Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alise

Prolaktyna, tabletki anty i niebieskie żyłki

Polecane posty

Gość Alise

Nie wiedzialam jak zatytulowac temat, wiec wyszlo wszystko razem. po krotce - niedawno zaczelam brac tabletki anty. Nie po raz pierwszy w zyciu. Jestem w trakcie pierwszego opakowania i od jakiegos tyogdnia zauwazylam na ciele widoczne niebieskie zyly, najpierw na piersiach (nie na sutkach), potem na ramionach, szyi i skroniach. Wczesniej tak nie bylo, nawet gdy w przeszlosci bralam inne tabletki anty nigdy cos takiego sie u mnie nie pojawialo. Dodam, ze rok temu mialam badana prolaktyne i jej wynik byl 24.23 przy normie 5-35, pisze o tym dlatego, ze wtedy moj gin stwierdzil ze przeciez wynik jest w normie (no bo jest), ale wiem tez ze opinie na ten temat sa podzielone i niektorzy lekarze uznaja wynik powyzej 15 za niezbyt dobry. Tak sie zastanawiam czy moja prolaktyna moze miec jakis wplyw na to co sie dzieje ze mna teraz. Dodam, ze w ciagu tego roku od badania miewalam problemy z piersiami, czasem rosly i byly troche spuchniete, mimo brau ciazy. Jutro ide po recepte i nie omieszkam powiedziec lekarzowi o zylach, ale zastanawiam sie czy tabletki anty sa dla mnie dobre. Moj gin nie widzi przeciwwskazan, ale ja mam dziwne przeczucie, ze cos jest nie tak, a on bagatelizuje problem. Sama nie wiem.

Gość adddda
prolaktyna na pewno nie ma nic do rzeczy