Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość andzia szmandzia srandzia

Kiedy LICYTOWAĆ kombinezon zimowy dla DZIECKA???????????

Polecane posty

Pytanie do doświadczonych mam, nieco większych latorośli. Kiedy licytować kombinezon zimowy (rozm. 86/92 więc wybór zawsze jest spory). Teraz??? Aukcji nie wiele, ale i kupujących nie dużo, więc ceny jeszcze nie kosmiczne, czy poczekać do września na pewno więcej aukcji,ale i więcej licytujących...jak to się przekłada na ceny??? Z wyborem rozm. nie ma problemu, bo wiem jaki będzie potrzebny, zresztą kombinezon zawsze trochę większy się bierze. Mamusie mające kilka sezonów zimowych za sobą, na pewno wiedza kiedy warto zacząć szukać zimową wyprawkę ;)

w październiku będą lepsze,teraz raczej są "resztki" smiesza mnie aukcje z butami zimowymi,bo przeciez stopa roznie rosnie :) to jakie ktoś ma doświadczenie nijak sie ma do Twojego dziecka,nie każde rośnie tak samo,mój synek ma 21 miesięcy (za 1,5tyg) i nosi rozm 92/98 majac tylko 88cm na zime moze będę kupowała kombinezon 98 a moze 104,nie wiem,może nagle skoczyć do góry z centymetrami i się przeliczę,ja czekam do np.października,jak zacznie się robić zimno,albo przyjdą mrozy

zalezy ile twoje dziecko ma obecnie wzrostu i w jakim jest wieku i jak roslo do tej pory (moj do roku po 2 cm/mc a po roku 1 cm/mc)

Dzięki za odpowiedź. Tylko,że mnie interesują kombinezony używane Młody ma 14 m.cy i nosi obecnie raczej 86, ale ja raczej patrzę na wymiary ubranek, nie na rozm, z metki, daję mu ok 10cm zapasu, tyle to mi na pewno nie urośnie,a w kombinezonie bez problemu można nogawki,rękawki podtoczyć itd. ale nie o rozm. pytam tylko o cenę :) Brać teraz czy czekać???? Ceny we wrześniu bedą wyższe, ze względu na duży popyt, czy mniejsze ze wzg na konkurencje(sporo aukcji z tym samym asortymentem).

podbijam

Gość ja mam kombinezon w szafie już
od 2 tygodni. Co prawda nieco inny rozmiar bo 74/80 ale wiem, ze taki akurat będzie na młodą dobry. Myślę, ze jeśli jest coś co ci się na prawdę podoba to nie ma na co czekać do zimy. Zawsze jak znajdziesz coś fajniejszego to możesz kupić drugi, potem je wrzucisz w przyszłym roku na allegro.

Gość Arrabianna
Ja w zeszłym roku bardzo żałowałam, że nie kupiłam wcześniej, a ceny były śmieszne w porównaniu do tych, które zaczęły się od września. Teraz oglądam i czekam aż mi wpadnie coś w oko i biorę bez zastanowienia.

ja w zeszłym roku kupiłam kombinezon zimowy już na koniec września i uwaga- kupiłam ostatni! wcześniej upatrzyłam go na allegr, z pośpiechu kupiłam nieco za duży, ale posłuży nam i w tym roku. Wyprawkę jesienno-zimową-sweterki, koszulki,cieplejsze piżamki- zacznę szykować tak,jak rok temu,z końcem września. Przejśćiowe buciki też wtedy kupuję, zimowe rok temu kupiłam w październiku i troszkę mały wybór był

ja w zeszłym roku kupiłam kombinezon zimowy już na koniec września i uwaga- kupiłam ostatni! wcześniej upatrzyłam go na allegr, z pośpiechu kupiłam nieco za duży, ale posłuży nam i w tym roku. Wyprawkę jesienno-zimową-sweterki, koszulki,cieplejsze piżamki- zacznę szykować tak,jak rok temu,z końcem września. Przejśćiowe buciki też wtedy kupuję, zimowe rok temu kupiłam w październiku i troszkę mały wybór był

Dzięki dziewczyny :) Mam włąśnie taki na oku, używka dojdzie pewnie do 200zł ale myslę,że sprzedam go w nast. roku bez problemu. Co do butów zimowych to już kupione :) Teraz firmówki (Ecco itp) można kupić blisko 100zł taniej niż w sezonie) Wkłądka blisko 2 cm dłuższa od obecnej więc na pewno w którymś zimowym m-cu posłużą, a potem sprzedam niewiele taniej ;)

Gość 40 tc - tykająca bomba
Ja już mam 2 kombinezony, rozmiar chyba około 74 ale nie pamiętam - myślę że na 5-6 miesięczną pannę będzie ok. Kupowałam pakę używanych ciuchów na necie, i obok wszelakich śpiochów, pajaców, śpiworków i innych były też kombinezony, całkiem fajne:) także wyprawkę mam ogromną, mam nadzieję że nie będę musiała codziennie prania robić, o to głównie mi chodziło;) Ja myślę że jak jakiś fajny znajdziesz - licytuj już teraz, będziesz miała z głowy.