Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mirelkaa

Kolczyki hand made- kto oceni?

Polecane posty

Gość do: khija
zależy, co kto lubi, ja uważam, że trochę przesady z tymi koralami we frywolitce. Zatraca się tym samym piekno splotu i taki naszyjnik jest dość ciężki, a sama frywolitka lekka i delikatna powinna być, najwyżej z małymi perełkami

Khija - faktycznie cuda , ja o czymś takim nawet nie marze :) chciałabym zrobić zwykłe , najprostsze , ale żeby ludzie mowili , że dobrze wykonane i łanie:) wierzę , że będzie lepiej jak znajdę odpowiednie nici:) na razie jest tak jak jest:)

Ktoś napisał , że nici Ada- a jaką dokładnie grubość żeby te frywolitki wychodziły mi delikatniejsze?

Gość Khija
No to jeszcze jedna stronkę podrzucę http://hobbyata.blogspot.com/search/label/kurs%20frywolitki To prawda każdy ma inny gust każdemu się co innego podoba.Ja np. lubię robić biżuterię frywolitkową ale jej nie noszę bo jakoś nie przepadam za biżuterią.Zrobię coś i chowam do pudełka he he.Ale ja to jestem maniaczką dłubaniny wszelakiej bo to moje hobby i bez dłubaniny długo nie wytrzymam ;)

Gość do: khija
ta ostatnia stronka jest świetna, dużo się na niej nauczyłam

Gość te nici Ada
Mirelko są bardzo dobre do robótek wszelkich, a szczególnie frywolitki. Ich grubość sama będziesz sobie dopasowywać w zależności od tego, czy robisz szydełkową frywolitkę, igłową czy czółenkową. No i zależeć też będzie od wzoru. Im cieńsze nici tym wyrób delikatniejszy ale też bardziej pracochłonny

Igłową:) a powiedzcie te numerki obok nazw to im większy tym cieńsza nić??

Gość Khija
Ja bym chętnie sprzedała swoje frywolitki tylko niestety nikt nie chce kupić więc kicha :( Rękodzieło ciężko jest sprzedać ech.Ale i tak nie przestane tworzyć bo za bardzo to lubię :) A tutaj pokazane jest jak zrobić podwójny pikotek. http://magbod.blox.pl/2009/03/Podwojny-pikotek.html

Gość to może pokaż
khija swoje wyroby, kto wie...