Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość justys001

Sprzęt fotograficzny

Polecane posty

Gość justys001

Witam! Jestem amatorką fotografii, i dopiero się zacznę uczyć tej profesji. Szukam aparatu. Lubie robić zdjęcia wszędzie i wszystkim czemu tylko się da, i potem wybieram najładniejsze. Szukam aparatu a możliwością zmiany obiektywu oraz zamontowania go na statywie. Z funkcją override ale i z możliwością włączenia autofokusu. Oczywiście chce żeby aparat miał wyświetlacz LCD :) Powinien mieć też funkcję selected delete (ale w to już chyba jest wypoarzony każdy sprzęt) i aperture priority exposure. I oczywiście z portem USB i kartą compact flash.prosze o pomoc w wyborze sprzętu, jak już wcześniej mówiłam jestem amatorką i dopiero zaczynam, wiec jescze sie nie oriętuję jakie modele i marki są najlepsze. Nie chodzi mi tu o aparat profesjonalny czy półprofesjonalny. Im bedzie mał wiecej opcji wyżej wyminionych tym lepiej. Z góry dziękuje za odpowidzi

3 minuty temu, kontospecjalniedlamary napisał:

wywal kwiatki

tak wiem ze pewnie tego nie zrobisz 😄

Żeby kwiaty faktycznie wpływały na wilgotność powietrza musiałaby mieć w calym domu dżunglę po sufit, a nie kilka czy tam kilkanaście małych doniczek.

16 minut temu, Fifofa napisał:

Nawet jak będzie miała dżunglę też nie będzie wilgoci roślina do życia potrzebuje fotosyntezy pochłania wilgoć.

Jedynie grzyby nie potrzebują fotosyntezy mogą nawet rosnąć po ciemku. Inaczej nazywa proces nie pamiętam.

Niektóre rośliny rzeczywiście pochłaniają wilgoc z powietrza ale są też takie które wymagają regularnego zraszania wtedy faktycznie może się pojawić problem wilgoci.

18 minut temu, kontospecjalniedlamary napisał:

nawet krzaki wokol domu powoduje zwiekszenie wilgoci wew. 

Jakie krzaki? 😄No chyba że masz słaba izolacje i codziennie lejesz w te krzaki wodę litrami pod samym domem. To raczej nieodwodniona działka a nie "krzaki".

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się