Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lightless

rodzina uwięziła mnie w domu

Polecane posty

Gość lightless

nie pozwalając wyjechać na studia, co planowałam od 2 lat nie chodziło w ogóle o kwestie finansowe, nie brakuje im pieniędzy, a ja też mogłam iść do pracy więc zatrzymali mnie szantażem emocjonalnym, wyzwiskami, że jestem nienormalna i chcę wyjechać do faceta i zajść w ciążę, pŁaczem przez pół nocy, oskarżaniem że przeze mnie moja matka pije i trafi do szpitala psychiatrycznego i ogólnie lamentowaniem oraz wrzaskiem czułam się tak okropnie, że zostałam, a teraz mam żal do siebie jeszcze większy niż do nich, bo w końcu mogłam postawić na swoim moja rodzina obecnie jest zadowolona że zostałam i zapomniała o wszystkim, jakby to było nieaktualne ja raczej nie będę umiała zapomnieć im tego, ale siebie jeszcze bardziej nienawidzę w dodatku wszystko co tu jest, ludzie, przeszłość, miejsce wpływa na mnie destruktywnie smutno mi...

Gość lightless
też przez to że planowałam mieszkać blisko przyjaciela, jedynej osoby przy której chce mi się żyć i zaczynam wierzyc w siebie który też jest moim chłopakiem, od ponad 2 lat, nie mam już siły dłużej czekać, żeby być blisko niego coż, moja rodzina jeszcze bardziej cieszy się na to, mówią że będę miała jeszcze 10 innych a ja nawet nie potrafię poznawać ludzi, a od dłuższego czasu nie mam ochoty nikogo widzieć, właściwie siedzę całymi dniami w pokoju, schudłam już 7 kg mówiąc rodzina mam na myśli matkę i ojczyma ojciec nie miał nic naprzeciw mojemu wyjazdowi

Gość ja pier,,,dole
Nie wiem kto jest bardziej walniety ty czy oni.Pakuj sie i spier.... od nich to toksyczni ludzie.Jak ty glupia dalas sie przekonac zeby zostac z takimi wariatami.Granie na emocjach to u ludzi slabych badz silna i wiej z tego zadupia i pomysl o sobie skoro twoja mamusia ma cie gdzies

Gość lightless
więc niby mogę poczekać 3 lata i po licencjacie wyjechać, ale to mi się wydaje takie odległe, że wszystkiego się odechciewa :(

Gość jfjnhhh
cichaczem spakuj się i wyjedź i tyle po co się chwaliłaś wyjazdem? olej rodzinę, widocznie nie zasługują

Gość lightless
z tym że wiem jak to by było, gdybym uciekła stąd że moja matka też wyjechała po szkole średniej i sytuacja jest taka dokładnie jak kiedyś moja matka wyjechała, a babcia dzwoniła do niej, lamentowała, płakała przez telefon aż moja matka nie wytrzymała tego i wróciła kiedyś mi mówiła jakie to okropne, a teraz że jest wdzięczna, bo po co niby miała siedzieć w tej Austrii wiem, że to jest chore, ale nie mam pieniedzy by uciec, wątpię żeby mi się udało samej utrzymać

Gość lightless
a teraz jest znów "normalnie" to znaczy wcale nie rozmawiamy, oni siedzą na dole, ja w swoim pokoju i nie mam ochoty nikogo widzieć