Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamammamamamsaryy

CEBION_PYTANIE....!!!

Polecane posty

Gość mamammamamamsaryy

corka 7,5 miesiaca- ostatnio sie przeziebila katar, chrypka, na dzien dzisiejszy nie ma goraczki , nie kaszle.... czy moge bez konsultacji z lekarzem podac jej cebion???? jesli tak to w jakiej ilosci (kropele) i przez ile dni tak mozna.

Gość mamammamamamsaryy
moze ktos poradzi

Gość lekarze czesto
zapisuja cebion na stale dla niemowląt, mój syn bierze cebion codziennie po 5kropli, mam podawać tak aż do roczku. możesz podać spokojnie .

jasne, to przecież witamina C, nic szkodliwego. Ja dawałam 2-3 kropelki, do tego nacierałam przy przeziębieniu Pulmexem, pod noskiem maścią majerankową i zazwyczaj pomagało :)

Gość mamammamamamsaryy
dziekuje dziewczyny aaahaaa a ten pulmex to gdzie nacierac plecki?? i przez ile?

Ja nacieram zawsze plecki i klatkę piersiową, tyle, żeby się wchłonęło, po kąpieli i rano po przebudzeniu, najważniejsze to po natarciu założyć w miarę ciepłą piżamkę, żeby dziecko się wypociło

Gość mamammamamamsaryy
na opakowaniu jest napisane, ze u niemowlat stosowac na lezeczce z mlekiem lub herbatka . Mozna podawac bezposrednio same krople na lyzeczce czy koniecznie trzeba z czyms??

tak jest napisane prawdopodobnie dlatego, że to najłatwiejszy sposób, aby dziecku te krople podać :) u nas nie było problemu, kładłam córkę na przewijak, otwierałam jej buźkę, wkraplałam i od razu do pionu. Teraz ma już 2 latka i podaję na łyżeczce albo strzykawką od Ibufenu

Gość Ja mam w domu Juvit
a to praktycznie to samo co cebion i na opakowaniu pisze żeby podawać od 5 do 8 kropli na dobę do napojów bądź jedzenia. Ja podaję małej (5,5 miesiąca) na łyżeczce i chętnie przyjmuje gdyż ten juvit jest minimalnie słodki.