Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana mama dwojki

mam dosc swoich dzieci ;(

Polecane posty

ja nie wiem co sie ze mna dzieje, mam dwojke cudownych zdrowych dzieci(2 i 3l),i mam ich dosc. Jak to dzieci bywaja niegrzeczne,zawsze bylam spokojna, potrafilam je zrozumiec,wytlumaczyc,ale na dzien dzisiejszy nie chce mi sie z nimi juz nawet rozmawiac czy bawic :( strasznie sie denerwuje gdy zaczynaja plakac czy sprzeczac sie...mam mega dola,jestem ciagle sama i po prostu nie daje rady.Meza nie ma od rana do wieczora,pomocy znikad. Zawsze myslalam,ze jestem dobra matka,poswiecalam im mnostwo czasu, a teraz.:( Musialam sie wygadac:(

porozmawiaj z mężem, może nalezy ci sie chociaż krótki urlop. pobedziesz sama, zatesknisz i wszystko wróci do normy ;)

wedlug niego nie nalezy mi sie :)

jak dobrze ze nie mam jeszcze tego problemu.. ani meza ani dzieci :) a tak powaznie to wspolczuje Ci dziewczyno.. jakby mi facet powiedzial ze mi sie nie nalezy odpoczynek to bym go wysmiala i inaczej sobie z nim pogadala niz zwykle.

Gość jesteś dobrą matką
tylko po prostu masz obniżony nastrój (tzw. doła :-) ). Minie - dasz radę! 🖐️

Matka z Ciebie dobra,tylko po prostu zmęczona...,każdy ma czasem dość,nawet własnych dzieci

wg mężów kobiety nigdy nie maja prawa do urlopu :) polecam: place zabaw, przedszkola, sale zabaw w centrach handlowych, męczące wycieczki pociągami do zoo lub parków sporty.... jeśli jestes z mazowieckiego to podam ci kilka fajnych adresów

dzieki wielkie za slowa otuchy! pogoda niestety nie sprzyja placom zabaw,najblizsze zoo mam prawie 100km dalej,do centrum handlowego 30... maz ma 4 km do pracy,ale niestety samochod musi miec koniecznie, przeciez nie bedzie sie wozil autobusem... sporty dla 2 i 3 latka..nie bardzo,za mali sa :)

zreszta mi sie nawet nie chce z nimi wychodzic na dwor :( wiadomo,ze dzieciaki musza byc na dworzu, dlatego no coz mus to mus,ale mam dosc ciaglego ganiania za nimi,wiecznego zwracania uwagi, pilnowania sie zeby n ie krzyknac,myslenia co im powiedziec zeby trafilo...

A nie możesz dać dziadkom na kilka dni? :-) Odpoczniesz, wyraźnie tego najbardziej potrzebujesz. To nie znaczy, że ich nie kochasz, a jesteś zwyczajnie przemęczona. To ludzkie, ale nie martw się, mija... Tylko odpocznij sobie, kobieto! :-)

Mnie mama zawsze straszyła, że odda mnie cygance - od razu zamykałam jadaczke i byłam grzeczna :x PS. Do tej pory mam awersje do cyganek :P

wiecie, wszyscy tak mowia,ze zwyczajne przemeczenie,ale moze ja naprawde sie nie nadaje? z jednej strony zzeraja mnie wyrzuty sumienia a z drugiej.. mam wszystko w nosie :( niestety nie moge nikomu ich podrzucic,moi rodzice pracuja, rodzice meza...hmm...lepiej nie mowic

Gdyby moja koleżanka była w takiej sytuacji - zabrałabym dzieciaki do siebie na kilka dni i pomogła jej, by odpoczęła. Nie masz Ty kogoś takiego? Strasz ich cyganką! :P

Nadajesz się! Mnie też czasem mój syn irytuje, ma prawie 2 lata a potrafi być nie do zniesienia :o Trudno żeby człowiek był cały czas uśmiechnięty i pełen sił po całym dniu z dzieckiem, albo dwoma :o Ja na szczęście mam teściową za ścianą i Mały jest teraz u Niej :D

No co Ty?!choć z pewnością spotkasz się z opinią,że prawdziwie kochająca mamusia nigdy nie narzeka,jest zawsze uśmiechnięta,oddana i takie tam...ale tym się nie przejmuj!Ale męża to mogłabyś bardziej zaangażować,no chyba,że to niereformowalny typ...

zaraz sprobuje ich postraszyc bo znowu rozrabiaja..;) mam kolezanki,ale kazda z nich ma swoje zycie,swoje dzieci i swoje problemy. Wyszlam z zalozenia,ze nie bede nikomu wciskac swoich dzieci,tym bardziej,ze wiem,ze potrafia niezle za skore zaleźć. Zreszta juz mi nawet moja matka powiedziala,ze dwojki nigdy nie wezmie do siebie, bo sajgon z nimi jest :(

No co Ty?!choć z pewnością spotkasz się z opinią,że prawdziwie kochająca mamusia nigdy nie narzeka,jest zawsze uśmiechnięta,oddana i takie tam...ale tym się nie przejmuj!Ale męża to mogłabyś bardziej zaangażować,no chyba,że to niereformowalny typ......

zaraz sprobuje ich postraszyc bo znowu rozrabiaja..;) mam kolezanki,ale kazda z nich ma swoje zycie,swoje dzieci i swoje problemy. Wyszlam z zalozenia,ze nie bede nikomu wciskac swoich dzieci,tym bardziej,ze wiem,ze potrafia niezle za skore zaleźć. Zreszta juz mi nawet moja matka powiedziala,ze dwojki nigdy nie wezmie do siebie, bo sajgon z nimi jest :(

zaraz sprobuje ich postraszyc bo znowu rozrabiaja..;) mam kolezanki,ale kazda z nich ma swoje zycie,swoje dzieci i swoje problemy. Wyszlam z zalozenia,ze nie bede nikomu wciskac swoich dzieci,tym bardziej,ze wiem,ze potrafia niezle za skore zaleźć. Zreszta juz mi nawet moja matka powiedziala,ze dwojki nigdy nie wezmie do siebie, bo sajgon z nimi jest :( Ja wiem,ze dzieci daja po dupie, mozna byc zmeczonym, ma sie prawo do gorszego dnia. Ale ja juz nie mam na nic ochoty, ja sama sie nie poznaje. Mam w nosie czy sie bawia czy sie nudza, byleby byly cicho i z dala ode mnie:(

Gość zalamana mama dwojkii
zaraz sprobuje ich postraszyc bo znowu rozrabiaja..;) mam kolezanki,ale kazda z nich ma swoje zycie,swoje dzieci i swoje problemy. Wyszlam z zalozenia,ze nie bede nikomu wciskac swoich dzieci,tym bardziej,ze wiem,ze potrafia niezle za skore zaleźć. Zreszta juz mi nawet moja matka powiedziala,ze dwojki nigdy nie wezmie do siebie, bo sajgon z nimi jest :( Ja wiem,ze dzieci daja po dupie, mozna byc zmeczonym, ma sie prawo do gorszego dnia. Ale ja juz nie mam na nic ochoty, ja sama sie nie poznaje. Mam w nosie czy sie bawia czy sie nudza, byleby byly cicho i z dala ode mnie:(

Jak mąz będzie miał wolny dzień, powiedz,że ty też musisz odpocząc i wyjdź na CAŁY dzień. Niech zobaczy jak "wypoczywasz " przy dwójce dzieci. Może taka terapia szokowa pomoże mu zrozumiec, że Ty nie jesteś 24 godzinnym cyborgiem i masz prawo byc zmęczona po całym dniu opieki nad dziecmi. Mój mąz wrócił z pracy , zjadł obiad, poleżał pół godzinki żeby odsapnąc i zabrał dzieciaki na spacer a ja teraz odpoczywam. Wierz mi każda mama , kiedy jest zmęczona , niedospana czasami ma dosc własnych dzieci. Kiedy ja mam dosc, zostawaim dzieci z męzem i wychodze na ploty z koleżankami. Nic tak nie relaksuje ;)

Z tobą jest wszystko OK, to z twoim mężem księciuniem jest coś nie tak :o Dzieci potrzebują obojga rodziców, a nie tylko mamę. Masz prawo czuć się zmęczona i mieć dosyć własnych dzieci, które nie są tylko twoje, nie powinnaś tylko ty się z nimi męczyc (bo niestety nie ma się co oszukiwać, czasem to męka).

to przemęczenie ale i brak sprytu, uzgodnij z mężem, że jeden dzien w tygodniu musisz miec auto. Ja dziś kupiłam dzieciom kredę kolorową za 3,50, a i tak pisanie patykiem sprawiało im przyjemność. Nie trzeba mieć kasy, by zająć dzieci. Poszukaj zabawek na allegro, np. namiotu + tunel. dzieci sie będą ganiac, a ty sobie kup leżak na tę okoliczność. No i odpusty, bo wydaje mi się, że mieskasz na wsi... Dmuchanie baniek mydlanych, balony i inne podwórkowe atrakcje..

Z tobą jest wszystko OK, to z twoim mężem księciuniem jest coś nie tak :o Dzieci potrzebują obojga rodziców, a nie tylko mamę. Masz prawo czuć się zmęczona i mieć dosyć własnych dzieci, które nie są tylko twoje, nie powinnaś tylko ty się z nimi męczyc (bo niestety nie ma się co oszukiwać, czasem to męka).

to przemęczenie ale i brak sprytu, uzgodnij z mężem, że jeden dzien w tygodniu musisz miec auto. Ja dziś kupiłam dzieciom kredę kolorową za 3,50, a i tak pisanie patykiem sprawiało im przyjemność. Nie trzeba mieć kasy, by zająć dzieci. Poszukaj zabawek na allegro, np. namiotu + tunel. dzieci sie będą ganiac, a ty sobie kup leżak na tę okoliczność. No i odpusty, bo wydaje mi się, że mieskasz na wsi... Dmuchanie baniek mydlanych, balony i inne podwórkowe atrakcje..