Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Herodotka

Poszukuję dobrego klubu AA! Wrocław. Pilne...

Polecane posty

Gość Herodotka

Witam, poszukuję dobrego klubu AA we Wrocławiu. Mój narzeczony chciałby zacząć chodzić na takie spotkania, ponieważ ma problem z alkoholem. Byłoby super, gdyby znalazł się ktoś kto ma już jakieś sprawdzone miejsca (sam chodził lub ktoś z jego bliskich) i mógłby nam polecić. Będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za pomoc...

najpierw musi iść do ośrodka leczenia uzależnień na rozmowę z psychologiem, ten zdecyduje cz też psychiatra bedzie potrzebny. Zanim go do AA wezmą musi przejśc także kilka tzw grup i zajęć.

Gość Herodotka
W ten sposób... Dziękuję :).

Gość gość
Witam Zapraszam męża na grupę wsparcia krokowa 123. To grupa dedykowana osobom, które są na początku swojej drogi trzeźwienia. Szczegóły pod linkiem: https://grupakrokowa123.wordpress.com/

Gość gość
Nie prawdą jest co pisze "do was wszystkich" że leczenie trzeba zaczynać od ośrodka uzależnień czy też przejść jakieś zajęcia żeby zostać przyjętym do AA. Różnie ludzie się leczą, niektórzy tylko na terapiach w ośrodkach, niektórzy tylko w AA. Niektórzy tu i tu. Jeśli chodzi o AA to nikt nikogo nie przyjmuje, nie ma w tej wspólnocie czegoś takiego. Jeśli chcesz przestać pić to po prostu przychodzisz na miting AA i tyle. Nie ma żadnych zapisów czy egzaminów. Chcesz chodzić na mitingi, chodzisz, korzystasz z doświadczenia innych. Ważne jest aby pochodzić na różne mitingi i poszukać takiego, który nam odpowiada. Ważne jest aby robić program 12 kroków. To daje zdrowie.

Gość gość
dać mu spis mitingów z internetu. Za rączkę nie prowadzić. Jak chce przestać chlać to niech idzie na najbliższy miting obojętnie gdzie. To nie kawiarnia gdzie wybieramy lepszy lokal:) Przepraszam, że tak ostro ale z tą chorobą nie ma żartów. Ja nie piję 7 lat. Pierwszy miting AA znalazłem w internecie. Jak nie chce przestać pić to lepiej rzuć go bo spier...ci życie.

Gość gość
Na pewno warto pójść na spotkanie do http://drogadodomu.info/ to pomaga. Mój mąż miał problemy i właśnie tam poszedł. Dzień po dniu, tydzień po tygodniu po prostu przestał pic i stał się lepszym człowiekiem. Dobry ośodek, warto zapisać numer

Gość ozanka
no a może jednak ośrodek zamknięty....czasem takei spotkania nie przynoszą skutków i warto pojechać....ja znam ośrodek przebudzenie w ligocie pięknej na dolnym śląsku i jest to doskonałe miejsce moim zdaniem! pomoc cały czas, ładna okolica, spokojna...warto