Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Oleusiasmutnaaa

Czy można pocałować zmarłego w usta?

Polecane posty

Gość Oleusiasmutnaaa

Zmarł mój były... Gdy otowrzą trumnę, chciałabym go ostatni raz pocałować... ;( Tak bardzo go kocham...

nie odwazyłabym sie ,sam smród zwłok,fujj ale podobno przy bliskich to inaczej sie czuje,wiec nie wiem

Gość Oleusiasmutnaaa
Chciałabym ten ostatni raz z języczkiem....;(

dotykalas kiedykolwiek zmarles osoby? cialo wczesniej lezalo w chlodni, jest bardzo zimne i to bardzo dziwne uczucie, calowac taka osobe takie ostatnie pozegnanie jest przewaznie przeznaczone tylko dla najblizesz rodziny, a nie dla wszytskich bylych, znajomych itp. wydaje mi sie, ze powinnas sobie darowac - a Ty jeszcze chcesz sie calowac z nim w usta

Gość Oleusiasmutnaaa
Jak można brzydzić się kogoś, kogo bardzo się kochało i kocha nadal?? Mnie nie intersuje nic innego, byle tylko pożegnać się z nim ostatni raz... ;(;( Wiem, ż można w policzek, czoło... ale to nie to samo... Byłam z nim praiwe 4 lata...

Gość Tego poszywa to postraszy
i zycie mu zaplaci za brak szacunku do czyjejs tragedii. To ma pewne.

Gość Adela :)
Nie!!! Przecież od chwili śmierci zaczyna się rozkład ciała. Nie całuje się ani w policzek ani w rękę (często u nas spotykane). Nigdzie! Wyrazy współczucia dla Ciebie.

Gość aj jaj jaj
W czoło albo w policzek. W usta bym jakoś nie mogła.Ten jad kiełbasiany i itd.:O

m a d z oki wiadomo ze cialo zimne - ale ja np. jak zmarł moj kochany dziadek nie umialam sie powstrzymac zeby nie pocalowac go w policzek - jakby nie bylo jego ciala juz nigdy nie zobacze nigdy go nie przytule itd... za to duchem nadal przy mnie jest :)

Gość Zmarly mi bliskie osoby
dotykalam, poglaskalam, ale pocalowac nieboszczyka, kochany ,nie kochany, ale to sie juz rozklada i moze byc jad trupi.

Gość Oleusiasmutnaaa
jaki jad kiełbasiany? Boże... jest mi tak cholernie źle... Chcę umrzeć..;(

Gość Oleusiasmutnaaa
czy to ma coś wspólnego z kiełbasą podwawelską?;(

Gość jad kiełbasiany???
Z nieboszczyka wydobywa się tak zwany "trupi jad" więc jeśli chcesz jeszce pozyć, to raczej oduść sobie to całowanie w usta

Gość Adela :)
Nie!!! Przecież od chwili śmierci zaczyna się rozkład ciała. Nie całuje się ani w policzek ani w rękę (często u nas spotykane). Nigdzie! Wyrazy współczucia dla Ciebie.

Gość Oleusiasmutnaaa
Tzn. że będzie pachniał kiełbasą...? ;(

Gość wesoła wdówka
pierdolicie jak posrani z tymi postami.Jaki kurwa smrud,jakie niebezpieczeństwo,jakie obrzydzenie,ale jestescie popierdoleni.

Gość stare prochna z nich
ja pocalowalam zmarlego wujka w czolo i jakos zyje, a to juz 4 lata temu bylo.

Gość aj jaj jaj
U mnie w rodzinie zmarłych całuje się w czoło. Moich ukochanych dziadkó tak pozegnałam.. Nic mi nie jest. Wiec nie przesadzajcie, ze w ogole nie dotykac:O Swoja babcie trzymałam pół nocy za reke, jak lezała w trumnie ( to sie działo na wsi, zmarly przebywa przed pogrzebem w domu).

Gość dajklkaajjaa
a ile mial lat jak zmarl i tak wogole co sie stalo

Gość Oleusiasmutnaaa
mial wypadek na motórze :(

jak ja sie zegnalam z bliskimi osobami to tez kilka osob pocalowalam w policzek - ale dla niektorych osob, ktore tego nigdy nie robily, moze byc szokiem ta 'zimnosc' ciala ze wzgledu na szacunek dla zmarlego i dla rodziny, ktora tam bedzie, na Twoim miejscu bym sie powstrzymala i nei calowala w usta

Gość ddddddddddddddddddddddddddd
współczuje. Niepotrzebnie pisałaś na kafe....... pozegnaj go w taki sposób jak czujesz............ na kafe siedza ludzie, którzy nie wiedza co to tragedia, stad te okropne odp. z ich strony.