Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka taka ja :D

Czy jest tu człowiek, który zna sie na komputerach?

Polecane posty

ten ostatni niedziel "Laptopy u zwykłaych użytkowników głównie służą do zastosowań multimedialnych, czyli internet, filmy, muzyka." Tylko że nie dla każdego to od razu oznacza full HD (niektórzy nie mają telewizora 37 cali, a na ekranie laptopa nie ma sensu takie coś), itd. "przestrzenny głęboki dźwięk" Na zintegrowanej karcie dźwiękowej? "Nie po to się kupuje laptopa, żeby mieć maszynę do pisania i być ograniczony." No więc karty ATI odpadają na starcie, brak technologii CUDA. NIedziel, ATI ma swój odpowiednik tej technologi Nvidii. I nie służy ona do prostych fraktali, tylko wykorzystuje procesor graficzny do obliczeń matematycznych. Procesory GPU w kartach graficznych są wielokrotnie szbsze niż CPU, ale mają ograniczone zastosowanie. Obecnie zintegrowane karty dźwiękowe mają surround, poprawę dźwięku , system SRS i wspierają dolby digital i dolby suround. Jeśli cię nie stać, to czemu ograniczasz innych? Piszesz nie wszystkich stać. A gdyby było ciebie stać, używałbyś?

Maddam Hej mam pytanko, z góry nie wiem czy bedzie z sensem, ale może ktoś mi tu odpowie... Mam ten sam pomysł na kupno lapka co autorka tematu i moje pytanie dotyczy systemu op. Pisaliscie, że kazdy laptop ma w zestawie Windows 7. A jesli by nie miał, czy mozna wgrać swojego XP z płytki--> ten sam który był wczesniej na kompie. Czy XP obsługuje tylko kop. stacjonarne i czy Windows 7 jest lepszy od XP?? Bo nie wiem, czy warto wydawać kasę na innego windowsa, skoro jednego już mam ? Możesz wgrać swój system XP z płyty. Tylko sprawdź, czy masz do tego systemu sterowniki (programy obsługujące hardware i warstwę sprzętową.). Jeśli nie masz na dołączonej do laptopa płycie, to możesz je zwykle pobrać ze strony producenta. Wybierasz te, które pasują do modelu twojego laptopa i wersji systemu operacyjnego. Windows 7 jest nowszy, szbszy i niestety pożera więcej zasobów i jest niestabilny. XP jest wolniejszy, możesz już na niego nie znaleźć najnowszego oprogramowania i być może będziesz musiała w laptopie więcej rzeczy ręcznie konfigurować. Generalnie system to mały pikuś. Wgra ci znajomy jakiś i już.

Gość Laik_komputerowy
Owszem można wgrać XP ale ze sterownikami będzie spory kłopot. No i Windows XP obsługuje tylko max 3GB pamięci RAM.

Gość Laik_komputerowy
Chuj ci do tego pedale

Gość taka taka ja :D
Widze, że chłopcy się rozpisali.. Dziękuje raz jeszcze za wyczerpujące odpowiedzi, niech Wam Bóg w dzieciach wynagrodzi :D