Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Komisarz Rex

Czy naucze się w ten sposób języka hiszpańskiego?

Polecane posty

oglądaj z satelity Canal 24 Horas i TVE słuchaj z netu radia od 1 do Exterior owszem - dużo bełkotu lewackiego (wymóg zyeba Szewca) ale za to mówią dość wolno i wyraźnie (a Gloria Prado cieszy oko :D)

haha chyba wiem jakim jezykiem posluguja sie tutaj :d ale tak sie sklada ze znam wielu hiszpanow i mimo ze cos rozumiem to mam problemy b oni mowia bardzo bardzo szybko pozatym kazdy sie tak chwali ze opanowal jezyk w krotkim czasie a ja znam wielu polakow ktorzy lata tu siedza i tylbo wybelkac cos potrafia a po portugalsku mowia min w portugalii rzecz jasna, w brazyli, makao, angole, mozambiku, gwinei, cabo verde, sao tome e principe, w indiach w kilka miejscach

Gość bofka
wszystko zależy od naszych zdolności, a słówka to jedna z wieeeeelu rzeczy do opanowania. Gramatyka musi być bo przecież trzeba jakoś konstruować zdania :) sama bardzo lubię hiszpański i sobie postanowiłam, że w końcu zamiast uczyć się samodzielnie skoczę na kurs. Czy ktoś zna kursy hiszpańskiego metodą bezpośrednią? Mam niedaleko siebie szkołę lingua house w katowicach która ma dobrą opinię i zastanawiam się nad takim kursem. Ludzie sobie chwalą bo nacisk kładzie się duży na rozmówki + oczywiście gramatyka i słówka.

Gość gość
Jednak mimo wszystko moim zdaniem profesjonalny kurs daje większe możliwości i można się lepiej i poprawnie nauczyć języka. Ja osobiście polecam szkołę Villablanca, w której sama zaczęłam przygodę z tym językiem,ale wspomagałam się też filmami, jakimiś książkami.

Gość Auguriusz
Osobiście polecam zapisać się na jakiś kurs lub poszukania jakiegoś dobrego samouczka, np. http://www.hiszpanski-szczecin.pl Oglądanie filmów jest dobre gdy masz już jakąś bazę językową, natomiast Twoje plany wyglądają na bardzo amatorskie. Poza tym, wydaje mi się, że niewiele wiesz o samym językku skoro "wydaje ci się najprostszy".

Gość mczay
Jeśli do tematu nauki języka chcemy podejść w sposób rzetelny, powinniśmy zapisać się na kurs do szkoły językowej. Świetnymi opiniami cieszy się https://lincoln.edu.pl/warszawa/jezyk-hiszpanski/ z Warszawy (poza językiem hiszpańskim, naucza czterech innych języków).