Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oksanaaaaaaaa23

jestem w większości polką ,a katolicka religia

Polecane posty

Gość oksanaaaaaaaa23

do mnie nie trafia. Jestem narodowosci poslko-ukraińskiej ,ale zawsze mieszkałam w Polsce no i cała moja rodzina to katolicy Ostatnio zaczęłam czytać o buddyźmie i ta religia, jej zasady itd o wiele bardziej do mnie trafiają Jakbym powiedziała rodzinie ,że zostałam buddystką to by im się raczej nie spodobało może jedynie mama by to zrozumiała Nie przyznawać się nikomu do tego ,że ta religia bardziej do mnie trafia i być dalej ,, grzeczną katoliczką"? lub taką udawać?

Gość nie rozdrabniaj sie
Bóg jest 1

Gość oksanaaaaaaaa23
np . wierzę w reinkarnację, podobają mi się zasady buddyzmu np zasada ,,złotego środka" nie ma tu niektórych zasad ,ktore są w KK. np buddyzm ogólnie głosi ,że człowiek jest dobry jeśli nie krzywdzi innych nic innego nie jest ważne i idzie do światyni kiedy czuje potrzebe ,a nie kidy musi

Gość Polka z dziada pradziada
Ukraińcy mordowali Polaków !!!!!!!!!!!

Gość oksanaaaaaaaa23
jestem jeszcze dziewicą

Gość oksanaaaaaaaa23
weźcie podszywacze sobie darujcie

Gość oksanaaaaaaaa23
gdzie moge kupić wibrator?

Gość a Polacy mordowali Ukraincow
i to wcale nie w mniejszym stopniu. Tyle, że nasza historia w PL lubi przemilczac niewygodne fakty. Na ziemiach dzis nalezacych do PL, przyznanych po IIWŚ w wielu wypadkach polacy stanowili mniejszosc, mordowali Ukrancow tak zolnierzy, powstancow, jak i cywili. O ile na Wołyniu to Ukraincy zaczeli akcje przeciw Polakom (stanowili oni tam kilkanascie procent spoleczenstwa, ukraincy - ponad 2/3), to na dzisiejszych "polskich ziemiach" (pisze w cudzyslowiu, bo wysiedlono z nich kilksaet tysiecy ludzi narodowosci ukrainskiej, wiec rdzennie poslkie nie są) mordy zaczeli Polacy (razem z sowietami) a Ukraincy walczyli przeciwko NKWD, UB, MO, WP i innym polskim komunistycznym organizacjom. Natomiast polskich partyzantów (WiN czyli dawne AK) popierali i z nimi wspołdzialali przeciwko komunie. Najpierw sie pouczcie potem piszcie. PS dla wielu Ukraincow, ktorzy znalezli sie zrzadzeniem losu na terytorium nalezacy do IIRP po IWŚ Polska byla okupantem. Za czasów Austro-Węgier mieli więcej przywilejow, po nastaniu IIRP ograniczono ich prawa, zlikwidowano szkoły, zabroniono zajmowac urzędy, traktowano gorzej niż Polakow, taka jest prawda. Mordy wołynskie itp są wynikiem wieloletniego ucisku. Jak uslyszysz, że nastolatka zabiła swojego ojca, pomyslisz "wyrodna". ale jak sie dowiesz, że ten ojciec ja od dziecka gwałcil, nadal bedziesz widział to zabojstwo w ten sam sposob? Co wy w ogole wiecie o ZURL, Petlurze, historii Ukrainy? Tylko pseudobełkot w postkomunistycznych ksiazkach do historii, jesli sie jej w ogole uczyliscie. Polacy mordowali rowniez cywilów Ukraincow, sa na to dowody w archiwach. Moge podac tytuly ksiazek jesli ktos sie chce doedukowac. Polacy gwalcili Ukrainki, zabijali Ukrainskie noworodki, starców, podpalali, rabowali, itp. Tyle, że to zbyt niewygodne, by o tym mówic.

jak podoba ci sie buddyzm to poczytaj kilka ksiazek abys zlapala mniej wecej o co biega, mysle ze wszystkie problemy i obawy rozwiaza sie same

Gość oksanaaaaaaaa23
Mój tata jest kierowcą tira i znalzał kobietę (moją obecną mame) na drodze. Stała tam ubrana lekko, a było zimno. Przygarnoł,nakarmił i tak już została.

moja rodzina brała udział w obronie Lwowa w 1920 r i za to zostali wywiezieni na sybir

a wogule gdzie teraz mieszkam to mieszkają sami Polacy z Ukrainy nawet była jedna co koło Katynia mieszkała wiec muwiła o mordach na polakach