Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cc po raz 2

cesarskie cięcie - dwa pytanka

Polecane posty

Gość cc po raz 2

hej dziewczyny mam w czwartek planowane cc, mam sie zgłosić rano, czy uważacie ze moge sie sama ogolic i zrobic lewatywe, zeby uniknac dodatkowego stresu wv szpitalu ? nie moge sie tez uspokoic, łapie jakis dolki , wiem jak wyglada ciecie , bo jedno juz miałam, ale cykor ze mnie

Gość lewatywę
robią przed cc bo jednak wyciąganie maluch nawet przez brzuch to duży ucisk na kiszkę stolcową. Ja miałam robioną lewatywę ale wygoliłam się sama oczywiście:)

Gość cc po raz 2
mysle ze potrafie , i to i to jest konieczne zrobie to sama w domu, po co mam sie stresowac....

Gość nie koniecznie robia
lewatywe przed cc ja np nie miałam

ja tam lewatywy nie miałam, więc chyba to nie do końca takie potrzebne... ale to chyba zalezy od szpitala.I też goliłam się sama :)

ja też miałam cesarkę, leawtywy mi nie zrobili i nie było w cale takiej potrzeby :) jeśli chodzi o ogolenie się to jest konieczne chociażby po to, że zakładają cewnik. więc jak się sama nie ogolisz to pewnie zrobią to za Ciebie :)

jeśli odpowiednią ilość godzin wcześniej nie będziesz nic jadła to lewatywa nie będzie potrzebna. ja miałam nie planowaną cesarkę ale tak się złożyło że cały dzień nic nie jadłam i nie miałam lewatywy

Gość aaaaaaallllleeee jjjaaajjjjaaa
teraz raczej nie stosuję się lewatyw... ja miałam się zgłosić dzień przed... kazali mi po prostu od wieczora nic nie jeść

Gość karolcia8320
ja miałam 2 razy cc i nie robili mi lewatywy.To też w dużym stopniu zależy od pory kiedy jest robione cc.Jedną miałam nad ranem a drugą wieczorem ale w szpitalu byłam od rana i lekarze mi powiedzieli żebym nic nie jadła bo wieczorem będę miała cc,wiec na głodniaka i nie robili mi lewatywy wogóle.A co do golenia to ogoliłam się sama w domu.

kurna ja nie mogłam jest prawie trzy dni. masakra, po porodzie prawie płakałam jak widziałam jak ktoś coś je...

Gość cc po raz 2
u mnie w szpitalu robia , niedawno lezalam w szpitalu,i na sali byla dziewczyna która szła na cc , nie wiem czy ja golili ale lewatywe robili jej przy mnie , no oczywiscie wyobrazam sobie jak musiala sie czuc wiedzac ze jestem na sali, wyszlabym nawet sama gdybym wsiedziala ze pielegnirka ma zamiar robic , a ona wleciala na sale , kazala dziewczynie sie obrócic , pstrykl jerj do pupy i poszla, obie bylysmy w szoku ...

pewnie nie rodziłaś w Polsce ? :D z trzema dniami przesadziłam ale nie jadłam ponad 48 h. No jakaś masakra, nie dośc że trochu obolała, zmęczona to jeczcze głodna. brrr

Gość kurcze........
zdesperowana żona domowa---- to nie średniowiecze tylko norma podczas operacji:D. Ja miałam 2 razy cc i za kazdym razem lewatywę. Za pierwszym razem nie chciałam się zgodzić ale usłyszałam zapytanie kiedy pani jadła ostatni posiłek na co odpowiedziałam że dwie godziny temu więc uzasadnili to tym że może się zdarzyć że na stole pójdzie stolec sam bo wszystko jest rozluźnione a wyciągając dziecko mocno uciskają brzuch i przy tym okrężnicę a dwa to że zaraz po operacji kiedy leży się z cewniczkiem i ogólnie nie wstaje z łóżka mogłoby mi się zachcieć i co wtedy?

Zgadza się, ja też miałam robioną lewatywę przed cc (rodziłam w Austrii) i uzasadniali mi w taki sam sposób jak koleżance i coś w tym jest, oczywiście dali wybór bo gdybym się psrzeciwiła to już mój problem potem i moja odpowiedzialność jak się będę czuła kiedy będą mnie myć po zrobieniu kupy po operacji kiedy jeszcze się dobrze ni czuje nic po epiduralu. Co do jedzenia to dostałam pyszny obiadek po 8 godzinach od operacji i pamiętam jak siostra pilnowała żebym wszystko zjadła zresztą pomagała mi jeść więc nie miałam wyboru:D .

kurcze --> no to poszedl by ten stolec no i co z tego? zreszta nie slyszalam zeby sie komus zdarzylo. jak sie zdarza raz na 10 cesarek to czy rzeczywiscie jest potrzeba zeby babrac sie w tym gownie? :P nie rodzilam w polsce... widocznie niejedzenie i lewatywa to nie jest norma skoro nie praktykowana w innych krajach.

Gość Magdalena26l
Mnie szykowali na poniedziałek na wywołanie porodu, miałam od rana nic nie jeść. O 10 dostałam oksytocyne ok.16 zrobili mi lewatywe a o 23 położna mnie ogoliła i założyła cewnik i na stół. Ze względu na brak rozwaracia miałam cesarke.

Gość o jejku jejku
Ja rodzilam w UK i przed cesarką lewatywa była a jedzonko po 24 godzinach od cesarki zresztą bardzo długo spałam sobie smacznie więc głodna nie byłam (dostałam środek na sen by lepiej znieść pierwsze chwile po operacji)

Gość odnosnie golenia
ty wy dziewczyny bedac w ciazy takie zarosniete tam jestescie? nie dbacie o to by tam nie miec wlosow??????????? brzuch nie jest wytlumaczeniem, sama jestem w w koncowce ciazy i NIE WYOBRAZAM SOBIE MIEC TAM GASZCZU!!!