Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kotekchory?

martwię się stanem zdrowia kota. proszę o porady !

Polecane posty

Gość kotekchory?

Zaczęło się wszystko w sobote. Zauważyłam, że kot (ma 8 tyg) zostawia mi na ręce mokrą wydzieline z nosa. Gdy dotykałam jego nosa rzeczywiście był wilgotniejszy niż dotychczas. Dzień wcześniej w piątek byłam z kotem u weterynarza na odrobaczaniu. Ze zdrowiem było wszystko w porządku. Ta wydzielina pojawiła się dzień później jak pisałam wyżej. Pomyślałam sobie, że może mój kot coś podłapał. Tego dnia kiedy byłam u weta było chłodno i wiał silny wiatr. W sumie dużo nie przebywał na dworze bo tylko jak go niosłam do samochodu a później do gabinetu. Ale w sumie w gabinecie u tego weta były drzwi pootwierane. Trochę się martwiłam, co to za wydzielina, ale postanowiłam poczekać, bo nie była za duża i myślałam, że samo przejdzie. Ogolnie kotek był wychowywany w domu. W ogóle na dwór nie wychodził. Dzisiaj prawie cały dzień przespał. Teraz właśnie też śpi i jak dotknęlam jego noska to okazało się, że jest kompletnie suchy .. Nie wiem, co robić. Martwię się .. Czy ktoś wie o co może chodzić ?

Gość martulkaaaa
nie martw się, po odrobaczaniu tak może być

Idź do weterynarza i niech kota zbada. Powiedz, że tak mu się zrobiło po wizycie u weta i albvo to jest po proszku na robaki, albo w przychodni się zaraził. Złóż reklamację i nie płać za tą wizytę.

Gość martulkaaaa
i następnym razem poproś o zamkniecie drzwi w gabinecie weta, zanim wyjmiesz kota z transportera, koty są w takich sytuacjach strasznie zdenerwowane i potrafią nawiać

Gość kotekchory?
ale własnie normalnie miał wilgotny nos. tylko taki, że nie zostawiał żadnego mokrego śladu jeśli się dotknęło.

Gość martulkaaaa
ja mam 4 koty i pewne powiedzmy doświadczenie, ja bym kota do weta teraz nie zanosiła, bo nic się nie dzieje

Gość 10010..
mam 3 kicie i spore doświadczenie.Moim zdaniem nic się nie dzieje.daj spokój.

Gość kotekchory?
tylko w sumie mam do niego iść 12 sierpnia na szczepienie...

Gość ZWYKŁA NACIĄGACZKA
Kotek po odrobaczeniu może źle się czuć . To mocne leki. Zobaczysz, pośpi i będzie dobrze...:)

Gość kotekchory?
no chyba tak zrobie, że poczekam.

Gość kotekchory?
gdyby miał koci katar to naprawdę byłoby zrządzenie losu, bo własnie ma mieć niedługo szczepienie na koci katar..

Gość martulkaaaa
koci katar? bez jaj..... kotu nic nie jest! nie nakręcajcie dziewczyny, bo się denerwuje niepotrzebnie

Gość kotekchory?
Dobra. to koniec tematu :p dzięki za uspokojenie mnie. :P Może rzeczywiście tak zareagował na to odrobaczenie. Jeli zrobi się jakiś dziwny w zachowaniu i ta wydzielina sie powiększy to pojde do weterynarza. ;)

Gość bdfndf
kot ma suchy nos to tak ma byc ;p