Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamusiaaa

Jaki rozmiar kupować ?

Polecane posty

Gość Mamusiaaa

Witam wszystkich na forum. Rodzę za 3 tygodnie. Jakie ubranka kupować synkowi ? W jakim rozmiarze ? 62 ? 68 ? Mam tutaj na myśli bluzy, spodenki, ogrodniczki itd

Gość fwfwf
Takie wierzchnie rzeczy przez pierwsze miesiące "rosną" wraz z dzieckiem. Moja córa rosła szybko i bardzo przybierała na masie a i tak niektóre ubranka rozmiaru 68 czy 72 starczały jej przez rok. Na twoim miejscu kupowałabym wiec 62, jeśli chodzi o bluzy, spodenki i tym podobne, no chyba że spodziewasz się naprawdę dużego synka... Ale i tak po co dziecko miałoby się "topić" w ubrankach i dorosnąć do nich dopiero jesienią?

Gość mamacóreczki
takie rzeczy sobei kup jak snek juz bedzie...teraz zaopatrz sie w bodziaki i np coś na wyjscie ze szpitala... nie musisz szaleć odrazu .. ja kupowałam wszytsko tak jak ty teraz chcesz potem okazało sie ze córa urodizła sie 47 cm i to co miałam n a68 letnie pasowały na zime;/

Gość Mamusiaaa
Wiadomo body kaftaniki itd, mam od rozmiaru 56, troszkę jest tam tez wierzchnich w rozmiarze 56 ale tak jak mówię większość 62 i 68. To w takim razie na to wygląda, że dobrze robię kupując te rozmiary. Kurteczkę czy jakiś kombinezon kupie na bieżąco :) Synek narazie waży książkowo ale kto wie jaki się urodzi :)

Gość zaziebioneee
wiecej 62, 68 - ale 56 rowniez warto miec bo wlasnie rozne dzieci sie rodza

Ale nie kupuj za dużo tych większych rozmiarów, żebyś nie przegapiła sezonu. Bo dziecko może np. powoli rosnąć i np dresy zamiast na mróz doczekają upałów;). Moja ma pół roku skończone i 66 cm. A urodziła się spora bo 3800 i 55 cm.

Gość ja w ogóle to nie rozumiem po
co maluchowi takie rzeczy jak spodnie bluzy itp. przecież takim maluchom najwygodniej w śpioszkach, pajacykach itd. jak byłam z synem na szczepieniu i widziałam jak matki tarmosiły te biedne dzieci żeby je rozebrać do badania z koszul czy z sukieneczek to aż mi tych dzieci zal było.

Gość Mamusiaaa
No muszą mieć spodenki i bluzy na wyjścia przecież nie wyjdę z takim maluszkiem we wrześniu w samym bodziaku. Wiadomo w domciu to owszem.

Gość Mamusiaaa
Mój synuś w 36 tygodniu ciąży ważył 2600. Zobaczymy jaki bedzie finał :)

Dlatego nie ma co przesadzać z ubraniami na wyjście. A i zgadzam się, że maluszkowi najwygodniej w pajacykach itd. Moja urodziła się w styczniu i na ten czas miała kilka wyjściowych rzeczy, które dostała, ale ja i tak ubierałam śpiochy na dzień a potem na to tylko naciągałam kombinezon itd., żeby nie męczyć dziecka zbytnio.

ja rodziłam we wrześniu i na spacery miałam welurowy albo polarowy kombinezon. ja nie ze złośliwości tylko naprawdę radzę ci się wstrzymać z takimi zakupami albo przynajmniej kilka sztuk na próbę bo zaręczam że to nie jest praktyczne

Gość Mamusiaaa
szczesciara ze szczesciarzem - piekny maluszek - gratuluje :)

Gość Mamusiaaa
Macie racje, już stopuję z tym kupowaniem ale powiem Wam szczerze, że te ubranka są tak piękne, że aż trudno się pohamować :) Dziękuję wszystkim za rady :)

a i jeszcze ja przygotowałam same 56 na początku a tylko kilka sztuk 62 a syn urodził się 60 cm. też nie miałam go w co ubrać i mąż kupował ubranka jak mały już był z nami