Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Irracjonalle

Okulary do pracy przy komputerze...

Polecane posty

Gość Irracjonalle

Witam, Chciałabym zapytać czy ktoś z was używa okularów do pracy przy komputerze, takie które chronią oko przed wysuszeniem:) Chce wiedzieć czy na prawdę pomagają...

Gość Krauter
Do tej pory korzystałem tylko z kropli do oczu. Ale pomagały na 2-3 godziny i znowu trzeba zakrapiać. Więc nie wiem jak to jest z okularami.

Gość MementoMori
Ja kupiłem sobie takie, bodajże na początku kwietnia. Są świetne, problem zmęczonych oczu stopniowo zanika, po dwóch tygodniach nic prawie nie czuć.

Gość Irracjonalle
A to droga inwestycja? można je kupić w takich marketach z elektroniką?

Gość Krauter
Szybkie query w google pokazało że można je dostać w Saturnie, Vobisie i u jakiegoś optyka. Obecnie zależnie od modelu kosztują w okolicach 400 zł. W Saturnie są na 100% bo widziałem sam, co do reszty to ze stanem pewnie jest różnie.

nie wyoobrazam siebie siedzenia przed kompem bez okularow! Mam taie od bodaj 10 lat. Najlepiej zakup o optyka, nie dowierzalabym okularom z supermartketow. W dobre okulary warto zainwestowac bo beda ci sluzyly od lat. Mam jeszcze sztuczne łzy o swietliki flosleka jak czasem oczy sie zaczerwienią, szczegolnie gdy w nocy siedzę przy komputerze

Gość irracjonalle
Aha,czyli ok 400 zł, może jednak warto wydać tą kasę, jeśli mają być skuteczne

Gość MementoMori
Jeśli chodzi Ci o te okulary co ja mam to sprawdź na ich oficjalnej stronie, nazywaja sie "gunnar"

Gość Grzmotcic
oo! dzięki, widziałem je w sklepie rtv/agd, ale zapomniałem nazwy. z nieba mi spadłeś :P temat jak najbardziej mnie interesuje, bo też mam problem z oczami.

Gość Dabdab
Wszystko jest w ich sklepie netowym i też w Vobisie/Saturnie i gdzie jeszcze. Możesz sam sprawdzić osobiście albo przez net, jak chcesz. Możesz też czekać na korekcyjne do listopada.

Gość Grzmotcic
dzieki bardzo! fajnie, ze całego internetu nie opanowały jeszcze trole i jest troche normalnych ludzi!

ja mam okulary korekcyjne bo mam lekką krótkowzroczność i jednocześnie są one z antyrefleksem od kompa czy tv (lekko odbijają na zielono) jeżeli pracujesz przy kompie to możesz starać się o dofinansowanie z zakładu pracy dofinansowanie do zakupu jest normalnie co 3 lata, a dla tych z wadą jest co 2 lata

Gość Irracjonalle
Dzięki za link chyba zdecyduje się na zakup takich okularków, może przysłużę się mojemu wzrokowi i odwdzięczy mi się na starość:)

Gość Dabdab
Spoko, stronę znalazł byś także sam ;) A skoro da rade na nie dofinansowanie sobie załatwić... No to w listopadzie w sam raz taki zakup. Korekcyjne do pracy ;)

Gość Akagiii
Dzięki za te rady. Dzięki waszym opiniom i opiniom ludzi na innych forach, skusiłem się, kupiłem. No i jestem zachwycony(moja dziewczyna też ;)) Jedyny mój problem z nimi, to to że mamy tylko jedną parę na spółkę :D

Gość Sylwek 8900
Warto szukać także w sklepach internetowych,ja wiele razy zamawiałem ze strony www.Sklep.Optilus.pl i nigdy się nie zawiodłem,wiec mogę polecić.

Tutaj są potrzebne okulary z filtrem niebieskiego światła. Polecam poczytać więcej na temat takich soczewek na stronie https://sireneeyewear.com/soczewki-bluecontrol-sposob-na-zniwelowanie-szkodliwego-wplywu-niebieskiego-swiatla/