Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sys18

Rodzice piją :( pomocy !

Polecane posty

Mam koszmarnych rodziców często piją i się kluca mam młodsze rodzeństwo i boję się o nie bo muszą się na to wszystko patrzeć co robić ?

Gość t356
kilka głębszych i się odstresujesz

Łatwo powiewiec ty w takiej sytuacji nie jesteś:(

Gość ryrtty
moze pogadamy na gg?

Gość 10010..
Zgłoś do psychologa szkolnego.Może się przestraszą i przestaną chlać współczuję.

To nic nie da oni mają to wszystko w dupie ale nie długo będę pełnoletnia i wypier*** z tego domu!

Gość azerfazer
sylwia ja też piłem z twoimi rodzicami mówili mi o tobie ze rozpijasz młodsze rodzdeństwo

Gość porozmawiam...:)
Sylwia xd rozumiem Twoją sytuację. Proponuję Ci abyś zgłosiła się do poradni na spotkania dorosłych dzieci alkoholików (DDA), aby nie stracić wiary w siebie , w swoje zdolności, abyś nie czuła się gorsza bo rodzice piją , abyś nie czuła wstydu, to oni mają się wstydzić ale nie TY! Oto nieoficjalna storna DDA http://www.dda.pl/. Napisz jaki masz plan na siebie, co zamierzasz robić, czy będziesz studiować, czy jest szansa byś zamieszkała z kimś innym z rodziny np. babcią lub bliską ciocią? Z jakiego miasta jesteś? Pamiętaj rodziców nie zmienisz, ale siebie i swoje życie możesz! Bardzo dobrze, że piszesz, takich problemów nie należy nosić w sobie!

Współczuję Ci :( mój ojciec też pije, ale na szczęście z nim nie mieszkam. Spędzaj duuużo czasu z rodzeństwem, żeby nie czuli się gorsi od rówieśników, mam nadzieję, że chociaż ich bliskość Ci to wynagrodzi