Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dawtona

Nie ogarniam tych rozmiarów :/Pomożecie z biustonoszem? Tabelka

Polecane posty

justyskaa173, absolutnie nie. Za duży obwód, za mała miska - to błąd popełniany przez większość kobiet korzystających z takich absurdalnych tabelek i nie wiedzących, jak prawidłowo dobrany stanik powinien leżeć. Jeśli te 83 cm pod biustem są zmierzone poprawnie czyli bardzo ciasno i na wYdechu to rozmiar, od którego należy zacząć mierzenie to 75H kontynentalne, 34(75)F angielskie (marki Cleo, Panache, Freya, Curvy Kate, Masquerade...). Jeśli zmierzone niepoprawnie albo obwód 75 będzie za luźny to trzeba będzie sięgnąć po kont. 70J/ang. 32(70G). Tutaj jest opisane ładnie jak i dlaczego rozmiar się liczy: http://www.dopasowana.pl/Jak-dobrac-rozmiar-biustonoszas-clinks-pol-8.html I polecam linki z mojej sygnaturki, bo rozmiar z metki to nie wszystko, trzeba jeszcze umieć stanik poprawnie założyć i ocenić jego dopasowanie. Aha, o Allesie zapomnij, to nie jest na pewno dobra marka.

Gość to zalezy od kontekstu
nie cycatek tylko spaslaków :D jesli ona ma 83 pod biustem, to musiałaby miec 190cm wzrostu, żeby nie byc gruba..... wybaczcie, jak mam 10-15kg nadwagi i mam 72 pod biustem, figura nie jest typu gruszka, że gora chuda, dol gruby, tylko cla jestem równomiernie otłuszczona. a 83 pod biustem? o jezu. A moze to facet?

Gość dawtona
Osz cholerka, nie wiedziałam, że to będzie aż tak skomplikowane :o Wszystko przez to, że chcę kupić biustonosz przez allegro. Do osoby powyżej...ciekawa jestem skąd czerpiesz takie inspiracje myślowe? Zadziwiające fakty, musisz to gdzieś opublikować. W życiu większej bzdury nie czytałam :o

Gość a ja wam powiem...
nie kupuj alles, sprzedawałam je dwa lata, nosiłam tylko miesiąc dopóki nie kupiłam sobie porządnego biustonosza. strasznie szybko wychodzą fiszbiny i ranią piersi, a te z elastyczną fiszbina to porażka.