Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Latający Cyrk Monty Ajrona

chcieliście seksualnie, to macie

Polecane posty

a Ty się leczysz? :D Mi się po prostu czasem gdzieś coś zapodzieje albo zapomnę że ostatnio wzięłam więcej opak. i idę po nową receptę :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Pisałem, że łysiejący, a nie, że łysy :-P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
S_M nie dramatyzuj, jest dobrze ;-)))) ja siedzę w twoim mailu :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
BLINY PO LITEWSKU Farsz: 1 duża cebula 0.5 kg mielonej wieprzowiny 2 łyżki majeranku 1 łyżeczka soli po 1/2 łyżeczki czarnego i ziołowego pieprzu Ciasto: 1 kg tartych ziemniaków 1 cebula 2 jajka 2 łyżki mąki kukurydzianej 1 łyżka przypraw do zup olej bibuła do odsączania kwaśna śmietana 1.Ciasto robimy jak najnormalniejsze placki ziemniaczane. Proponuje a nawet nalegam by dodać mąki kukurydzianej.Są wtedy takie żółciutkie i ten smak ma coś w sobie trochę innego. 2.Co do farszu,to cebulkę w miarę drobno siekamy, następnie smażymy i mieszamy z pozostałymi składnikami. 3.Na rozgrzany olej kładziemy łyżką cieniutkie placki , następnie palcami nakładamy cienką warstwę farszu, a na koniec na ten farsz znowu trochę masy ziemniaczanel. Trzeba tak kombinować by grubość nie przekraczała 1 centymetra. Pieczemy to stosunkowo długo bo ok 4-5 minut na każdą stronę. 4.Odsącamy to na bibułce (koniecznie) i podajemy polane kwaśną śmietoną. Uwagi: 1.Najlepiej smaży się to w patelni teflonowej. 2.Nie próbujcie tego z nadzieniem pieczarkowym. Wychodzą za tłuste.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
blackwater1981 - dokładnie ;-) idę, już na prawdę idę...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×