Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bez smoczka

czy sa tu mamy, ktore nie dawały swoim dzieciom smoczka??

Polecane posty

Gość bez smoczka

moj synek ma 2 miesiace i ani razu nie miał w buzi smoczka, czasem jak jest niespokojny, to mam ochote dac mu go, bo dostalismy z nowieckiej kilka zestawow smoczków, ale moj maz mnie powstrzymuje. Na szkole rodzenia nasza połozna i babka od laktacji duzo nam opowiadała o tym, jak smoczki szkodza na zeby i powoduja wade zgryzu, czy sa tu mamuski, ktore nie dawały dzieciom smoczka?

Gość kaskadaaa
moja córa ma 13 miesięcy i nie wie co to smoczek

Gość bez smoczka
za to mój maluch zjadł dzisiaj całą michę bigosu :classic_cool:

Gość Gosiaczkowo
ja pierwszemu synowi chciałam dawać, ale odrzucał wszystkie. Drugi nie wie, co to smoczek

za duzo mitów n temat smoczków na poczatku nie dawałam wcale- zwyczajnie nawet go nie kupiłam i byo ok. później mały zaczął szybciej opróżniać pierś i chcial sobie jeszcze coś pocyckac więc mu od czasu do czasu dawałam smoczek, wypluł jak mu się zmierzło a ostatnio znów pije dłużej, może to skok rozwojowy i potrzebuje więcej pokarmu- pije około 40 minut wiec jak już sie nassie tej piersi to już smoka nie chce , więc mu nie daję. teraz ma 3 mc odsmoczkował sie sam ...zezre cie teraaaaa, zezre cie teeeeraaa

Gość ja mam 22 i 2miesiecznego
moj niestety wie, co to butelka, bo musze go dokarmiac;/ ale powiedzcie mi, bo połozna, która do mnie przychodziła, byla oburzona, ze nie daje smoczka i mowila mi, ze dzieci często zamiast smoczka, wsadzają palec do buzi, zdarza sie to waszym dzieciaczkom?

mój ma już 2 lata - nigdy mu się nie zdażyło żeby ssał paluszki - pakował je do buzi tylko wtedy jak był głodny

Gość mój syn nie wie co to
smoczek :-)

Gość autorko nie kłam proszę
ja kilka razy dawałam mojemu dziecku smoczek, ale nie chciało i zrezygnowałam z tych prób jak miało miesiąc

Gość autorko nie kłam proszę
i paluszka przez to nie ssało

Mój dostaje butelkę, smoczka podałam 2 razy jak miał kolki, ale nie potrafił go ssać, więc nie dostawał potem. Palców nie ssie. Położne bywają walnięte ze swoimi opiniami.

Gość esemeterka
a co robicie jak dziecko jest niespokojne i placze? tez bym chciala zeby moje go nie uzywalo

Moja córeczka ma półroczku i nigdy nie widziała smoczusia mimo że kupiłam aż 3 zupełnie niepotrzebnie jak się okazało. Jak do tej pory nie dałaś to zrezygnuj. Pozdrawiam:)

Gość esemeterka
urodze za 2 miesiące i tak sie zastanawiam jak wy to robicie

Gość ale z was
mój miał smoka do 10 miesiąca i sam się odsmokował lepszy smoczek niż kciuk, ten to dopiero powoduje wady zgryzu nie demonizujcie tak tego smoczka

Gość bez smoczka
no ja sie wlasnie zastanawiam, czy n ie podawac smoka jak mały ma kolki, miał ją moze ze 3 razy i co chcialam juz mu podac to sie uspokajał i nie potrzebny był

Gość mamusieńka..
jak płacze to wystarczy przytulić nie trzeba wciskać smoka.

Moje dziecko ma pół roku i niby miało dawany smoczek, ale zasypia tak samo ze smoczkiem jak bez i końcu przestałam mu dawać :)