Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość r a d e k o w a

hiv, poród - pytanie z ciekawości!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość r a d e k o w a

Przeczytałam rano artykuł na onecie o hiv i mam pytanie. Przed cesarką jest pobierana krew, te sprawy czy wtedy mogą wykryć, czy przyszła matka ma hiv? czy robia te cesarki w ciemno, dzieci do piersi tez w ciemno przystawiają...? odpowiedzcie, bom ciekawa :P:)

Gość r a d e k o w a
no ej, up up up

Gość r a d e k o w a
ale się pytam o szpital, jak przeglądają badania tuż przed wielkim wydarzeniem? czy wtedy przy tym pobieraniu krwi [tuż przed porodem / cc]też robią, czy nie i mają to gdzieś czy matka ma hiv czy nie?

jesli masz jakiekolwiek podejrzenie o mozliwosc wystąpienia u ciebie hiv, powinnas sama z siebie pójsc na takie badanie ;) wskazaniem są niepewne kontakty seksualne, przebyte operacje, zabiegi tudzież tatuaże standardowo przed porodem w szpitalu nie wykonują takiego badania no chyba, ze będą pobierać krew pępowinową, wtedy badana jest krew matki na hiv

Przed porodem przeglądają Twoje wyniki więc widzą a te co nie miały robionych badań to nie wiem.

Gość r a d e k o w a
pytam sie z ciekawości :p

Zresztą jak dziecu zanika np. tętno i cesarka musi być szybko to chyba nikt wtedy nie bawi się w wyniki.