Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak dziwnie

Moja mama ma prywatne mini przedszkole,pomagam jej, ale ...

Polecane posty

Gość tak dziwnie

Moja mama ma prywatne mini przedszkole w naszym domu, dzieci nie ma duzo, aktualnie teraz 8 , bo reszta porozjezdzala sie na wczasy z rodzicami, ale od wrzesnia bedzie tak z 13. Ja mam wakacje , nie chodze do szkoły to pomagam jej nad maluchami zwlasnej woli , dzieci w przedziale wiekowym tak od 2 do 5 lat , tez pobawie sie z nimi, mimo ze mama nie ma z nimi problemow do opanowania ich to jednak lubi gdy jestem razem z nia i małymi, bo zawsze sie pomoc przyda chocby przy posprżątniu. Wiadomo te głowne czynnosci przy dzieciach to ona wykonuje, ja tak tylko dla urozmaicenia towarzystwa dzieciom w moim czasie wolnym : ) Ale jak uwazam ze powinna choć mi troche sypnac grosza za pomoc,co myslicie ? dodam ze nie jestem zmuszana do tego, lubie dzieci tez uczyc literek, kolorow, itd, no ale jakąs pomoc mama ma przy mnie w tym nie da sie zaprzeczyc co nie???

Gość tak dziwnie
???

Gość tak dziwnie
każdego dnia w samo południe otwieram okno i z wielkim zapałem odgrywam hejnał mariacki wzbudzając niebywały zachwyt wsród przechodniów :classic_cool:

Gość tak dziwnie
i codziennie bawię się z nimi w mamę i tatę

Gość tak dziwnie
no jak myślicie czy to towarzystwo jest dla mnie odpowiednie?

Gość tak dziwnie
czasem bawimy się w doktora :classic_cool:

Gość zona ...........
cos powinna ci dac..

Gość radca prawny od spraw zatrudni
no wiesz z drugiej strony jak się Urząd Skarbowy dowie, że Twoja mama zatrudnia nieletnich i nie płaci za Ciebie podatku to... A teraz kryzys i US szuka właśnie takich...

Gość tak dziwnie
jakie zatrudnia?? :D :D to ze zmyje podloge, naczynia, podokurzam i dostane za to kiesonkowe to jest nielegalne abym dostawala kieszonkowe od wlasnego rodzica za pomoc w domu???a jak inni nic nie robia i dostaje kiezonkowe od rodzicow to jest nielegalne?? weźcie sie ludzie opanujcie :) Od kiedy dawanie dziecko kiesszonkowych jest karalne?? ;)

Gość raczej tak,.,
no powiinna ci cos tam odpalic, napewno nie cala wyplate hehee ale tak ze stówke to powinna

Gość tak dziwnie
sio podszywacze ,sioo niewyrzyte łajzy.Chcialabym jaka srekompense za to dostac, chocby te 100 zl na mieiąc ,

Gość nie rozumiem ...
twoja mama ma pod opieka 8 dzieci a po wakacjach okolo 13 i nie ma nikogo innego do pomocy do opieki nad dziecmi tylko ciebie ? dziwne to na pewno nie dalabym swojego dziecko do takiego przedszkola gdzie jest tylko jedna osoba opiekujaca sie dziecmi a druga nieletnia

Gość radca prawny od spraw zatrudni
no tak, ale mama nie płaci za Ciebie Zus-u i nie masz odpowiedniego przeszkolenia do bycia pomocą przedszkolanki

Gość tak dziwnie
do.. nie rozumiem"!! z prawnego punktu widzenia oficjalnie JEDNEN opiekun do tego upowazniony moze miec pod soba DO 10 dzieci, od wrzesnia bedzie wiecej to normalnie moja mam ma jeszcze jedną panią jako pomoc, ale jesli jest mniej niz 10 dzieci to jedna osoba uprawniona moze byc z nimi

Gość tak dziwnie
ja nie jestem jako przedszkolanka, ja sie poprostu z tymi dziecmi bawie i pomagam w czystosci,sprzatam, wynosze, odnosze

Oczywiście że mama powinna Ci zapłacić :) ustal jakąś rozsądną sumę i powiedz mamie co myślisz :)

Gość nie rozumiem ...
a kto robi i wydaje posilki ? twoja mama zostawia osmioro dzieci samo sobie i idzie przygotowywac posilki i potem je rodaje - kto wtedy pilnuje dzieci ? Rozumiem ze Ty - tyle ze jestes osoba nieletnia i to nie jest zgodne z prawem

Gość o maj god o maj god
jesli nie dostajesz kieszonkowego to powinna Ci jakas kase dac

Gość tak dziwnie
do..nie rozumiem ... " akurat moja mame to nie przerasta nic a nic, dzieci nawet na minute nie zostaly spuszczone z oczu, w czewrcyu sama zajmowala sie 9 dzieci i wogole z tym problemu nie miala, rodzice nigdy zastrzezen nie mieli, i sobie chwalą super podejscie mojej mamy do ich dzieic, nawet jak sama nimi sie zajmowala, bo w domu rodzice nie potrafia dotrzec do swojego malca a u mamy takie aniołki. Teraz od lipca jestem u niej to jej pomnagam glownie w zachowaniu porządku, czystosci, pospiewam z malymi, powyglupiam sie, to nie jest w formie przedszkolanki tylko tak dla urozmaicenia czasu. Od wrzesnia bedzie wiecej dzieci to mam bedzie miala swoją kooezanke takze prawnie upowazniona jako przedszkolanka, , bo ona byla do maja tez gdy bylo wiecej dzieci

Gość tak dziwnie
i wyobraźcie sobie że te dzieci wychodza od mojej mamy do siebie z jednym wielkim rykiem , nie chcą iśc do domu, na sile rodzioce musza je brac na ręce hehee Nawet co niektorzy podziekowali mojej mamie ze wreszcie ich corka albo syn zaczynaja zachowywac sie jak na ludzi przystalo bo oni nie umieli tego osiagnąc co osiagnela moja mamy do ich dziecka i super dziecie a nie niewychowane jak na poczatku było

Gość dffgfffgf
fajnie masz, ja bym chciala pomagac przy dzieciach tak bezinteresownie :)

Gość tak dziwnie
rozmawialam z mamą aby dawała mi jakies kieszonkowe chocby symboliczne, bo nigdy nie mialam swoich pieniedzy, ale ona mówi ze jeszcze jestem w takim wieku ze nie potrzebuje swoich pieniedzy bo co istotne to ona mi kupi, wiec narazie nie będe dostawac kieszonkowych, no ale chcialabym, jestem nastolatka, na swoje wydatki chcialabym miec, glupio tak prosic matytke nawet o złotowke na loda, a jakbym miala kieszonkowe to bym nie musiala sie pytac czy da mi na loda czy chipsy :(

Gość zssxxzz
to źle ze ci nie daje nawet symbolicznych kieszonkowych zwalszcza ze jestes juz w wieku nastoletnim

Gość ABCDEFGHIJKLMNOPRSTUWZ1
nie przejmuj się mała tymi wpisami, my po prostu żartujemy - to jedyna nasza odskocznia pośród trudów dnia codziennego. Powiedz mamie niech Ci działkę odpala, bo jak nie to wyjedziesz na wakacje i tyle będzie miała z Twojej pomocy :-)

Gość asdss
podziwiam twoją mame ze daje rady fizycznie i psychicznie :), ja przy jednym wysiadam :)

Gość ewwew
nie pomagaj ityle w temacie

Gość 36ll,,,,
uwazam ze powinna dawac ci kieszokowe, ja mam 8 i 10 latke i mają jakies tam male sumki na swoje wydatki

Gość ja bym swojej corce
odpalala kilka stówek. Wszysko w zaleznosci od tego - ile tak naprawde sie na tym zarabia! Jesli malo - to 100-200 zl jesli wiecej to wiecej po prostu

Gość jjuuhg
powinna choc troszeczke tobie dawac kasiory

Gość tgh
jak tylko pomagasz w ramach wlasnej woli to nie żądaj rekompensy