Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dddssdfdfdfdfdf

jaka będzie oplata za wystawienie na allegro przedmiotu za 1000zl?

Polecane posty

Gość dddssdfdfdfdfdf

czy warto wystawiac czy szukac innego portalu z ogloszeniami?

Gość dddssdfdfdfdfdf
pomozcie bo nie potrafie liczyc :(

Gość dddssdfdfdfdfdf
dzieki

Gość ja uzywam tylko emaliowanych
to zalezy od kategorii, w kazdej jest inaczej nie jest to liczone procentowo, sa przedziały co innego opłata za wystawienie, a co innego prowizja od sprzedazy (tylko wtedy placisz, jak sprzedasz)

jak sprzedajesz np. samochod czy inna tego typu rzecvz, albo nieruchomosc to zaplacisz 10-30zł. a jesli to ciuchy, ksiazki itp to góra 2zł. to za wsyatwienie. prowizja od sprzedazy wynosi: 4% dla ceny do 50zł 2zł + 3% ceny jesli towar jest do 1000zł 30zł +1,5% jesli powyzej 1000zł. wystaw za 999,99, oszczedzisz koszty!

od nieruchomosci i samochodow nie nalicza sie prowizji. w dziale odziez itp. te prowizje sa ciut wyzsze niz ogólne, ktore podałam, ale czasem są też nizsze. Wszystko zalezy od kategorii. Np. opłaca sie wystawiac w kategorii ksiazki i komiksy. jak masz np. ksiazke o wychowaniu dziecka, to lepiej dac w ksiazkach, niż np. Dzieci - akcesoria - literatura

Gość dddssdfdfdfdfdf
Dzieki za odpowiedzi, chcę sprzedac zaporę parkingową za jakies 1000 zl, to i tak znacznie taniej niz jest warta. Ale skoro prowizja od sprzedazy ma byc aż 20 zl to chyba jednak sobie daruję i dam ogloszenie na jakims zwyklym bezplatnym portalu ogloszeniowym ;)

Gość polecam gratka.pl
inne niz gratka i allegro rzadko sa przegladane. No i allegro zabezpiecza kupujacego, wiec raczej ludzie wola z allegro korzystac niz sie umawiac i wierzyc na slowo