Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

JellyBelly

>>>>> Zycie bez DZIECI

Polecane posty

Chetnie pogadam z kobietami, ktore swiadomie zdecydowaly sie na malzenstwo bezdzietne ! ! ! frustratkom wmawiajacym swoje poglady DZIEKUJE !

Gość bezdzietna brygida
ok, pogadajmy :classic_cool:

Gość njjnjnjhjh
ja nie mam dzieci i miec nie bede powod choroba-nijak mnie to nie cieszy;/

njjnjnjhjh dlatego napisalam, kobiety, ktore SWIADOMIE zdecydowaly sie na zeyci ebez dzieci :-O :-O

🖐️ niedzieciata i z kazdym rokiem tylko przekonuje sie do tego, aby jednak dzieci nie miec:P ale jestem bardzo ciekawa zdania tych osób, które swiadomie zdecydowały ,ze miec dzieci nie będa

Enfant ja zdecydowalam sie swiadomie, i nei sadze zeby cos mi sie ''odmienilo'' jak mnie wszyscy przekonuja... I przyznam szczerze mowiac, ze im starsza jestem tym bardziej sie w tym upewniam...

także sie przekonuje na przykładzie kobiet z mojego otoczenia, zmęczone, worki pod oczami, ciułanie grosza do grosza, nigdzie nie mogą wyjśc bo dziecko, uziemione, zaniedbane, krzyczą zniecierpliwione na te dzieci, ale mnie przekonują, ze to najwspanialsze co je spotkało:o jedna ciotka pwoiedziała mi tylko, że jakby mogła cofnąc czas, nie zdecydowałaby się na dziecko.

Gość weronnnika@@@
i ja też się przyłączam :)

Gość a juz myślałam
że wszystkie kobiety muszą chcieć dzieci :) Dodam, że też nie wykryłam u siebie instynktu, dobrze mi z tym a prawie 3 krzyżyki już na karku są:)

Gość weronnnika@@@
a już myślałam - to tak jak u mnie ja mam 27 lat

Och, ciebie rowniez. :D Jak tam wytrzymujesz bez polskiego jedzonka? :classic_cool: Ja nigdy za dziecmi nie przepadalam, brak mi tego "powolania". Nie dla mnie bawienie sie w pieluchy, butelki i kaszki.

ja w sobie instynktu tez nie wykrylam, nawet minimalnego jezeli inne kobity sa szczesliwe, i sie w macierzynstwie spelniaja, to bardzo sie ciesze, i podziwiam, ale nie znosze przekonywania mnie do zmiany moich prywatnych decyzji. Ja tez nikogo nie namawiam na NIE posiadanie dzieci... :-O zyj i daj zyc innym

Jelly Ja ciagle jeszcze biorę pod uwage to ,ze byc moze mi sie odmieni. Ale im jestem starsza tym mi sie jednak nie odmienia, a wrecz przeciwnie, wiec gadka "zyczliwych " jakos mnie nie przekonuje:) klaszczę u rubika Mysle, ze to nie jest tak do konca. Znam wiele zwiazków, gdzie dziecko było absolutnie oczekiwane i chciane i tam, mimo zmeczenia i wielu niedogodnosci , rodzice sa zadowoleni ... Taka totalna frustracja pojawia sie chyba najczesciej przy wpadkach, albo gdy kobieta sama nie wie czy chciałaby byc matka, ale ostatecznie nią zosteje bo oczekuje tego otoczenie:(

Nueve, jakos daje rade, zawlaszcza, ze zabralam sie za lekkie ograniczanie jedzenia, wiec o tym nie mysle :-) mnie tez nigdy nie ciagnelo... kiedys jeszcze myslalam, ze to sie zmieni, ze bede chciala itp, ale tak sie nie stalo :-)

Gość a juz myślałam
jelly belly - myślę dokładnie tak jak Ty. Chyba nie wszyscy są po prostu stworzeni do bycia rodzicami i nie ma co się nad tym rozwodzić a teksty, że mi się odmieni też często słyszę, no i to niedowierzanie "jak to nie chce dzieci, przecież to niemożliwe". Też wychodzę z założenia, że powinno się żyć i dać żyć innym nie narzucając jak to mają robić

Dziecko to musi byc przede wszystkim totalnie przemyslana decyzja jak dla mnie. To jest ogromna odpowiedzialnosc, ktorej ja nie chcialabym ponosic. Moze i to egoistyczne, ale naprawde, nie chcialabym brac na siebie takiego ciezaru. Sama wiem jak moi rodzice mieli ze mna ciezko, wiec to juz jest ogromne zniechecenie :D Ja tez nigdy nie mowie nigdy, ale to tak bardzo duzo by zmienialo, a ja tych zmian chyba bym sie bala.

Enfant, a moge zapytac ile masz lat ? Ja jeszcze nie dawno tez myslalam, ze mi sie odmieni, ale od jakiegos czasu wlasciwie coraz bardziej utwierdzam sie w przekonaniu, ze nie chce byc mama i ze tak juz zostanie

Nueve dla mnie tak samo nie wyobrazam soebie zajscia w ciaze i ''zobaczenia co bedzie'', ''jakos damy rade'' itp-..--.

Gość obserwuję i się zastanawiam
ale same kobitki czujecie, ze coś jest nie tak skoro chcecie o tym rozmawiać.Kobiety, które świadomie zdecydowały się na dziecko nie debatują nad swoją decyzją :).Żyję i daję zyć innym , to tylko takie moje luźne spostrzeżenie :)

a juz myślałam dokladnie :-) najlepsze sa teksty w stylu, ze KAZDA kobieta predzej czy pozniej chce byc matka, a jak nie, to zadna z niej kobieta, heheheh :-D

Gość głupie nadente egoistki
smierdzi wam z ci py :P