Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezrobotnaaaaaaaaa

--czy to jest zgodne z prawem pracy?--

Polecane posty

Gość bezrobotnaaaaaaaaa

jestem nauczycielem z 3- letnim doświadczeniem. Złozyłam cv i podanie do pracy w przedszkolu, w którym już kiedys pracowałam na zastepstwie. Dyrekcja wykazywała chęc zatrudnienia mnie. Dzisiaj dowiedziałam się, ze będzie zatrudniona nauczycielka z miejscowej szkoły- miała mieć tylko pół etatu w szkole i zostanie przeniesiona do przedszkola. Sęk w tym, ze nie ma kwalifikacji do pracy w przedszkolu i dopiero od października ma zamiar podjąć studia. Decyzje te podjął wójt gminy, a nie dyrekcja przedszkola. Czy to jest zgodne z prawem pracy? Wiem, ze kuratorium musi wyrazic agodę na zatrudnienie osoby bez kwalifikacji pod warunkiem, ze nie ma kandydata z kwalifikacjami. Jak to jest w końcu? Czy moge się gdzieś odwołać? Wiem na pewno, ze byłam jedyną osoba z kwalifikacjami i doświadczeniem ubiegająca sie o to stanowisko.

Gość bezrobotnaaaaaaaaa
no na pewno, ale co na to kuratorium? Chyba, ze napisali fałszywe oswiadczenie, że nie było kandydata z kwalifikacjami. Czy mogę się odwołac do kuratorium lub innej instytucji?