Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sammy bunny

pomoże mi ktoś z odnalezieniem zespołu z lat 80

Polecane posty

Gość piczekson łorange
no Pet shop Boys to byli geje SexualityNeil Tennant, who neither denied nor confirmed gay rumours throughout the 1980s, "came out", in a 1994 interview for Attitude, a UK gay lifestyle magazine. Lowe, meanwhile, has not disclosed his own orientation. He has said (in the 2-part 1996 BBC Radio 1 documentary, About), rather, that there is only "(human) sexuality" which suggests that he may consider the terms "gay" or "straight" to be constricting, inadequate, or inappropriate labels. The duo are sometimes incorrectly assumed to be a couple (in the 1990 biography Pet Shop Boys, Literally, Tennant recalls that even their ex-manager, Tom Watkins, was under this impression for a time). Pet Shop Boys are seen as significant figures in gay culture for such songs as "Can You Forgive Her?", "It's a Sin" (for which gay director Derek Jarman produced the video), "New York City Boy", and their cover of Village People's "Go West". They have written a song about a young male fan spending a night with a rapper, based on Eminem, called "The Night I Fell in Love", and a song about coming out, "Metamorphosis". Album tracks "It Couldn't Happen Here", "Dreaming of the Queen", "The Survivors", and single "Being Boring" deal with the gay experience and the devastation wrought by the AIDS crisis. However, Neil Tennant has stated many times that his lyrics are not specifically gay. Many of their songs are written from an ambiguous viewpoint and many of their fans are heterosexual. Pet Shop Boys have performed and worked with many artists considered to be gay/bisexual icons, such as Dusty Springfield, David Bowie, Elton John, Shirley Bassey, Liza Minnelli, Boy George, Kylie Minogue, Madonna, Suede, Pete Burns, Girls Aloud and Lady Gaga. Pet Shop Boys attempted to organise and perform in a planned 2001 tour of out gay musicians, entitled Wotapalava. However, the plans were later put on hold and the idea seems to have been discarded.

Gość Franek82
NO CHYBA NIE SCOOTER???????????????????????

Gość kolejnydzienzrujnowany
to podwaj wujkowi nazwy : Dead or alive Pet Shop Boys Culture Club Bad boys blue albo jeszcze jest opcja ze human league tylko,ze to jeden facet i dwie babki - ale mozliwe,ze gej :)

Gość sammy bunny
podszywaczu nie prowokuj, ty chyba masz białe włosy i krzyczysz.

Gość sammy bunny
tak! dzieki :) o scootera chodziło a ten drugi to jego znajomy z takiego niemieckiego zespołu Brooklyn Bounce murzyn Diablo

Gość kolejnydzienzrujnowany
dobra co z tego,ze geje ale jaka zajebistą muze dają a west end girls to po prostu cudo :) W ogóle zauważyłam,ze brytyjczycy to chyba najlepszą muzykę na swiecie mają.

Gość sammy bunny
nie no to podszywy mi chodziło o taki niemiecki zespoł z lat 90 i to była taka młoda dziewczyna miała w teledysku delfiny

Gość sammy bunny
ok podam wujkowi te nazwy ale też mi najbardziej tu pasuje pet shop boys. dowiem sie jutro. ide spac a podszywacz niech działa jak go to kręci.

Gość sammy bunny
mój wujek postanowił odszukać tych gejów i spelnić swoje marzenie seks z nimi ale nie wiem ile oni mają lat i czy jeszcze sie nadają do seksu

Gość sammy bunny
zabawny ten podszywacz, nie wpadłabym na te delfiny:)

Gość na zawsze my forever us
chodzi może o Blumchen?

Gość Army of lovers?
?

Gość a nie erasure
????

Gość bronski beat
może ?

Gość sammy bunny
witam, wujek powiedział że to nie chodzi o Pet Shop Boys. wiec ja juz nie wiem, poddaje sie.

Gość gość
Right said Fred!

Gość gość
bo musi zobaczyc szyjke 2011.07.26 dwóch homosiów i trzy czlony? a to dziwne... x :D płaczę :D

Czy ktoś pomógł? Podejrzewam, że szukam tego samego zespołu, choć wydaje mi się, że nagrywał raczej w latach '90. Pamiętam, jak wyglądała okładka płyty (kolorowo-złoty busz ze zdjęciami obu wykonawców)... Pozdrawiam :-)

Gość gość
Podaj więcej info, jaki to rodzaj muzyki, jak wyglądali, skąd mogli pochodzić, cokolwiek ci się przypomni

W sumie w pierwszym poście jest taki właśnie opis, na podstawie którego wydaje mi się, że chodzi o ten sam zespół. Nie wiem, jakiej narodowości. Amerykanie? Brytyjczycy? A nawet przemknęła mi myśl, że może Niemcy? Pamiętam jeszcze, że przynajmniej jeden z wykonawców miał wąsy. "Wdzianka" chyba złote, może nawet w cyrkowej stylizacji, ale wspomnienia się zatarły, bliższe już raczej onirycznym zwidom ;-) Muzyka, jak w tamtym okresie często bywało, elektroniczna, lecz taneczna, z mocnym, tętniącym (bębniącym?) basami rytmem, chwilami przechodzącym w harmoniczną, wprowadzającą w głębszy klimat melodykę. Do tej pory, szukając czegokolwiek, krążę nieustannie wokół "jungle" w różnych wariantach, ale może to błąd. Niby nic specjalnego, a czasami wraca i siedzi w głowie, i intryguje jak cholera. Obawiam się, że taki opis niewiele wnosi. PS - Mogłabym spróbować Ci zanucić :-))

Gość lagodna5
Tych znam - ze słyszenia, rzecz jasna - i nie o ten zespół mi chodzi... Ale jestem dobrej myśli: na innym forum mądrzy ludzie pomogli mi znaleźć opowiadanie sprzed lat, to i tu może się udać. Pozdrawiam :-)