Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Granada

potrzebuję Boga

Polecane posty

jestem tak zmęczona życiem, tym calym syfem ,ze tylko chyba Bóg może mi pomóc.A jak to jest z Wami ?

Gość orion22
poszukaj boga gdzie indziej tu go nie znajdziesz

Gość nieładnie
pierwszy taki temat na kafe dlaczego uważasz, że własnie Boga potrzebujesz?

na ludzi liczyć nie można,zresztą częto życie ich też przerasta a jak patrzę co siedokoła mnie dizje to włos sie jeży ... Czasmi sobie myśle ,zę po prostu dobrze byłoby umrzeć, ale z drugiej strony chciałabym umrzeći mieć spokój a nie martwić sie, że może jednak tego spokoju nie znajdą.

dlaczego potrzebuję ? bo cięzko mi żyć. bo sama już wszystkiego nie ogarniam . bo jestem zniechęcona i nie mam już siły i otrzebuję kogoś silniejszego niż ja

Gość orion22
bog tu nic nie wskura jak sama nad soba nie popracujesz to bedzie jeszcze gorzej

Gość orion22
powiedz co cie trapi przynajmniej

Gość nieładnie
jest tu taki temat, może Cię zainteresuje: " Bóg jest lepszy od LSD"

problem w tym ,lze nie mam już siły na " pracowanie nad sobą " . Potrzebuję kogoś kto mnie podtrzyma, natchbie nadzieją

Gość rtyrty
a ja nie wierze choc czasem bym chciala bo by bylo latwiej, no ale coz..

Gość ????
każdy z nas potrzebuje Boga tylko uświadamia sobie o tym gdy ma w swoim życiu problemy. To prawda ze z najtrudniejszych sytuacji życiowych potrafi nas wyciągnąć tylko wiara w Boga.

zaglądałam do tego Lsd ale oni tam snują fantasmagorie a mnie potrzebny żywy Bóg

nie codzi o to ,zeby było łatwiej ale o to ,zeby znaleść coś , kogoś tko jest niezmiennyi zawsze chce pomagać. a to wcale nie jest proste ani łatwe .

Gość orion22
nie masz przyjaciol??

Gość Pan Bóg
a ja potrzebuję żebyś była zmęczona życiem i ogólnie żby ci było ciężko.

mam przyjaciół ale co oni Ci pomogą skoro dręczy Cie dusza i niepokój ?Łatwo lekceważyć Boga jak siema 16 lat albo jest sie idiotą , niestety nie jestem ani jednym ani drugim .

Gość więc w czym
w czym potrzebujesz pomocy?

Gość nieładnie
No to jak nie masz już siły do pracy nad sobą proponuję zrozumienie siebie, zrozumienie otaczajacego Cię świata. Proponuje Ci przeczytać "Przebudzenie" Anthony de Mello. Na początek chocby jeden wybrany rozdział. Może to Ci będzie pomocne w uświadomieniu sobie gdzie tkwi trudność.

Gość mopdopodłogi
to módl sie do Niego:)

zastanawia mnie jak żyje sieludziom , którzy wierzą w Boga . Jak układa sie ich życie i ch wybory . Czy Bog rzeczywiście im pomaga ?

Mo Bog pomaga, wszystko sobie mozna wymodlic, ja mam cudowna rodzine, duzy dom, jestem szczesliwa, nie brakuje mi kasy, mam urode, wiec co dzien dziekuje za to wszystko BOGU

nieładnie ależ ja rozumiem siebie . Nie jestem niopierzoną nastolatką a kobietą w pewnym :) wieku , mam za sobą sporo dośiadczeń ale teraz jestem tak zmęczona życiem i światem , a nie mam powodu tak sie czuć , że doszlam do wniosku ,ze cos sie dzieje , coś mnie zżera od środka . Ipróbowałam różnych rzeczy od yogi po ateizm ale nic z tego nie ma dobrego .

Gość olka465589976443b
otóż ludzie którzy wierzą w Boga też mają problemy i cierpienia jednak oni łatwiej to znoszą bo wiedzą że zawsze jest przy nich Pan Bóg i choćby każdy się od nich odwrócił to nadal mają po co żyć. żyją dla Boga.

Gość orion22
a wyprawa do indii???

Gość rtyrty
pomaga im nie bóg tylko sama wiara w niego i wiara w to ze im pomaga, jak mówi przysłowie wiara czyni cuda

ale co to znaczy żyją dla Boga ? a co majado tego indie ? czyżby były panaceum na niepokój duszy ?

Gość nieładnie
Bóg Cię kocha. Jesli uwierzysz w Jego miłość nic Ci nie będzie brakować. To nie jest tak, że jak poprosisz o coś, Bóg od razu spełni Twoja zachciankę. To tak nie działa.