Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moncaaa_

orgazm łechtaczkowy w ciąży

Polecane posty

Gość moncaaa_

czy szkodzi dziecku? jestem w 23tc, ciąża rozwija sie prawidłowo, jestem zdrowa.

kazdy orgazm to skurcze macicy, orgazmem łechtaczkowym nazywamy jedynie droge podraznienia, ale skurcze zawsze sa maciczne, jesli ciąża nie jest zagrożona to tak, ale o tym z lekarzem trzeba a nie na kafe

Gość gośće
a moja ciaza nie byla zagrozona az w szostym miesiacu mialam orgazm ldchtaczkowy ktory spowodowal skurcze. byly to skurcze - takie naprawde delikatne ala okresowe ale trwaly 16 godzin. nie zareagowalam bo myslalam ze to nie jest tak powazne, ze przespie sie i mi sie rozluzni a rano to samo. ostatecznie rozmiekczyla mi sie szyjka. a dwa dni wczesnie na wizycie okreslona jako wzorcowa. teraz bujam sie z nia do lekarza co tydzien co dwa, robi sie rozwarcie. ostrzegam przed seksikiem

Gość gość
Ja miałam orgazm i poroniłam, przy drugiej ciąży pilnował źeby nie mieć orgazmu. Na początku ciąży przestałam współżyć .

Gość gość
seks podczas ciazy faktycznie niesie ryzyko poronienia jest wiele takich historii, ale jesli dla kogos seks jest wazniejszy niz ciaza to prosze bardzo a mezom nie ma co wspolczuc, jak maz razsadny to wytrzyma, moj maz po pierwszym poronieniu sam zadecydowal o braku seksu i wyatrzymal bez zajakniecia. Dojrzaly facet tak potrafi a jak dzieciak to bzykac mu sie bedzie chcialo caly czas.

Gość gość
Mi dwoch roznych lekarzy zabronilo wspolzyc do 16.tc ze wzgledu na wysokie ryzyko infekcji. Co do samego orgazmu..nie mam pojecia. Na pewno sa to skurcze. Podobno nieszkodliwe w zdrowej ciazy,ale ja wole nie ryzykowac, facet moze miec rok lodzika :)

Gość PureLife
Facet facetem, lodzik lodzikiem. To bardzo przyjemna alternatywa. Ale czy wy same nie macie ochoty na sex? Nie róbcie z siebie kogoś kto przebzykał sie raz na potrzeby ciąży, a później nic, bo szkodzi. Wiadomo gdy ciąża jest zagrożona no to ok, ale w normalnie przebiegającej ciąży nie ma przeciwwskazań. Nie rozumiem dlaczego kobiety zawsze robią z tego takie tabu. Robiąc z siebie cnotki i mówiąc że orgazm w ciąży to zło tylko poszerzacie grono zacofania. Orgazmy w ciąży są mega przyjemne i często odczuwalne z podwojoną siłą. I jeszcze te Wasze jak komuś nie zależy na dziecku... KTÓREJ PRZYSZŁEJ MATCE NIE ZALEŻY NA DZIECKU?! Po prostu jestem w szoku co do Waszego podejścia....

Gość gość
ja nawet dzisiaj taki miałam:D a właśnie zaczęłam 40 tydzień...nawet miałam cichą nadzieję, że coś się ruszy a tu nic...tylko ta bezsenność:) całą ciążę współżyłam regularnie, nie tylko łechtaczkowo i jakoś się doturlałam do finiszu:)

Gość gość
Jedna może, druga nie może, proste. Każda ciąża inna. Pytac to się trzeba lekarza, a nie innych ciężarówek.

Gość gość
ja mam ciaże zagrozona i lekarz zabronił podniecac się i sex w ogóle nie mamy ale mąż to dzielnie znosi a po ciąży sobie nadrobimy da się przeżyć bez sexu dla nas dziecko ważniejsze

Gość gośća
A ja po orgazmie lechtaczkowym w szostym miesiacu tak jak jedna poprzedniczka dostalam skurczow z od wieczora do rana. Nie jakis tam mocnych, acz odczuwalnych, glupia nawet nie wzielam nospy, no i okazala sie ze szyjka poszla. Donosilam ciaze, ale 3 miesiace musialam lezec, nawet nie moglam wstac. herbaty zrobic.

Gość Auyendżers
Nie zwalajcie winy na facetów bo to wy same pocieracie łechtaczki,masturbujecie sie na potęgę bo w ciąży strasznie się pisać dlatego że rosnąca macica uciska na narządy i ukrwienie jest tak silne że musicie sobie ulżyć.

Gość gość
*starasznie się chce