właśnie jakiejś muzyki, która by leciała. Drogo Cię to nie wyszłoby. A na kolacje to nie wiem co. Coś na ciepło (nie musi być to nie wiadomo co) by się przydało mimo wszystko myślę plus przystawki.

Gość Mjr Piotr
Zamów dla kazdego po kebabie z baraninką w sosie ostrym na grubym cieście :classic_cool:

Gość Mała Destylacja
Pogadaj w knajpie, na pewno Ci doradzą i zaproponują.

Gość lkjhtrfederftgyhju
ja rowniez bede organizowala taki obiad. calosc wyglada jak chrzciny w knajpie z alkoholem.

15? 16? nie za póżno ? maks o 14. 17 na obiad zdecydowanie za póżno... ja np. jestem na diecie od godz 18 nic nie jem i co ? :o ... do 21? czyli to tylko obiad a nie wesele? 3 opcje? no do 21 spoko... ale jakby goście mieli zostać do rana to nie...

A mi sie wydaje że trudno będzie wynająć lokal na 4 godziny. Ja tak chciałam na chrzciny żeby był sam obiad i kawa, ale nie mogłam nic znaleźć i w końcu były jeszcze jakieś sałatki, krokiety...i inne takie potrawy.

Gość Kasia .....................
wcale nie jest o 17 za pozno na obiad, co wy gadacie? Przeciez sa pary, ktore dopiero o tej godzinie maja msze, a gdzie zyczenia, przejazd na sale. I tez zaczynaja od obiadu przyjecie. Co do menu, to w restauracji na pewno pomoga Wam wybrac dania. Maja wieksze doswiadczenie ;) zalezy tez to oczywiscie od tego ile mozecie przeznaczyc pieniedzy na ow poczestunek. Zapewne przedstawia Wam dwie, czy trzy opcje w zaleznosci od ceny.

Gość Kasia .....................
sezon weselny to od kwietnia do pazdziernika, wlasciwie nawet wrzesnia. Poza tymi miesiacami latwiej o wolna sale. Wiele restauracji, z tych wiekszych, ma kilka sal, wiec bywa, ze na glownej odbywa sie wesele z orkiestra, a na mniejszej - rodzinne przyjecie. Co do muzyki - zapytajcie, czy jest mozliwosc, zeby obsluga zadbala o delikatny "podklad" (bywa, ze naglosnienie jest na stale). Ale wtedy istnieje ryzyko, ze wujek po drugim drinku bedzie chcial tanczyc;) a wtedy przydalaby sie jakas zywsza muzyka. W restauracji moga takiej nie miec. Trzeba by sie wczesniej przygotowac i zabrac cos ze soba. Swiadek np.moze sie tym zajac :)

Gość gość
http://www.karczmaczlekowka.pl/ w tym miejsscu przygotowano dla mnie świetne przyjęcie! Jestem bardzo zadowolona! Zaproponowali pomoc, doradzili mi w sprawach menu i wyglądu sali. Nawet zaradzili wszystkiemu, kiedy na przyjęciu pojawiły się małe komplikacje. Nie musiałam się niczym przejmować, bardzo dobra atmosfera, czuć, że właściciele lubią to co robią!

Gość RingaEr
Miesiąc temu byłam tam na przyjęciu weselny, - wszystko było bardzo fajnie urządzone i przepyszne jedzenie. Byłam tam też na mniejszych przyjęciach, np. komunii i było równie fajnie.

Gość IzaD
Ja mogę polecić Karczmę człekówka, można tam wyprawić i większe i mniejsze przyjęcie. Menu jest bardzo atrakcyjne, a jedzenie smaczne. Okolica i wygląd karczmy jest bardzo fajny.

Gość gość
My obiad weselny przygotowaliśmy w ogrodzie, była piękna pogoda, smaczne jedzenie od www.lasuch.waw.pl, profesjonalny namiot, pięknie przystrojony stół. Było naprawdę fajnie

Gość Grazyna70
Moj brat tez wolal obiad weselny od zwyklego wesela i zarezerwal stolik w hoteliku Złote Runo w Górze Kalwarii. Srednio 5 godzin trwalo- przystawki, obiad i deser. Pyszne jedzenie, atmosfera bardzo mila i teraz z mezem bedziemy tak organizowac obiad rodzinny z okazji 25lecia pozycia malzenskiego :)

Gość BeataKlause
Wydaje mi się, że warto abys pogadała najpierw z restauracją w której masz zamiar zrobić swoje wesele. Ja np. przez długi czas odwiedziałam w okolicach Otwocka restaurację Człekówka, aż postamnowilam w końcu, że to tam zorganizuję moje wesele i wszystko dogadałam z właścicielami i oni mi też doradzali :)