Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dla asertywnych ..

Zestawik "startowy" Pieluszkowy .. sama decydujesz co Ci odpoiada najbardziej..

Polecane posty

Gość Dla asertywnych ..

Witam przyszłe mamy ;) Pisze na waszym forum bo zbieram zamówienia na bardzo ciekawe zestawy pieluszkowe w niskiej cenie.. mianowicie.. Z własnego doświadczenia wiem, że trudno jest wybrać dla dziecka odpowiednie pieluszki bo jaką wybrać markę? Które najbardziej będą mi odpowiadać? Ciężko to sprawdzić, przecież nie kupię specjalnie kilu różnych paczek pieluch by się przekonać co mi najbardziej pasuje pod każdym względem.. Tj. Chłonność, przewiewność, dopasowanie do ciała dziecka, elastyczność.. A tu masz możliwość sprawdzić jak Twoje dziecko czuje się w pieluszce, czy nie powoduje ona odparzeń lub podrażnień. Pamiętaj, że pielucha, która nie odparza pupki dziecka Twojej koleżanki nie musi zdawać egzaminu w przypadku Twojego maluszka. Zapewniam was, że to nie cena wskazuje na jakość pieluchy. Najczęściej niestety decydujemy się na to, co nam ktoś inny poleci..??? Nie masz wtedy możliwości sprawdzenia czy to rzeczywiście Tobie odpowiada najbardziej Dlatego stworzyłam zestaw powiedzmy, że „startowy16-tu pieluch 8 różnych marek.. Z każdej marki po 2 pieluchy abyś mogła się przekonać co z czym się je Tj. Pampers Active Baby 49.99 Huggies Super-Flex 49.99 Happy 37.95 Tesco 23.99 Eco Plus (E-Leclerc)22,99 Babydream (Rossmann) 49,99 Carrefour 29.99 Dada (Biedronka) 26,99 ( ceny sugerowane ) Cena tego 16-to częściowego zestawu wynosi tylko 19,99zł plus 7zł przesyłka tj. List polecony priorytetowy. Jeżeli jesteś zdecydowana na zakup zestawu proszę o e-maila maciurzynska@wp.pl Pozdrawiam

Gość frgytyuy
2 sztuki pieluch na probe to za mało czesto bywa ze dopiero po zuzyciu polowy opakowania wystepuje uczulenie tak było w naszym przypadku

Gość rzadk osię zdarza by
ŻADNE pieluchy nie chciały "pasować" i wystarczy wypróbować 1 czy 2 rodzaje, a któryś podpasuje u mnie Huggiesy Superflex sprawdziły się od samego początku i przy nich zostałam chyba nawet lepiej wymienić się z zaprzyjaźnioną mamą pieluchami niż kupować taki zestaw za prawie 3 dychy

Gość innajajaja
prawie 3 dychy ale wezcie pod uwage ze 7 to konieczna przesylka ja sie moze zdecyduje bo nie bede kupowac kilku opakowan a tu sobie moge sprawdzic wszystko no ale jeszcze pomysle

Moje dziecko jest własnie uczulone na Pampersy i tylko i wyłacznie na nie.

Gość rzadk osię zdarza by
no to już znasz;) moje dziecko jest uczulone na Pampersy;)

Gość aguśka;)
autorko twoje pytanie nie powinno nosić tytułu dla asertywnych tylko dla naiwnych, jak widać ty jesteś asertywna i to bardzo . Kiedy urodził nam się synek "przetestowaliśmy" na nim chyba wszystkie pieluchy które znajdują się w obiegu, jak pisała koleżanka wyżej dwie pieluchy nie wystarczą żeby stwierdzić czy nie odpaza nie uciska nie przecieka. Zawsze porównywaliśmy ceny pieluch przeliczając ile kosztuje sztuka, nie dlatego że nas nie stać ale nie raz poprostu były wielkie promocje a okazywało się że wcale nie jest taniej. Tak więc średnio najlepsze dla nas pieluchy wychodziły po ok 0,75 za sztukę , zaokrąglając do 0,80 razy 16 sztuk które oferujesz autorko to daje 12,80 ! ( nie wliczając tego że w twojej "ofercie" są też o wiele tańsze pieluchy bo podejżewam że i po 0,50 coś się zjadzie) więc moim zdaniem zwyczajnie chcesz naciągnąć naiwne czytelniczny ! za 30 zł kupicie całe opakowanie pieluch w biedronce do przetestowania a wcale nie są one takie złe dla mnie porównywanle do pampersów i sobie przetestujecie , a pieluchy wiadomo sie zuzywają , jeśli zakup będzie nie trafiony po prostu zuzyjcie pieluchy w dzien przewijajac dziecko czesciej niz przy bardziej chlonnych pieluchach NIE DAJCIE SIĘ NACIĄGNĄĆ!

Gość Dla asertywnych ..
do aguska Droga Pani z mojego punktu widzenia 20zł za 16 sztuk roznego rodzaju pieluch jestjak najbardziej cena atrakcyjna.. sama gdybym miala taka okazje przed narodzinami mojego dziecka zdecydowala bym sie na owy zestaw poniewaz lubie sama decydowac o jakosci towaru. na przesylce nie zarobila bym nic poniewaz to sa koszty przesylki .. tego nie przeskoczymy.. zestaw miesci sie w przedziale wagowym ktory odpowiada wlasnie takim kosztom... a co do testowania... nie kupila bym 8 paczek roznych pieluch po 60-90 sztuk tylko po to by je sobie sprawdzic .... a kupila bym proponowany by chociazby sobie je porownac...

według mnie na 2 szt nie sprawdzi się ani czy uczulają, ani czy są wygodne, ani czy odpowiednio chłonne. ja dzisiaj kupiłam pampersy, cena jednostkowa wyszła mi 53gr (a musiałam kupić w rossmannie, bo zaczęło lać i nie miałam jak iść dalej, a tam opakowanie kosztuje więcej niż zawsze płacę), zaś u ciebie cena za pieluszkę jest jednak sporo wyższa, mnie by to zniechęciło.

Gość Dla asertywnych ..
No dobrze.. Cena jednej pieluszki jest wyższa niż gdyby kupić sobie całą paczkę powiedzmy 72szt. jednej marki pieluch ale róznica jest w tym, że za 20zł + koszt przesyli 7zł masz możliwość samodzielnej oceny danej pieluchy/ marki.. nie jestes zmuszona do zakupu 8 całych paczek za prawie 300zł tylko płacąc 20 masz okazje użyć kilku z nich.. Z mojego punktu widzenia to duża różnica.. Nie musisz biegać po kolezankach i sprawdzac czy odpowiada Ci ta której ona uzywa, albo inna której uzywa inna znajoma.. masz mozliwosc dotkąć, porównac, przemyslec.. załozyc dziecku i spradzic czy odpowiada ci czy nie... nie placisz kilku setek by sobie zrobic test. Kupisz przykladowo opakowanie 70 pieluch juz po wziecu je w reke wiesz ze Ci nie pasują ... mimo to załozysz je dziecku? ,..... zeby sie paczka nie zmarnowała????? .... W sklepie tez nie otworzysz sobie opakowania i nie porownasz z innymi... Nie uwazam zeby to byl zly wybór...

Gość mojemu dziecku wystarczyła jed
na pielucha PAMPERS by przekonać się, że jest na nią uczulone

no w zasadzie masz rację, ale tak jak napisałam - 2 szt. to trochę mało na test, czasami dopiero w połowie paczki się okazuje, że coś nie gra - mówię z doświadczenia. poza tym, zdaje się że pieluchy babydream można akurat kupić w takiej małej paczce, tam jest chyba kilka sztuk, i też można przetestować. generalnie pomysł sam w sobie niezły, ale po 2 szt to według mnie na prawdę za mało.

Gość nie sprzedaje sie prezentów
autorko a jakie rozmiary sa tych pieluszek?

cena jednostkowa swoją drogą, alekobita nie robi tego charytatywnie w końcu ! :D Moim zdaniem fajny pomysł, sama bym się skusiła gdybym miała taką okazje 5 miesięcy temu :P ( sama oddawałam 2 paczki ledwo co napoczętych pieluch bo nam nie spasiły :/ )

Gość Dla asertywnych ..
3-6 kg. To są pieluchy początkowe..

Gość Dla asertywnych ..
Ciesze sie ze w koncu ktoś zrozumiał o co mi chodzi.. ;)

Gość Dla asertywnych ..
W roli ścisłosci przedział wagowy jest 3-6 4-9... zalezne od marki... w gruncie rzeczy pieluchy są dla noworodków :)

Gość jestem tu nie wiem po co
fajne

Gość mloda mama777
w rossmannie sa pieluchy babydream pakowane po 2 sztuki za 2 zł, tak samo w tesco gaga tez mozna kupic po 2 sztuki. Macie kolezanki kuzynki ktore maja male dzieci to mozna pozyczyc kilka pieluch. dobre sa pampersy premium care, moje dziecko nie mialo 2 mies jak przesypialo w pieluszce dupki nie miala nigdy odparzonej.

Gość Dla asertywnych ..
up

Gość aaaaaaallllleeee jjjaaajjjjaaa
4-9 to juz nie jest dla noworodkw!!

Gość fhgjkl
a bym się nie zdecydowała, chociąz jestem na końcówce ciąży. dlaczego mam przykładać do skóry noworodka pieluchy, które ktoś już dotykał swoimi łapskami. np. chwilę wcześniej robił kupę i nie wymył rąk???