Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oszukana czuje się

allegro- zly rozmiar ubranek

Polecane posty

Gość oszukana czuje się

Zamówiłam na allegro paczkę ubranek. W tytule aukcji i w opisie bylo ze sa 4-6 miesiecy i pasują na dziecko 7-8 kg. Moje dziecko ma 6 kg i 3 miesiące. Listonosz przyniósł paczkę a tam wszystkie ciuszki up 3 months do wagi 4,9 jeden w rozmiarze 62 ale zdecydowanie zaniżonym. Nie upcham w to dziecka za żadne skarby. I co teraz? Bo sprzedający nie odbiera telefonu, nie odpisuje na maile. ?

Gość mamamammuuussiaa
no cóz pozostało ci je wystawic moze kto inny je zakupi od ciebie a za pieniazki ze sprzedazy kupisz ubranka dla wlasnego dziecka :)

Gość oszukana czuje się
Bez sensu. Ubranek na noworodki jest na pęczki na allegro i wątpię żeby ktoś mi kupił. Najchętniej bym to spakowała i jej odesłała na jej koszt. Przecież to jest oszustwo jak nic! Już nie wspomnę o tym, ze mi wysyłała tą paczkę 3 tygodnie! Choć wątpię żeby to coś zmieniło bo pewnie i 3 tygodnie temu bym w to dziecka nie wcisnęła.

Gość harmid
jeśli się nie odzywa to możesz to zglosić na allegro, oni powinni coś z tym zrobić. Aczkolwiek nie wiem czy nie trzeba czasem przekroczyc jakiejś konretnej kwoty, którą 'straciłaś na oszustwie', żeby Allegro sie tym zajęło.

Gość takaaaa mamaaaaa
podaj linka do aukcji moze ja od ciebie odkupie jesli beda fajne:)

Gość oszukana czuje się
'taka mama' podaj mi maila to ci wyślę. Nie chce upubliczniać tutaj nicka tej Pani bo nie wiem czy mi wolno. Z nią jest taki do d. kontakt że szkoda gadać. Raz mi się udało do niej dodzwonić! I raz odpisała na maila jak jej zagroziłam, że zgłaszam sprawę na allegro i wystawiam negatywa jak nie wyśle paczki. Taka mama jak chcesz mogę Ci je wystawić i coś dorzucić jeszcze bo mam po córce pełno ubranek, w które już nie wchodzi. Jestem wkurzona bo mi się tak podobały i się na nie cieszyłam :(

Gość oszukana czuje się
To są typowo dziewczęce ubranka. Sukieneczki, kurteczki jesienne z księżniczkami i kotkami. Na chłopca się nie nadają bo za zbytnio różowe :)

Gość paolla olla
mozesz podac tutaj spokojnie,moze znajdziesz chetnych zeby odkupic :)

Gość takaaaa mamaaaaa
nie wiem tylko dlaczego pomyslalam ze masz synka ja spodziewam sie chlopcow wiec pewnie nic madrego nie wymyslimy.ale zglos to do allegro kurcze chyba jesli sa metki to umie zrobic tyle zeby spisac z nich rozmiar.ja ostatnio kupowalam kombinezon poprosilam o wymiar od karku do stop i okazalos ie ze rozmiat 6-9 miesiecy jest o 1 cm mniejszy od tego na 9-12 wiec kupilam oba bo dwoch potrzebuje no ale do tego trzeba miec kontakt ze sprzedajacym.Co za baba no!

Gość mamadzieci.
waśnie chciałam na allegro dokonać zakupy dla chłopca ubranek ale czytam co ci sie przytrafiło to żałosne jest ..jestem w ciązy ii szukam co prawda małuch ubranek ile byś chciała za te ubranka co dostałąś są one ładne zadbane?

Gość oszukana czuje się
mama dzieci podaj maila wyśle ci zdjęcia jak chcesz. Mnie się podobają. nie są zniszczone. głównie to cherokee firmy. Faktycznie jak się do baby nie dodzwonię to zrobię zdjęcia i zrobię z tego paczkę na allegro z powrotem, może ktoś weźmie. Tylko mnie irytuje to ze się "napaliłam" na te ubranka bo tak jakoś trafily w moj gust, no i myślalam, ze będzie moja Żabcia miała, szczególnie ze taraz pogoda paskudna i taka kurteczka by jej się przydała, a tu lipa.

Gość oszukana czuje się
Mama dzieci ale to jest dla dziewczynki. Dla chłopca nijak się nie nadaje.

rozpocznij spór,lub wyslij droga listowna polecona(potwierdzenie bedziesz miala) odstapienie od umowy jaka zawarlas kupujac na allegro,gdzies jakis wzor znajdziesz. porob zdjecia i wstaw w miejsce gdzie rozpoczniesz spór dla porownania. 62 to faktycznie malutko,chociaz moj syn nie bedac okruszkiem nosil 62 jeszcze jak mial 3 miesiace,mial wtedy jakieś 7 kg. Ale nie pociesze cie bo możesz nic nie osiągnąć.Moja znajoma kupiła na allegro wózek chicco-ze zdjęć super,dostała inny i z zardzewiałymi kołami,niestety nic sie nie dalo zrobic,bo ani policja ani allegro nic nie zrobili,kazali zalozyc sprawe w sadzie...

Gość Gosiaczkowo
musisz złożyć reklamację o niezgodność towaru z umową. Allegro nic nie zrobi, bo jak to oni twierdzą "nie jesteśmy stroną", udostępniają tylko "bazar". Policja też raczej tu nic nie da, bo reklamacjami się nie zajmuje. Wejdź na kafe pomoc, tam są mądrzy ludzie, którzy znają prawo konsumenta od podszewki. http://allegro.pl/phorum/list.php?f=298