Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość all about me26

Jak szukaliście pracy za granicą

Polecane posty

Gość hej*hej*
Hawa, nie bulwersuj sie, ja nie pisze konkretnie o tobie, tylko generalnie o Polakach. Moze i wyjechalas w latach 90 tych, ale dobrze wiesz, ze prace typu sprzatanie i zmywak sa do dzis szczytem mozliwosci dla wiekszosci Polakow. Wiec wiele sie nie zmienilo od 1995 roku :)

Gość nobilityy
hej*hej* mogłabyś powiedziec jakie masz kwalfikacje/jaki kierunek skończyłaś i czy w UK? Pytam, bo podobno dyplomy zdobyte w PL nie są uznawane na wyspach(podobno;) ) I czy Polacy są chętnie zatrudniani przez Brytyjczyków na wyższych stanowiskach( innych niż zmywak) czy wolą "swoich"?

hej hej cudzoziemcom na obczyznie zawsze jest trudniej. ja pochodze z kolobrzegu, skonczylam policealne hotelarskie. w kolobrzegu pracowalam na recepcji. a tu pomgalam mezowi biurze. ale gdyby moj maz pracowal w fabryce, ja najprawdopodobniej pracowala tak jak napisalas, jako sprzataczka lub na zmywaku.

Gość hej*hej*
Ja skonczylam zwykle studia kosmetyczne w Polsce. Zostalam zaproszona przez znajoma do UK, wyjechalam i tak zostalam do dzis. Ja staralam sie po prostu o zwykla prace jako asystentka sprzedazy. Do tego nie musisz miec kwilifikacji, chociaz dobre cv z doswiadczeniem w sprzedazy jest zawsze mile widziane. Moim najwiekszym atutem byla dobra znajomosc angielskiego, w Polsce uczylam sie od malego, prywatnie. Ponadto gadane, na rozmowie kwalifikacyjnej bylam pewna siebie, wygadana i tryskajaca energia. Dostalam prace od razu. Ale dopiero po 4 latach moj szef dal mi pozycje kierowniczki. Ciezko na to pracowalam. Trzeba byc po prostu dobrym w tym co sie robi. W moim sklepie sprzedajemy produkty RTV, AGD, zabawki, ubrania, produkty dla dzieci itp. Wlasnie sekcja dziecieca byla moja sekcja przez 4 lata. Gdy zaczelam nie mialam pojecia o rozmiarach pampersow czy np. czym rozni sie ten telewizor od drugiego. Ale sama sobie w domu doczytalam, obecnie udziele klientowi lepszej informacji o produkcie niz niejeden Anglik w mojej pracy. W UK nie jest ciezko awansowac, oni nie przywiazuja az tak bardzo do wyksztalcenia. Jesli ciezko pracujesz, nie spozniasz sie do pracy i nie chorujesz za czesto, to dostaniesz awans predzej czy pozniej. Ale jest jeden warunek- trzeba znac angielski naprawde bardzo dobrze.

Gość tupisia
dlaczego, tu się zrobił taki off top, chyba nie o tym było pytanie, kto komu o dał i z kim.

Gość Maridlen74
Ciesze sie ze czasem jakis prokurator zechce polke sprzataczke. Ja jak bylam sprzataczka to mnie nikt na powaznie nie chcial, tylko przeleciec mnie chcieli. Raz jeden zechcial mnie o reke poprosic stary, oblesny, niski, brzydki, brudny mowiac: "Wyjdz za mnie, bo jestes osoba gorszej kategorii". Istna zalamka. Na gowno mi intelekt byl, nikt mnie nie chcial.

Gość wal33
powiem ci jak to bylo sandaly na kulochy i popiedala sie z wiadrem wody po agencyjna robote hehehe jakie trepy...bylo bylo i sie skunczylo:)

Gość swinka
trafilam do agencji towarzyskiej