Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Fistacja

Brak śluzu płodnego+brak owulacji???

Polecane posty

witam, staram się o dzidziusia i mam pewne wątpliwości... otóż w styczniu zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu, potem poronienie odczekanie 2 lub 3 miesięcy i staranie i przez właśnie te pierwsze dwa miesiące wydawałoby się że wszystko jest ok ale następnie starania i już wogóle bałagan w organiźmie tzn nie mam już śluzu płodnego od 3 cykli, nie wiem czy to się jakoś łączy ale strasznie dużo wypada mi włosów, sama nie wiem co robić a teraz niby mam dni płodne a mam tak sucho normalnie nie wiem nigdy tak nie miałam ani kropli śluzu, poradźcie coś może zrobić jakieś hormony tylko jakie? czy samo się to unormuje, dodam tylko że okresy po poronieniu mam 2 dni przed około 3 dni

Gość Skiti
podnosze bo sama jestem ciekawa. Ja mam wlasnie 1 cykl po tabletkach, 19 dc. Nie zaobserwowalam zadnej zmiany sluzu. Wczoraj mnie bolal lewy jajnik, wiec sie tez kochalismy. Ogolnie to nie czuje zeby ten cykl byl normalny, bo zwykle mialam plodny sluz. Wiec podnosze pytanie, czy brak sluzu oznacza brak owulacji?? Aha dzis zmierzylam temperature w pochwie (ale tylko dzis). I mam 37,2 wiec jestem pewnie po owulce (moze to bylo wczoraj). Ogolnie zaczynam porzadna obserwacje siebie od nastepnego cyklu.

ja tez podnoszę a to temperaturę trzeba rano zmierzyć czy mogę teraz?

Gość Matyldka85
rano, po przebudzeniu

podnoszę naprawdę nie wiecie czy to może znaczyć brak jajeczkowania? może jednak umie ktoś to wyjaśnić :) czekam na jakoą odpowiedź

no właśnie i zastanawiam się czy to może jest jakoś powiązane i ten śluz hmm może coś mi się poprzestawiało ;( a u Ciebie jak tam? jak starania jak minął dzionek?

Gość a czy robiłaś podstawowe badan
ia hormonów? TSH?

Gość temp01tempka
Co do badań hormonów to w 4dc- LH,PROLAKTYNA,FSH,ESTRADIOLIT,PROGESTERON W 10dc PROGESTERON,LH i w 15dc PROGESTERON Brak śluzu nie zawsze oznacza brak owulacji:) czasem śluz płodny znajduje się tylko przy wejściu do szyjki macicy:) Co do mierzenia tep to najlepiej rano i o stałej porze bez wstawania( na siusiu) polecam program KARTa do ściągnięcia z netu ( darmowy) mozna tam wpisywać tępke obserwować śluz i rysuje nam wykres więc można zaobserwować skoki temp.o tym kiedy spada temp a kiedy opada pisac pewnie nie musze bo wiecie doskonale .mozna jeszcze obserwowac szyjke macicy( badanie mało konfortowe bo palucha trzeba wsadzać;) ale wielu kobietą pomaga I NAJWAŻNIEJSZE NIE BRAĆ NÓG DO GÓRY PO STOSUNKU!!!CZY TAK JAK CZASEM KOBIETY ROBIĄ ŚWIECĘ BO TE NASIENIE SPŁYNIE W BOK BO TUZ PRZY WEJŚCIU DO MACICY SA PO BOKU DWA LEJKI I WŁAŚNIE TAM SPŁYWA ZA MIAST DO MACICY NIE BARDZO WIEM JAK TO WYTŁUMACZYĆ ALE TAK JEST.:) Co do wypadania włosów to wygląda na hormony więc dobrze by było sprawdzić :) Życze powodzenia i trzymam kciuki za II kreseczki :D❤️

dziękuje za informnacje, sporo tych hormonów, jeżeli się teraz nic nie zmieni to zacznę te badania od nowego cyklu, miałam robione badania podstawową morfologię a także rozszerzoną i te co na początku ciąży się robi TOXO itp oraz właśnie TSH 28.03 miałam TSH i wynosiło 1,685

Gość A ja mam odwrotnie...
Śluz płodny leje się ze mnie nadał mimo że owu była 21.07 Jeszcze się z tym nie spotkałam.

Gość ciekawa dyskusja 88888888
witam, miałam tak samo też po poronieniu. wyszło na to że hormony oszalały zwłaszcza tsh. żaden lekarz nic nie chciał na tarczycę mi zapisać stwierdzili że się sama unormuje . ze śluzem też tak miałam. na własną rękę zastosowałam wiesiołek od 1 do 10 d cyklu + castagnus i w efekcie w 5 cyklu po poronieniu zaszłam w ciążę. pozdrawiam i powodzenia

Gość a skąd wiesz że owulacja
była 21 lipca?

Bo dokładnie ją odczułam.Ból sutków,jajników,takie ćmienie w dole brzucha...Mam regularne cykle to wiem dokładnie:).Ostatnią @ miałam 7.07 następna będzie 4.08.I to mnie zastanawia.

Aha...śluz płodny mam właśnie od 21.07.

Gość wybacz ale śluz płodny dojrzew
a około 6 dni i dopiero po tym czasie pojawia się owulacja nie ma tak, że w 1 dniu śluzu płodnego jest owulacja zatem zapewne jesteś dopiero w trakcie owulacji poza tym tylko monitoring cyklu daje 100% pewności, że owulacja odbyła się

Gość Skiti
podnosze kto jeszcze sie wypowie?

Niemożliwe jest żebym teraz była w trakcie owulacji!Znam swój cykl.Poza tym tak jak pisałam wcześniej odczuwam owu dokładnie. Może ktoś inny się wypowie jaka może być przyczyna? Tak dla jasności mam już jedno dziecko dzięki temu że dokładnie wiedziałam kiedy występuje owu zaszłam za pierwszym razem.

Może zle to napisałam.21 zaczął się już ten typowo owulacyjny śluz i do tej pory się utrzymuje.Jaśniej wam to napisałam?

hmm mnie dziś bolał dość mocno brzuch na dole tak jak na okres dokładnie boli tak a za kilka godzin mam okres z tym że okres dopiero ok 10 ma być hmm dziwne te zmiany u mnie

Gość gość
drogie koleżanki, podnosze temat. Ja w tym cyklu w ogóle nie mam śluzu płodnego...czy to znaczy że nie było owulacji ? przytulanko w 14 dniu, teraz jest 18 dzień i nic, cały czas sucho....:(

Gość gość
Podnoszę. Ja przy cyklach 32 dniowych odczułam typowy ból owulacyjny w 9dc z tym że kompletnie nie mam śluzu płodnego, w zasadzie nie ma żadnego śluzu. Czy mimo braku śluzu jest możliwe że wystąpiła owu ( chociaż ja ją wyraźnie czułam )

Gość gość
Przy 32 dniowych cyklach owulacja wystepuje w 18dc