Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amesotis

nauczylam dziecko pozno chodzic spac

Polecane posty

Gość amesotis

i teraz mam problem z wlasnej glupoty:(((( Zapracowani jestesmy to w dzien mniej czasu na szalenstwa a wieczorami nadrabialismy zawsze to.. I tak nam sie cora rozochociła , ze zasypia teraz okolo północy :((( A my nie mamy czasu dla siebie bo ze zmeczenia sami niedlugo pozniej zasypiamy.. Aktualnie od miesiaca nie pracuje juz ( pracowalam w domu przy kompie po kilka godzin). Wiec mam mase czasu dla coreczki w dzien a wieczorem chcialabym bardziej aktywnie spedzac czas z mezem ( niz sam sex). Jak nauczyc dziecko mam teraz zasypiac okolo powiedzmy 20-21? Jest ciezko bo ona radosna i energiczna o tej godzinie ?

Gość amesotis
p.s i budzi sie przez to o 10-11

Gość wyuzdanaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ja tez tak mialam. jest prosty sposob. budzisz dziecko ok 7-8.

Gość amesotis
probowalam - to tez nic nie daje bo pozniej w dzien zasnie przy zabawie.. i jej wystarczy.

to przetrzymac ja,zeby nie spala. przerabialam to ze swoja coreczka. ile twoja ma lat? budzisz rano, nawet o 7, po drugim sniadaniu idzicie na dlugo spacer, na plac zabaw,niech sie wyszaleje, szybciej w dzien zasnie. skroc drzemki. ile twoja spi? np z 2 godz do 1 i budz ja. tylko niech w dzien sie kladzie ok 12 max. jesli pozniej to przetrzymaj zajmij czyms. innego sposobu nie ma

Gość amesotis
moja corka ma 19 miesiecy. Dziekuje za rady. Sprobuje ja zabawiac by nie zasypiala - z tym ze ona sie robi wtedy nerwus i mam pozamiatane:(( Za duzo jej ulegalam troszke i tak wyszlo z mojej winy. A spi w nocy po 10-11godzin a w dzien okolo wlasnie 2h.\\

Jedynym wyjściem jest przetrzymanie.Skoro nie pracujesz będziesz miała do tego sposobność.Obudź dziecko rano (k.8.00) i spędzajcie całe dni na dworze - wyszaleje się,wybiega.Można poodwiedzać place zabaw w waszej okolicy (każdego dnia inny) - dochodzi ci do tego spacer.Przeszkodą nie powinna być pogoda - nawet w deszczowy dzień można się odpowiednio ubrać i iść poskakać przez kałuże. Dobrym pomysłem są też wycieczki - jakieś zoo czy nowy park (nawet w innym mieście) będzie dla dziecka atrakcją i nie pozwoli jej zasnąć,a spędzi cały dzień aktywnie i wieczorem pójdzie wcześniej spać. Dobrym pomysłem jest też wprowadzenie wieczorem zabaw wyciszających.Odpuście sobie wszelkie wariactwa - to tylko rozbudza.

Gość amesotis
Sprobuje w takim razie - jednak nie mam pomyslu na jej szalenstwa- nie chodzi jeszcze tylko raczkuje i rozprasza sie - zamiast za mna latac ( jak zwykle kamczykami sie zajmuje) a tu tym a tu tamtym - taki troche tez leniuszek jest;) Jednak zrobie Wszystko co w mojej moCY:)-

juz duza jest. moja corka miala ten sam problem w podobnym wieku. maz wracal pozno z pracy,a mala czekala na niego-no naparwde bardzo podobnie do ciebie. tez moja corka byla nerwowa, musisz znalezc sopob. ja zabieralam ja jeszcze raz na dwor do dzieci , czasem bajke puszczalam. probuj wszystkiego. mi sie udalo szybko. im wczesniej budze, tym wczesniej ma drzemke i finalnie zasypia max 21. wczesniej kap małą. zmien wszystko co robilas zle do tej pory. ty z mezem tez musisz miec czas dla siebie. jak jest pora spania, idz z nia do lzoeczka, zgas swiatlo, moze nawet poloz sie z nia. maz niech tez uda,ze idzie spac i zasnie w koncu. nic wiecej nie robilismy.

19m-cy i nie chodzi jeszcze?

Gość amesotis
- tak bo ma problem ze stawami - o rok opozniona fizycznie jest. wyrowna sie to mniej wiecej w wieku przedskzolnym:)

Gość amesotis
-dziekuje bardzo serdecznie za rady - skorzystam . Jak dziecko stawia na swoim to najgorzej - sama wiesz;)

wiem wiem,ale nie ma sytuacji bez wyjscia. troche nerwow bedzie cie to ksoztowalo,ale jak przyjemnie jest,jak maz wraca ok 19 z pracy,dziecko pobawi sie moze max 2 godz z tata i wieczor dla siebie. albo.... niespodzianka!:) dziecko zasnie 18-19. mojej corki rekord to 18 o_0 wymecz dziecko w dzien. wieczorem pusc bajke na dobranoc, piosenki na sen cos w tym stylu. po paru dniach bedziesz widziala efekty.

Gość amesotis
ojjj no to faktycznie jak o 18 chodzi spac to rekordy wszelkie ;) Pewnie za to szybciutko musi wstawac;) Ale cos za cos - tylko najgorzej , ze ja pozniej tez tak sie wymecze haha :D Wymecze ja jak sie da ( na miare mozliwosci) bo raczkowac dopiero niedawno zaczela:) Ale za to jak raczkuje to jak sie porzadnie uaktywni to tak jakby biegala na czworaczka:) Za kilka dni na pewno bedzie wporzadku dzieki temu ( a ten krotki czas da sie przezyc ):) Zaraz z nia bede szla na plac zabaw to wyprobujemy :) Moze nie bedzie miala sil nawet plakac wymuszajac senek;) Tez tak mialas ze dziecko probujac stawiac na swoim 10 min plakalo i nie uspokajalo sie ?:) Ona do tego stopnia potrafi wymuszac ;)

moja to ekspertka w wymuszaniu:) ma 3,5roku obecnie,ale potrafila dac mi w kosc. czasem ejszcze ma te swoje napady placzu,ale to maly przedskzolak,wiec zaczyna wysrastac z niektorych zlych nawykow. jak corka ryczala,wymuszala, nie reagowalam. po 2 dniach miala dosc ryku,bo nikt nie zwracal uwagi.

Gość amesotis
tez tak wlasnie przestaje zwracac uwage bo to ewidentne wymuszanie- a mowia ze jak ma 3 lata to juz mniej problemow z dzieckiem;) A tu prosze hihih.. Mnie to samo z pewnoscia czeka bo tak maja male uparciuchy ;)

jak dziecko ma 3 lata to dochodza inne problemy:) musisz teraz nad nia popracowac. pozniej moze byc gorzej