Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rzekotka

Ile powinny kosztować buty turystyczne?

Polecane posty

Szukam i już sama nie wiem. Na forach turystycznych polecają buty za 700 - 900 zł, no ale bez przesady ;-) Ile trzeba zapłacić za dobre buty trekkingowe, które ni e rozpadną się po jednym sezonie i będą wygodne? Chodzi mi o buty do łażenia po Bieszczadach, a nie do wypraw wysokogórskich.

Ja mam La Sportivy i nie rozleciały sie ani po jednym ani po dwóch ani trzech sezonach. A noszę je też często w zimie. Kosztowały coś ok 500zł. Taniej też coś znajdziesz dobrego.

Gość Good_Mood
900 zł to przesada. Tyle kosztują specjalistyczne buty do chodzenia z rakami po lodowcach :-) Mój facet sporo łazi po górach. Rok temu kupił sobie buty za kostkę Hi-Tec i jest zadowolony. Nie jest wyczynowcem, ale trochę kilometrów w nich zrobił. Musiałabym go zapytać co o nich sądzi, ale z tego co widzę to po roku są w bardzo dobrym stanie :-)

To zależy do czego ich potrzebujesz, jeśli w góry to dobrze wydać te 300-500 złotych, od tego zależy twoje bezpieczeństwo. W takich cenach znajdziesz np. buty firmy Bates, bardzo dobre obuwie w góry i inne trudne podłoża.

Ja szukając butów turystycznych znalazłem fajny artykuł. Opisuje on cechy naprawdę dobrych butów, na które warto się skusić. Warto również pamiętać, że dobre buty turystyczne to połączenie komfortu z bezpieczeństwem. But nie może być za ciężki ani nie może uwierać. Jednak noga musi być jak najbardziej zabezpieczona. Nie będę się więcej rozpisywał, po prostu polecam stronę http://www.trans-wamel.pl/godne-uwagi-buty-turystyczne/