Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Iwonaa*

Jak fajnie urządzić pokój 6latka ?

Polecane posty

Gość Iwonaa*

Macie jakieś fajne pomysły ? :-)

Zależy co lubi twoje dziecko.WIele osób proponuje malowanie postaci bajkowych na ścianach. My zdecydowaliśmy się na takie rozwiązanie: 3 ściany i sufit malujemy (córka sama wybrała kolory), a na czwartej ścianie kładziemy korek techniczny (jest grubszy) - będzie niczym wielka tablica na przypinanie rysunków (a później pewnie plakatów).Na podłogę wybraliśmy wykładzinę - by było cieplej na czas zabawy pod nią kupiliśmy pianomat (wystarczy 5mm).Do tego łóżko w formie rozkładanego fotela. Ponieważ wszystko jest w żywych,intensywnych kolorach meble dla kontrastu są w kolorze buku.no i barwne skrzynie na zabawki.

Fajnym rozwiązaniem jest aranżowanie pokoju wspólnie z dzieckiem. Wszystkich zakupów dokonywaliśmy razem z córką - ona decydowała,rysowała jak poustawiać meble. Oczywiście czasem jej wybór przerastał nas finansowo,ale wtedy spokojnie tłumaczyliśmy,że dana rzecz jest droga i poszukamy podobnej,ale tańszej (6latek na pewno to już zrozumie). Takie zakupy i podejmowanie decyzji sprawia,że dziecko czuje się ważne,a w pokoju czuje się naprawdę komfortowo. Jeśli macie możliwość (miejsce) fajnym rozwiązaniem jest łóżko piętrowe.Nie znam dziecka dla którego to nie jest frajda.My niestety musieliśmy już sprzedać.

Gość Iwonaa*
dzięki. możesz wracać do garów 🖐️

Gość Iwonaa*
to do roboty 🖐️

Gość Iwonaa*
Podszywom już dziękuję :-)

Gość Iwonaa*
Dziewczyny proszę o więcej inspiracji :-) Jakie wy miałyście pomysły gdy urządzałyście pokój dla swoich kilkuletnich synów? Jakie meble wybrać ? Gdzie kupię fajne meble ?

Gość Iwonaa*

Gość gość
Ja pokój syna urządzałam w bardzo minimalistyczny ale dziecięcy sposób. Trochę samochodzików na ściany, dużo szafek, żeby pomieścić ciuszki. Meble zamawiałam na meblosfera24, naprawdę super jakości i jestem bardzo zadowolona.

Gość gość
No witam serdecznie. Myśmy zainwestowali niedawno w nowe dywany do naszego hostelu i udało się dobrze trafić w sklepie na https://7kd.pl/. Mają ciekawe wzory, dużo klasyki ale też sporo estetyki bardziej nowoczesnej, można dobrać odcień pod swój aranż bez większego problemu.