Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość farela_ns

Wniosek o restrukturyzacje kredytu

Polecane posty

Gość farela_ns

Witam, Mam pytanie, czy ktoś z was pisał juz może do banku wzniosek o restrukturyzacje kredytu...? Bo znalazłam wzór takiego wniosku: Lewy górny narożnik (dane kredytobiorcy/ów z umowy) Numer telefonu Prawy górny narożnik (data i miejscowość ) Pod data i miejscowością (dane banku ) Wniosek o refinansowanie/restrukturyzacje (nagłówek na środku) Zwracam się do ( nazwa banku ) z wnioskiem w sprawie przeprowadzenia refinansowania zobowiązania niewymagalnego i zobowiązania wymagalnego z tytułu umowy kredytu/pożyczki nr ..z dnia .., polegającego na ustaleniu nowych warunków spłaty, poprzez: -wprowadzenie karencji w spłacie kapitału kredytu/pożyczki na okres wskazany przez Bank, a następnie rozłożeniu tego kapitału na kolejne raty określone w harmonogramie spłat lub -wydłużenie okresu kredytowania. Spodziewany okres trwania problemów Przyczyna powstania zaległości: do 6 miesięcy powyżej 6 miesięcy utrata pracy......................( zaświadczenie z UP) obniżenie wynagrodzenia........................( pismo lub aneks do umowy świadczący o obniżce) rozwód........................( Wyrok ) migracja zarobkowa.................... pobyt w areszcie lub więzieniu................... problemy zdrowotne.................... zdarzenia losowe....................... prze-kredytowanie( kopie umów kredytowych ) Inne: Informacje o zaistniałej sytuacji stanowiącej przyczynę powstanie zaległości np. data utraty pracy, krótki opis problemów zdrowotnych lub zdarzenia losowego itp. : ......................................................................................................................................... Dla własnego bezpieczeństwa pismo takie powinno być wysłane/ złożone w placówce banku około tygodnia przed zapadalnością raty oraz dostarczone pisma , dokumenty świadczące o problemach bo na gębę i ładne oczy nic się nie załatwi oraz prawdę należy pisać nie kłamać Tylko tam pisze, że należało by złożyć kopie wszystkich umów kredytowych na dowód tego, że nastapiło przekredytowanie. Jak myślicie wysłać te umowy? będzie to bezpieczne? czy tylko napisać ze taka sytuacja nastąpiła...? Z góry dziekuje za odpowiedzi

Gość gość_polecam_conectum
Witam, ja skorzystałam z pomocy prawników conectum finanse. Wniosek o restrukturyzację kredytu a następnie i pożyczki zrobili za 80zł - wraz z odpowiednim uzasadnieniem. Następnie zgłosiłam się do nich prośbą o pomoc przy pożyczce pozabankowej. Negocjacje z bankiem: http://conectum.pl/wniosek-o-restrukturyzacje-kredytu-negocjacje-z-bankiem/