Gość cfyhgj Napisano Lipiec 31, 2011 mnie sie pytali czy jezdza u nas samochody, czy mamy juz kolorowa tv, pokazywali jak obsluzyc odkurzacz i .... deske do krojenia 'bo wy tam pewnie nie macie' :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość CycekBirmingham Napisano Lipiec 31, 2011 mnie ze w angli zapytali hindusi czy w polsce mozema sie żenic z nastolatkami a konkretnie 16 stolatkami i czy sex mozemy uprawiac czy prawo na to pozwala angole robili sobie beke czy mamy w polsce wode w kranie czy musimy z rzeki nosic debile i dziwia sie ze umimy gadac dwoma a i nawet wiecej jezykami albo ile razy tłumaczylem jak to jest ze polak dogadasie z czechem slowakien rosjaninem i pochodne bułgarem albo ze tabliczke mnozenia na pamiec umiemy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość CycekBirmingham Napisano Lipiec 31, 2011 a jak sie dziwili anglicy jak powiedzialem ze mamy telewizje cyfrowa HD i dwa kanały 3D na tv N bo oni maja tylko jeden na SKY HD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość CycekBirmingham Napisano Sierpień 1, 2011 z innej ale podobne Beczki/) dziwi mnie co polacy wiedza o Wielkiej Brytani slyszalem ze : W angli to tylko deszcz pada ,ciagle mgly ,zimno ze nigdy nie swieci słonce ,ze jedza tylko fish and chips (ryba z ziemiakami) i inny fast food kraj to mlekiem i miodem plynący i ze kasa lezy tu na ulicy a Jaka pogoda w polsce? ponoc lato jest!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość do cycka z birmingham Napisano Sierpień 1, 2011 Dla twojej informacji- Anglicy jedza rybe z FRYTKAMI, chips to sa frytki, a nie ziemniaki.Radze podszkolic angielski. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kix Napisano Sierpień 1, 2011 Ale frytki to dalej ziemniaki p) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość anna1985 Napisano Sierpień 1, 2011 W pracy pewnego lata rozmawialiśmy o minionych wakacjach. Trafiłam akurat na upalne dni w Polsce, więc ciesząc się opalenizną wychwalałam swój urlop. Jedna z moich ang koleżanek zdziwiona mnie pyta, jakim cudem u siebie w kraju tak się opaliłam skoro Polska leży koło Grenlandii i zawsze jest tam zimno...??? Komentować tego chyba nie muszę. Drugi raz miałam sytuację, przed wyjazdem do Polski na Boże Narodzenie, sąsiadka hinduska przyniosła mi kilka czekolad, bym zawiozła dzieciom w mojej rodzinie. Dodała: NIECH CHOCIAŻ W TYM ROKU MAJĄ DUŻO SŁODKOŚCI. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Mała Destylacja Napisano Sierpień 1, 2011 anna1985 - dobre haha, i co zrobiłaś? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Mała Destylacja Napisano Sierpień 1, 2011 Deska do krojenia wymiata :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość miliarderka Napisano Sierpień 1, 2011 Wiekszosci z was przytrafilo sie ze Polske kojarzyli z zimnym krajem. Moze dlatego ze Pole oznacza biegun,a Land kraj. Poland czyli kraj lezacy gdzies na biegunie. Ale tak mysla cudzoziemcy ktorzy nie wiedza gdzie Polska lezy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jelonka96 Napisano Sierpień 1, 2011 Smiejecie się tak z obcokrajowców, że malo o Polsce wiedzą, ale przecież nie oszukujmy się, Polska to nie jest ważny kraj w Europie. Co my Polacy możemy powiedzieć np o Macedoni, Bośni, Mołdawi? Ja szczerze mówiąc nic prawie. Nie wiem kto tam rządzi, jaki jest ustrój i nie wiem jaki panuje tam klimat. W szkołach nie uczą o mało ważnych panstewkach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Mała Destylacja Napisano Sierpień 1, 2011 Jaki klimat? Nie mówię o szczegółach klimatu, ale chyba nie powiesz, że nie wiesz czy białe niedźwiedzie nie biegają po ulicach Bośni, czy Macedonii? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość CycekBirmingham Napisano Sierpień 1, 2011 Fish and chips to jest ryba z ziemniakami bo sa grubo krojone i tłuste i ochydne frytki to sa French fries ta sa frytki najczesciej spotykane w mcdonald i KFC Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość CycekBirmingham Napisano Sierpień 1, 2011 anna1985 hinduska dala ci czekolady zebys dala dzieciom w polsce ciekawe a w Indiach za 500funtow zyją przez pol roku dziady jedne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość do Cycka z Birmingham Napisano Sierpień 2, 2011 No niestety, kolego, dalej twoj angielski kuleje. I co z tego, ze frytki sa zrobione z ziemniakow, skoro i tak po angielsku nazywaja sie inaczej?? Chyba nie pojdziesz do McDonalda i nie powiesz: Can I have cheesburger with potatoes?? Beda sie na ciebie patrzec jak na debila. Bo "potatoe" to ziemniak, a "chips" lub fries to frytki. I nie ma znaczenia jak te frytki w dodatku z ryba wygladaja i czy sa chude czy grube i tluste. Fish and chips w tlumaczeniu na polski to Ryba z frytkami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 5000000 Napisano Sierpień 2, 2011 zaprosilismy znajomych na polskiego grilla. polskie piwo, polska kielbasa, musztarda, sos, salatka po polsku przyzadzona. wszystkim smakowalo, ale oczywiscie zaskoczeni byli ze polskie produkty a takie smaczne. trzeba zmienic ich negatywne nastawienie do polski, niech nie mysla ze polska to biedny zacofany kraj. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach