Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozpaczooonaaa

Za maly brzuch na 7 mc co jest??

Polecane posty

Gość zrozpaczooonaaa

jestem w 29 tc i mam brzuch jakbym bylo w 20 tc. Czy ktoras z was tak miala ?? na dodatek jak bylam dzis u ginekologa stwierdzil ze trzeba zrobic badania wieksze i usg bo moze to byc ciaza ktora sie dluzej bedzie rozwijac ;( nie wiem co robic dopiero 8 sierpnia mam usg i boje sie o dzidziusia co z nim sie dzieje

Gość fhgjkl
jak to? nie masz usg na każdej wizycie u ginekologa?

ojej, autorko, po niektórych kobietach nawet ie widać, że są w ciąży, a niektóre są jak słonie. każda z nas jest inna i każdy brzuch jest inny. no, ale jak to jest z tym usg u ciebie?

Gość wyrzucona =)))
mi nikt nie wierzył ze jestem w ciaży, dopiero pod koniec rozwiazania brzuch sie pokazał, naprawdę, tak to myśleli ze tylko lekko przytyłam, dopiero uwierzyli jak sie z dzieckiem pokazałam, a byłam szczupła jak zaszłam w ciaze ważyłam 48kg, po prawie 2latach mam 50kg

zrozpaczona wcale nie masz takiego malego brzuszka nie martw sie na pewno wszystko jest oki...sama sie przejmuje bo jestem juz krok od 20tc a tez nikt sie o ciazy nie domysla :/ takze widac nie ma rególy i kazda z nas jest inna wyrzucona=))) ja wazylam nawet mniej 45kg przy czym mnie tak meczyly wymioty ze jesc nie moglam teraz pomalutku nadrabiam straty ale i tak do 48kg jeszcze brakuje:P

zmień lekarza...tak poważnie. Co to za lekarz który mówi, że jeśli masz mały brzuszek to możesz dłużej pochodzić......mama mówiłą, że ja na córke miałam większy brzuch pod koniec 6 miesiąca niż jak ona szła mnie rodzić ;) i położna do niej powiedziała, że chyba odziały pomyliła,a mama już była i tak po terminie ;)

Gość zrozpaczooonaaa
boje sie ze z wlasnej winy moj plod jest opozniony w rozwoju ;( jak kazda matka martwie sie o dziecko

Gość wyrzucona =)))
dlatego mówie ze nie ma sie czego martwić, jak tylko się czuje ruchy dziecka to jest dobrze, a córka sie urodziła nie taka mała, maiała 3350g i mierzyła 58cm, a urodziłam dzień po terminie

Gość wyrzucona =)))
wiadome że sie martwisz, pamiętam moja panike jak sie dowiedziałam ze mam poważne problemy z tarczyca, ale byłam pod stałą opieka lekarską i teraz moja córa ma prawie 2lata, i jest chodzącym złotem

Gość Monikaczkkaaaakakakak
Ja tez sie martwiłam do końca 8 m-ca ze mam bardzo mały brzuch.W 7 m-cu prawie nie bylo go widac!! Teraz jestem pod koniec 9 m-ca i uwierz mi sie mam ogromny brzusio bo ,,nadrobił'' a mała wazy juz ponad 3500 kg:)

Gość kijka
Hej! brzusio masz o.k ja też jestem w 29tc i kochana ja przytyłam w tylku nogach rękach wszędzie a brzuszek tez nie duży mam i wszyscy mi to mówią ale wszystkie badania są o.k. więc nie ma co się martwić. a jeszcze jedno wydaje mi się ,ze mój synek jest "bardzo głęboko" bo jak kopie to raczej tak w strone kręgosłupa go czuje niż brzusia ale to tak tylko mi się wydaje.

no wlasnie wiec nie ma reguly ze maly brzuch male dziecko duzy brzuch duze.Moze byc nawet odwrotnie wielki brzuch male dziecko:P musimy szukac plusow malych brzuszkow :D

Gość zrozpaczooonaaa
a jaka masz wysokosc dna macicy bo ja 31

Gość też miałam mały
Wiesz, ja w dniu rozwiązania miałam zaledwie 89 cm w obwodzie brzucha, w 40 tc, a dziecko urodziło się z wagą 3100. Nie przejmuj się, dziecko najbardziej przybiera na wadze w ostatnich tygodniach ciąży. Na usg lekarz zmierzy obwód główki dziecka i długość kości udowej i zobaczysz, że wszystko jest OK. Rozwoju dziecka nie mierzy się obwodem brzucha ! Po mnie do 8 m ca wcale nie było widać, że jestem w ciąży, nosiłam te same spodnie i bluzki, normalne jeansy.

Gość zrozpaczooonaaa
ale on m nie tak wystraszyl dzis ze placze . Powiedzial ze cos mu nie pasuje u mnie i ze trza zrobic te badania i usg bo moze byc opozniony rozwoj plodu aj boje sie o dzidzi

Gość zrozpaczooonaaa
dziekuje ulzylo mi uspokoilam sie po waszych wypowiedziach

Gość llukkrecjja
Ja również w 29 tygdoniu miałam bardzo mały brzuch, wszyscy mi mówili, że dziecko się nie rozwija i może być coś nie tak. Popędziłam na usg i okazało się, że mały jest duużo większy niż powinien być w tym tygodniu i jak tak dalej pójdzie to przekroczy 4 kg, także niczym się nie martw. Jak leżałam w szpitalu to była ze mną dziewczyna, leżała tam 3 tyg, której dziecko zatrzymało się nagle wagowo na miesiąc, później się spotkałyśmy przypadkiem i mówiła, że mały nadrobił wszystkie zaległosci i waży idelanie. :-) widać są różne dzieci i różne brzuchy

Gość a ja wam powiem...
ja wygladałam na termin porodu od początku 8 miesiaca, przenosiła ciążę, i kruszyne urodziłam 3000g.

Gość llukkrecjja
idź gdzieś prywatnie na porządne usg, i niech Ci powiedzą ile dziecko waży, wymiary dokładne, na pewno Ci ulży i nie czekaj aż do sierpnia

Gość llukkrecjja
polecam 4D, niby piszą że to wyrzucenie pieniędzy, ale dla mnie wrażenia bezcenne :-)

Gość zrozpaczooonaaa
ile te 4 D kosztuje i jak to zalatwic

Gość llukkrecjja
u mnie 200 zł, poszukaj w prywatnych przychodniach - mi zrobili super zdjęcia i film, widziałam jak dziecko się patrzyło, uśmiechało, machało rączkami i nóżkami, obraz bardzo dobry, od razu zmierzyli wszystko zwykłe usg około 80 - 100 zł skąd jesteś? moja lekarka powiedziała, że na szczęście nie PRZEŻARŁAM CIĄŻY, bo wiele kobiet je za dwoje, a nie dla dwojga dlatego nic się nie martw

Gość zrozpaczooonaaa
z śląska z radzionkowa

Gość zrozpaczooonaaa
a na tym usg widac czy dziecko sie dobrze rozwija zdrowe itp?

Gość llukkrecjja
tak wszystko widać na 4D na zwykłym usg również, 4D to taki bajer :-) nie miałaś jeszcze robionego USG???????

Gość zrozpaczooonaaa
jeszcze mam jedno pytanie bo biore asparaginian extra ze wzgledu na skurcze nog a dzis lekarz przepisal mi falvit tam tez jest magnez kazal brac 2 tabletki dziennie sama nie wiem czy to nie za duzo tego magnezu

Gość zrozpaczooonaaa
mialam juz 2 razy usg jedno w 2 mc a drugie w 5 mc i nic nie mowil ze sie dzieje cos zlego dopiero dzis bez usg spojrzal na moj brzuch popatrzyl na tamto usg i ni stad ni z owad mowi mi o badaniach i tak dalej

Gość llukkrecjja
nie raczej nie za dużo, ja biorę witaminy również i dodatkowo magnez np: przez 7 dni i przerwa

Gość llukkrecjja
zamiast się patrzeć to powinien zrobić usg, na oko nic nie widać