Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jukukukkuu

Jak wasze ucho zachowuje sie po przekluciu? Co jest norma a co nie?

Polecane posty

Gość jukukukkuu

Jak głownie wyglada ucho po przebiciu? Powinno nie byc zadnych klopotow? Ja np mam spuchniete,boli mnie jak dotkne i po stronie wewnetrznej mam takiego malego siniaka(krwiaka) ale tak to nie ma zadnej ropy ani goraczki. Po jakim czasie ucho sie goi? Jak wy mialyscie po przeciciu?

Ja przebiłam sobie uszy w I klasie liceum. Jedno zagoiło się szybciutko, drugie niestety nie. Lała się krew z ropą, bolało jakieś dwa tygodnie ale potem też się naprawiło i działa do dzisiaj. :)

Gość jukukukkuu
No zobaczymy jak bedzie z moim :) Mam zamiar zrobic sobie u gory ucha,zam gdzie ta chrzastka, bedzie mi przebijac igla, jak mysliscie czy bardzo to boli? Bo np tam na dole (dwie przebijalam,bo jedna mam juz od dawna) to druga w ogole nie poczulam a trzecia tak,ale ten bol nie byl silny,taki bol mi nie przeszkadza szzcerze. Jak bedzie z tym u gory?

Gość jukukukkuu
up

Gość jukukukkuu
up

Gość kkkollllczykoowa
ja mam w jednym uchu 5 kolczyków w drugim 4, wszystkie pistoletem robione, nie babrały się, bo pryskam 2 dziennie deodorantem. w chrząstce miałam pistoletem robione i nic sie nie paskudziło. trzeba nimi czesto ruszac .

Gość mściwa Gośka
a z czego masz te kolczyki?

Gość jukukukkuu
Ja ze srebra mam. A czy chzrastka bedzie bolec? Kiedy bezie mi laska przebijac welfronem lub igla?

Gość kkkollllczykoowa
ja teraz nosze z srebra juz ale wczesniej nosiłam specjalne ze stali chirurgicznej, lepiej sie goi ucho po nich. chrząstka tak z 2 dni cie poboli ale da rade wytrzymac, ucho moze byc czerwone pare dni, ale trzeba odkarzac ja robie to deodorantem i nic sie nie paskudzi.

Gość mściwa Gośka
ej , to masz przebite czy nie bo już nie kumam:D

Gość jukukukkuu
a samo przebicie boli? NIe zandym specjalnym narzedziem, tylko igla lub welfronem :) :)

Gość jukukukkuu
Ja mam przebite na dole tylko :)

Gość mściwa Gośka
a to nie wiem:D

Też nosiłem kolczyk w jednym uchu raz mi ciocia przebijała była po procentach :D krew sie lała w kuchni rzeź :D bolało mnie ropa była spuchnięte było i tak przez jakis czas nie pamietam dokladnie jaki potem za jakiś czas wyciągłem i z 2 lata nie miałem kolczyka potem mi dziewczyna przebijała a raz sam zawsze te lewe ucho :D chyba w te same miejsce :D to nie boli :) juz mnie to nie bawi :p

Gość jukukukkuu
a bolalo Cie martva jak przebijalas welfronem chrzastke?

Takie dolegliwości są normalne. Powinnaś dbać o higienę, polewać to miejsce wodą utlenioną i mieć jakieś porządne kolczyki najlepiej złote.

Gość jukukukkuu
Ja tez toleruje taki bol jak przebijala mi na opuszku

Gość Xxxx

Miałam dzisiaj przebijaną chrząstkę (helix) nie bolało wgl tylko lekkie dotknięcie😃 bardziej boli po 3 godzinach